به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، مریم حسینی، رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به افزایش ۴ برابری تولید بذرهای پایه گواهی شده برنج در ۳ ماه گذشته گفت: با این میزان افزایش، تولید بذر الیت از ۶ تن به ۲۵ تن رسیده است.
او افزود: یکی از وظایف موسسه تحقیقات برنج کشور، تولید طبقات پیش پایه الیت و سوپر الیت برنج است و جهش تولید این بذرها منجر به افزایش تولید بذر گواهی شده برنج و توسعه صنعت بذر میشود.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور اظهار داشت: بذر الیت و سوپر الیت، پایه بذر مادری و گواهی شده هستند.
حسینی ادامه داد: بذر گواهی شدهای که توسط موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تایید شده باشد، دارای خلوص بالای ۹۸ درصد، قوه نامیه بالای ۸۰ درصد و عاری از بیماری و علفهای هرز هستند.
او یادآور شد: تولید این بذرهای برنج منجر به افزایش عملکرد، کاهش هزینههای تولید، بالا رفتن خلوص برنج سفید و در نهایت افزایش درآمد کشاورزان میشود.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور اعلام کرد: تا چند سال گذشته تولید بذر گواهی شده در استانهای گیلان و مازندران پایین بود، اما با جهش تولید بذر الیت و سوپر الیت، تولید بذر گواهی شده نیز در حال افزایش است.
حسینی کل بذر گواهی شده مورد نیاز استانهای گیلان و مازندران را با احتساب این که همه برنجکاران از این بذرها استفاده کنند، حدود ۱۸ تا ۲۰ هزار تن عنوان کرد.
او با تأکید بر ضرورت استفاده کشاورزان از بذر گواهی شده بر اساس استانداردهای جهانی بذر در تولید برنج کشور گفت: ظرف ۵ سال آینده باید میزان مصرف بذر گواهی شده در شالیزارهای کشور به حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد برسد.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور افزود: وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه برنامه مدون ۱۰ ساله داشته که ۵ سال آن را پشت سر گذاشته ایم.
حسینی اظهار داشت: در حال حاضر مشکلاتی در زمینه زیرساخت تولید بذر برنج وجود دارد و بستههای حمایتی در زمینه تولید و فرآوری بذر میتواند ضمن افزایش کیفیت بذر تولیدی به پائین نگه داشتن قیمت نهایی نیز کمک کند.
او با بیان اینکه در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی با اختصاص یارانه به بذر برنج، قیمت بذر را تا حدودی کنترل میکند، ادامه داد: با توسعه صنعت بذر و فراهم آوردن زیر ساختهای لازم میتوان ضمن افزایش کمیت بذر، کیفیت و خلوص بذر را مطابق استاندارد جهانی بذر حفظ کرد.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور یادآور شد: از آنجا که تعداد کشاورزان شالیکار به دلیل وضعیت خرده مالکی بسیار زیاد است، توجه به دسترسی آسان و سریع کشاورزان به بذر و ترغیب آنها به استفاده از بذر گواهی شده میتواند به افزایش کمیت و کیفیت برنج داخلی کمک موثری کند.
حسینی تأکید کرد: مکانیزه شدن برداشت برنج در مزارع و فرصت محدود برای خشک کردن شلتوک، روند نیاز کشاورزان به بذر گواهی شده را تسریع بخشیده و در همین راستا تولید بذور نیز افزایش مناسبی داشته و این روند بایستی ادامه پیدا کند.
او همچنین خواستار حمایت بیشتر از صنعت تولید بذر گواهی شده کشور شد و گفت: بذر طبقه گواهی شده توسط بخش خصوصی، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و اتحادیههای تعاون روستایی تولید و توزیع و برنامه ریزی در خصوص میزان و چگونگی تولید توسط معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و سازمانهای جهاد کشاورزی استانهای گیلان و مازندران انجام میشود.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور تصریح کرد: این موسسه علاوه بر تولید طبقات پیش پایه بذر در ۲ حوزه بهنژادی و بهزراعی فعالیت میکند و هدف از مجموعه این فعالیتها در زمینه معرفی ارقام جدید و ارائه دستورالعملهای فنی به کشاورزان، افزایش عملکرد در واحد سطح، بهبود کیفیت برنج داخلی، کاهش هزینههای تولید و افزایش درآمد کشاورزان است.
انتهای پیام/ع