عزیزالله حبیبی رئیس دانشگاه خوارزمی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تقلبهای علمی دانشگاهها اظهار کرد: تربیت موثر درکنار بحث فرهنگ سازی و آموزش در جلوگیری از تقلبهای علمی دانشگاهها موثر است.
او افزود: چنانچه تربیت موثری صورت بگیرد به هیچ عنوان افراد سمت و سوی تخلفات علمی نمیروند، وقتی ضعف فکری در این زمینه وجود داشته باشد و از طرفی هم عوامل بازدارنده ضعیف باشد و به خوبی عمل نکند قطعا این موضوع تبدیل به بنگاه اقتصادی برای افرادی خواهد شد که برای جامعه علمی مقالات تخلف چاپ میکنند یا سفارشات گوناگونی در این حوزه پذیرش میکنند.
حبیبی تصریح کرد: لزوم فرهنگ سازی برای فعالیت مناسب استادان و دانشجویان و نظام آموزشی کشور لازم است و نظام آموزشی و جامعه باید موضوع تخلفات علمی را قبیح بشمارند تا افرادی که به سمت و سوی این کارها سوق پیدا میکنند منزوی شوند.
او با بیان اینکه احتمال دارد برخی از دانشجویانی که به انجام تخلفات علمی اقدام میکنند، زرنگ تلقی شوند، تاکید کرد: برای چنین افرادی در فضای فکری دانشجویان و فضای فرهنگی دانشگاهها باید جای کلمه زرنگ «ضد ارزش» را تلقی کرد.
رئیس دانشگاه خوارزمی گفت: استادان باید با تدریس مناسب و تربیت خوب دانشجویان از انجام تخلفات علمی جلوگیری کنند، همچنین نظام ارزش یابی ما نواقص موجود را به هر دو صورت حضوری و مجازی رفع کنند و امیدواریم با واکسیناسیون صورت گرفته امتحانات حضوری برگزار شوند تا چالشهای امتحانات مجازی به حداقل برسانند.
او اضافه کرد: همه ما میدانیم که بحث انتخاب آموزش مجازی یک اجبار بوده نه انتخاب! بنابراین چالشهای آن باید به حداقل برسد و در این زمینه توصیه و سفارش شده که آموزشهای مستمری صورت بگیرد تا ارزیابی دانشجویان به واقعیت تبدیل شود.
حبیبی با بیان اینکه با حضوری برگزار کردن امتحانات میتوان تقلبات مجازی را کاهش یا آنها را به صفر رساند، تاکید کرد: هسته اصلی بحث مدرکهای تقلبی در خارج از دانشگاهها وجود دارد و عناصر داخلی دانشگاه مانند استاد، دانشجو، کارشناس و ... در این زمینه دخالت ندارند، بلکه هستههایی در خارج از دانشگاه شکل میگیرد و باعث سوق دادن دانشجو به آن جهت میشود که قوه قضائیه، معاونتهای آموزشی و پژوهشی در وزارت علوم و ... باید در مقابل چنین تخلفاتی واکنش نشان دهند.
او گفت: ۱۰ها موسسه در زمینه تخلفات علمی با مجوز و بدون مجوز تعطیل شده اند و با آنها برخورد جدی صورت پذیرفته که در صورت قوی برخورد کردن آسیبهای آن از بین خواهد رفت.
رئیس دانشگاه خوارزمی تصریح کرد: به طور معمول کسانی که اقدام به تقلب کنند در پایان ترم به دانشگاه گزارش میشود و در کمیته انضباطی با آنها برخورد خواهد شد و این موضوع به صورت روتین در تمامی دانشگاهها وجود دارد، اما در سیستم مجازی ساز و کاری که بخواهد این موضوع را پایش دهد در حال حاضر طراحی نشده است، اما در خصوص امتحانات حضوری این روند در دانشگاه خوارزمی انجام شده است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/