به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، حجت الاسلام میلاد صالحی، دبیر مجمع فعالان عرصه جمعیت استان همدان با بیان اینکه ۳۰ اردیبهشتماه و سالروز ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری، به نام «روز جمعیت» نامگذاری شده است اظهار داشت: ایشان تاکنون ۱۲ سیاست کلی نظام را مطرح و ابلاغ کردهاند که این سیاستها در حوزههای مختلف بوده است.
او با اشاره به اینکه رهبری ناظر بر موضوع جمعیت سیاستهایی را در سال ۹۲ ابلاغ کردند که این روز، به نام «روز جمعیت» در شورای انقلاب فرهنگی تصویب و در تقویم درج شد بیان کرد: در همین زمینه مجمعی با هدف تحقق سیاستها و ابلاغ آنها در کشور با عنوان «مجمع ملی فعالان عرصه جمعیت» شکل گرفت.
دبیر مجمع فعالان عرصه جمعیت همدان بیان کرد: استان همدان به واسطه وجود نیروها، عناصر، تشکیلات و تشکلهای مردمی و دغدغهمند دومین استانی بود که در کشور توانست مجمع فعالان عرصه جمعیت را تشکیل دهد.
او با تاکید با اینکه از سال ۹۲ که مجمع ملی جمعیت شکل گرفته تاکنون تنها ۱۶ استان موفق به تشکیل آن شدهاند افزود: مجمع استانی فعالان عرصه جمعیت در همدان با دبیری بنده شکل گرفت و تیم متشکل از افرادی فعال در حوزه اقتصادی، رسانهای، خیریه، پزشکی و درمانی شد که ترکیبی همسو در راستای پیگیری موضوعات است.
صالحی با اشاره به بررسی آسیبهای برنامه تنظیم خانواده در کشور از سوی این مجمع گفت: نخستین آسیب، فرهنگی بوده که مسائل اخلاقی و تربیتی را تشکیل میدهد، نظیر اینکه خانوادههایی کم فرزند، تکفرزند و یا بیفرزند شکل میگیرند.
او با بیان اینکه افراد خانواده به دلیل عدم تعهد نسبت به یکدیگر وارد مقوله تکفرزندی میشدند که میتوانست آسیبهای مادی و روحی متحمل کودکان شود گفت: بحرانی ساختاری خانواده مطرح است، چون خانواده حلقه واصلهای به نام فرزند ندارد و زوجین بسیار راحت میتوانند نسبت به هم کم تعهد شوند.
دبیر مجمع فعالان عرصه جمعیت همدان با اشاره به اینکه آموزش ناصحیح مباحث جنسی آسیب بعدی بود که در ذیل اجرای سیاست تنظیم خانواده متاسفانه رایج شد گفت: مبحث بعدی آسیب جمعیتشناسی است که توازن نسبی جمعیت در امر ازدواج به هم میخورد در این راستا ترویج ازدواجهایی در سنهای مختلف با اختلاف سنی بالا به چشم میخورد.
او با اشاره به پیر شدن جمعیت کاری ادامه داد: سومین بعد، آسیب اقتصادی و اجتماعی است که برای نمونه نشاط اجتماعی روز به روز کمتر خواهد شد، چون دیگر جامعه رو به پیری رفته است.
صالحی به افزایش تقاضای نیروی کار زنان به دلیل متناسب نبودن نسبت زن و مرد اشاره کرد و افزود: تزلزل بنیان خانواده و احتمال به کارگیری نیروهای انسانی به نفع اقتصاد به دور از اخلاق از دیگر مسائلی است که باید به آن توجه شود.
او جمعیت ایران را ۸۲ میلیون و ۹۱۰ هزار نفر عنوان کرد که رتبه هفدهم را از لحاظ کمیت در جهان دارد و در ادامه اظهار کرد: ایران رتبه نهم آسیا و سوم در منطقه را هم از این نظر دارد.
دبیر مجمع فعالان عرصه جمعیت همدان با اشاره به اینکه جمعیت استان بر اساس سال ۹۰، یک میلیون و ۷۵۸ هزار نفر بود که با توجه سرشماری سال ۹۵ به یکمیلیون و ۷۳۸ هزار نفر رسید بیان کرد: این آمار در سال ۹۹ به یکمیلیون و ۷۲۲ هزار نفر رسیده است.
صالحی با اشاره به اجرای کمپینهای مختلف از سوی مجمع در افزایش جمعیت خواستار توجه به این مهم شد.
انتهای پیام/د