حبیب صداقت قاری مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری دوره قبل خاطراتی از برخورد با نامزد‌های انتخابات در اتاق گریم مطرح کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،بازار هیاهوی انتخاباتی این روز‌ها داغ است و بحث نامزد‌های انتخاباتی و فعالیت احزاب به موضوع روز کشور تبدیل شده است. شورای نگهبان همین روزها، نتایج احراز صلاحیت‌های کاندیدا را اعلام خواهد کرد. بعد از آن فضای کشور به سمت و سوی مناظرات خواهد رفت. یکی از جنجالی‌ترین مناظرات کاندید‌ها به مناظرات تلویزیونی برمی‌گردد. این شکل و شمایل برگزاری مناظرات به سال ۸۸ برمی‌گردد و در سال ۱۳۹۶ نیز ادامه پیدا کرد. با اینکه ۱۲ سال از آن سال‌ها می‌گذرد، اما هنوز مرور خاطرات آن مناظرات و حواشی آن از ذهن مردم می‌گذرد.

مناظرات تلویزیونی تا امروز به اینگونه بوده که کاندیدها، برنامه‌ها و وعده‌های انتخاباتی خود را در مقابل ملت ایران تشریح می‌کنند. پیگیری‌های خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون خبرگزاری تسنیم حکایت از این دارد که مناظرات امسال هم قرار است به روال سه دوره گذشته به‌صورت زنده از رسانه ملی پخش شود.

وقتی صحبت از مناظره‌های انتخاباتی به میان می‌آید، این نکته در میان اهالی قرآن بوجود می‌آید که چه کسی می‌خواهد تلاوت‌های آغازین مناظرات تلوزیونی را بر عهده بگیرد. اگرچه بیشتر توجهات در مناظره تلویزیونی به سمت صحبت‌های کاندیدا و حاشیه‌های این برنامه است، اما نمی‌توان از تلاوت آغازین برنامه که اغلب اشاراتی به موضوع انتخابات و مسائلی از این دست دارد، چشم‌پوشی کرد.

در مناظرات گذشته "حبیب صداقت" قاری ممتاز کشورمان این وظیفه را بر عهده گرفت.

صداقت  درباره خاطرات تلاوت در مناظرات ریاست‌جمهوری در سال ۱۳۹۶ گفت: توفیق این را داشتم که در مناظرات انتخاباتی ریاست جمهوری دوره گذشته قاری برنامه شوم.

او درباره تلاوت در فضای استودیوی انتخاباتی گفت: وقتی با اغلب کاندید‌های دوره گذشته در اتاق گریم و یا سالن استودیو مواجه می‌شدم، آن‌ها از تلاوت آیات احساس رضایت می‌کردند و اظهار می‌کردند، تلاوت آیات در ابتدای مناظرات، آرامش زیادی به فضای استودیو می‌دهد.

صداقت درباره نوع انتخابات آیات قرآن در مناظرات تلویزیونی گفت: آیات قرآن اغلب به سلیقه خودم و با هماهنگی اساتید قرآن انتخاب شدند. اغلب، آیاتی بودند که به وعده‌ها و وعید‌ها و سنجیده صحبت کردن و پرهیز از سخنان بی‌اساس اشاراتی داشتند. مثلاً آیه ۷۰ سوره مبارکه احزاب "یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقولوا قَولًا سَدیدً" را تلاوت کردم که درباره سخن حق و قول سدید تأکید می‌کند. همچنین آیات ۵۸ سوره مبارکه نساء که می‌فرماید: " إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىٰ أَهْلِهَا وَإِذَا حَکَمْتُمْ بَیْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْکُمُوا بِالْعَدْلِ ۚ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا یَعِظُکُمْ بِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ کَانَ سَمِیعًا بَصِیرًا ". خداوند در این آیه به این نکته اشاره می‌کند که هنگامی که میان مردم داوری می‌کنید، به عدالت داوری کنید.

صداقت به جایگاه قاریان قرآن به‌عنوان مبلّغ قرآن اشاره کرد و گفت: حضور یک قاری قرآن در جلسه‌ای به این مهمی که نتیجه‌اش آینده چند سال کشور را رقم می‌زند، مبین این است که بدانیم، قاری، مبلّغ آیات قرآن است و در جریانات مهم واقعاً نقش‌آفرینی می‌کنند. اینکه اساتید تأکید می‌کنند که تلاوتِ با خشوع، تذکر و توجه به عمق به معنا اجرا شود در این مسائل صدق می‌کند؛ بنابراین جایگاه قاریان قرآن از این جهت که کلام الهی و بالاترین کلام خلقت را به زبان می‌آوردند، بسیار بالا است.

وی ادامه داد: قاری قرآن با چنین عبارات و کلامی که بالاترین کلام‌هاست، مسئولیت سنگینی بر عهده دارد که حداقل آن این است که اگر از قاری درباره آیات پرسیدند، بتواند موضوع آیات را بیان کند.

منبع:تسنیم
انتهای پیام/

برچسب ها: انتخابات ، قاری قرآن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.