به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، قدرت موشکی جمهوری اسلامی که امروزه به عنوان یکی از مولفههای قدرت کشورمان در جهان مطرح است، قدرتی است که ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به صورت عاریهای از کشورهای دوست و همسایه برای مقابله با دشمن بعثی در جگ هشت ساله به دست آمد، اما با تلاشهای متخصصان در دوران دفاع مقدس این دانش در سالهای جنگ کم کم رنگ و بوی بومی به خود گرفت و تلاشهایی نیز برای ساخت موشکهای بومی انجام شد.
سردار شهید حاج حسن طهرانی مقدم پدر موشکی ایران، شاخصترین فردی است که در ایجاد و توسعه قدرت موشکی ایران نقش بسزایی دارد. او به همراه دیگر متخصصان جوان کشورمان با پایان جنگ تحمیلی، طراحی و ساخت انواع موشکهای بومی را در دستور کار قرار داد. طیف موشکهای بومی از موشکهای کوتاه برد آغاز شد و کشورمان امروزه به موشکهایی دست یافته که نه تنها مرزهای خود را تحت پوشش قرار میدهد، بلکه سایه این موشکها بر روی رژیم صهیونیستی نیز افتاده است. این موشکهای به قدری در افزایش قدرت بازدارندگی ایران موثر هستند که کشورهایی که روزی ایران را تهدید به حمله میکردند امروز دیگر جرئت تکرار این تهدیدات را ندارند.
مهمترین نکتهای که بارها از سوی مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام شده این است که ما برای افزایش قدرت دفاعی و توان موشکی خود از هیچ کس اجازه نمیگیریم و برنامههای دفاعی خود را به ویژه در حوزه موشکی با قاطعیت دنبال میکنیم. یکی از نقاط اوج این فناوری را میتوان در موشکهای بالستیک دانست که جمهوری اسلامی ایران به لبه فناوری در این زمینه رسیده است.
اقتدار منطقهای و عوامل موثر در حفظ و تقویت آن امروزه یکی از اصول اساسی قدرت به شمار میروند؛ اگر همه این عوامل دست به دست همدیگر دهند آنگاه مولفهای به نام قدرت شکل میگیرد. هنگامی که این مولفههای قدرت را در قالب سیاسی کشورمان بررسی میکنیم آنگاه بهتر متوجه میشویم که اقتدار منطقهای چه تاثیری در ارتقای جایگاه یک کشور در تمامی عرصههای موجود دارد. این قدرت به خصوص طی چند سال اخیر با رشد و ارتقای توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران به ویژه از طریق توان موشکی توانسته تا حد زیادی این اقتدار را به منصه ظهور بگذارد.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و صنایع دفاعی وابسته به آنها چندین سال است که در همه زمینهها به خودکفایی رسیدهاند که حوزه موشکی و به ویژه موشکهای بالستیک از آن جمله هستند. در ادامه با ۵ نوع از این موشکها آشنا میشویم.
موشک بالستیک میان بُرد قیام روز ۲۹ مرداد سال ۱۳۸۹ همزمان با افتتاح رسمی نیروگاه اتمی بوشهر و با حضور مسئولان دفاعی کشورمان رونمایی شد. هر کدام از موشکها و تسلیحات با یک ایده خاص ساخته میشوند، به گفته فرماندهان نظامی کشورمان این موشک با ایده پردازی سردار طهرانی مقدم و برای نابودکردن رژیم صهیونیستی ساخته شده است. موشک قیام برای نخستین بار در رزمایش اقتدار ولایت آزمایش شد.
طول: ۱۱/۵ متر.
قطر:۹ /۰ متر.
وزن: ۶ تُن که ۶۵۰ کیلوگرم از آن وزن کلاهک موشک است.
موتور: تک مرحلهای سوخت مایع.
سقف پروازی: ۲۰۰ کیلومتر.
برد عملیاتی: ۸۰۰ کیلومتر(توان رسیدن به نزدیکی دریای مدیترانه و رژیم صهیونیستی).
ویژگیها: عدم امکان ردیابی، شناسایی و مورد اصابت قرار گرفتن توسط سامانههای ضد موشکی، استفاده از آلیاژ جاذب امواج راداری، کلاهک این موشک نیز از نوع سه تکه MIRV، کلاهک بارانی و شدیدالانفجار و عدم استفاده از بالک در بدنه موشک.
عملیات: پس از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نیروی هوافضای سپاه پاسداران با حملات سنگین موشکی به پایگاه عین الاسد در عراق محل اجتماع نیروهای ارتش تروریستی آمریکایی را در پاسخ به ترور جنایتکارانه سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و همرزمانش در نیمه شب چهارشنبه ۱۸ دی ماه ۹۸ مورد هدف قرار داد. در جریان این حمله طبق معمول یگانهای موشکی زمین به زمین سپاه در نوک پیکان تهاجم بودند. بر اساس تصاویری که از این عملیات منتشر شد، دو نوع موشک قیام و موشکهایی از خانواده فاتح در این حمله استفاده شده است. هدف اول پایگاه عین الاسد در استان الانبار و هدف دوم پایگاه نظامیان آمریکایی در اربیل عراق بوده است.
موشک بالستیک خرمشهر ۳۱ شهریورماه سال ۹۶ و در رژه سالانه نیروهای مسلح در مقابل حرم مطهر امام خمینی (ره) از مقابل جایگاه رژه رفت تا بدین گونه از آن رونمایی شود. سردار حاجی زاده گفته بود که وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آن را به صورت اختصاصی برای هوافضای سپاه طراحی کرده و ساخته است. نسل دوم این موشک نیز ساخته شده است که در برخی قسمتها مانند شکل کلاهک با نسل نخست آن تفاوت دارد.
طول: ۱۳ متر.
قطر: ۱/۵ متر.
وزن: ۲۰ تُن که ۲ تُن از این مقدار مربوط به کلاهک موشک است.
موتور: سوخت مایع.
سرعت حرکت: بیش از ۱۵ ماخ.
برد عملیاتی: ۲ هزار کیلومتر.
ویژگیها: عدم وجود بالک در بدنه، سرعت حرکت بسیار بالا، کلاهک قابلیت حمل کلاهکهای چندگانه، کلاهک هایپرسونیک، قدرت انفجار و دقت بسیار بالای اصابت، توان عبور از سامانههای دفاعی و ضد موشکی دشمنان و بسیاری قابلیتهای دیگر.
سجیل اولین موشک دوربرد از نسل موشکهای بالستیک با سوخت جامد است که ۲۲ آبان ماه سال ۸۷ با حضور سردار محمدنجار وزیر وقت دفاع با نام پروژه عاشورا رونمایی و با موفقیت آزمایش شد که باعث ایجاد تحولی عظیم در صنعت موشکی ایران شد. این موشک در دو نوع با نامهای سجیل ۱ و ۲ ساخته شد.
طول: ۱۷/۵۷ متر.
قطر: ۱/۲۵ متر.
وزن: ۲۳ تُن که ۱۰۰۰ کیلوگرم از این مقدار مربوط به کلاهک موشک است.
موتور: سوخت جامد دومرحلهای.
برد عملیاتی: ۲۵۰۰ کیلومتر.
سقف پروازی: ۲۵۰ کیلومتر.
سرعت برخورد به هدف: ۴۳۰۰ متر بر ثانیه.
سامانه هدایت: اینرسی با دقت بالا که میتواند اهداف را با دقت کمتر از ۲۰ متر هدف قراردهد.
ویژگیها: زمان آماده سازی بسیار کم، شتاب بالا در هنگام پرتاب و شلیک، استفاده از سیستم ناوبری جدید و سنسورهای بسیار پیچیده، عدم امکان ردیابی توسط دشمن و توان عبور از سد سامانههای دفاعی همچون پاتریوت و گنبد آهنین.
موشک بالستیک عماد یکی از موشکهای بالستیک ساخت صنایع دفاع کشورمان است که ۱۹ مهرماه سال ۹۵ با حضور مسئولان دفاعی کشورمان همچون سردار حسین دهقان وزیر سابق دفاع و سردار امیر علی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه رونمایی و معرفی شد. البته این موشک یک سال قبل از رونمایی یعنی در سال ۱۳۹۴ آزمایش شده بود.
طول: ۱۵ متر.
قطر: ۱/۲۵ متر.
وزن: ۱۷ تُن که ۷۵۰ کیلوگرم از این مقدار مربوط به کلاهک موشک است.
موتور: سوخت مایع دومرحلهای.
برد عملیاتی: بازه ۱ هزار و ۷۰۰ کیلومتری تا ۲ هزار کیلومتری.
ویژگیها: سرعت بالای پیمایش، توان عبور از سامانههای دفاعی دشمن مانند آرو ۳، ضریب خطای بسیار پایین، مانورپذیری، قابلیت کنترل تا آخرین لحظات برخورد به هدف، قابلیت پرتاب از پرتابگرهای ثابت و متحرک و بسیاری از ویژگیهای محرمانه.
انتهای پیام/
شما هستید که مردم در آرامش هستند
ب امید روزهای خوب برای سرزمینم ایران
رهبرا سرت سلامت
امیدواریم این صنعت همچنان به پویایی و بالندگی خود با وجود همه دشمنیهای بدخواهان باز هم دهها برابر رشد کند.
به امید خدا و تلاش همه زحمتکشان و دانشمندان بزرگ این خاک صبح پیروزی و سربلندی و سرافرازی نزدیک است.
ضمنا شهرهای موشکی روز بروز و در چهار گوشه ایران پهناور و عزیز ، میبایست افزایش یابند.
هوش و اندام بی گزند و بی بلا،خدا قوت
و دشمنان ایران اسلامی ذلیل و ناتوان شدند
پس کو?
به امید برتر شدن ایران عزیز در جهان.
اللهم عجل ولیک الفرج
اما با وجود صدها هواپیما هنوز چندین نمونه از آن را بطور کامل بومی نکردیم و هنوز در هواپیماسازی و خودروسازی ضعف های زیادی داریم .
تفاوت مدیریت انقلابی با مدیریت غربگرا اینجاست.
هدف بعدی ایجاد موشک با قابلیت هدف قرار دادن آمریکا.