ارونقی گفت: بیش از ۵.۹ میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات کشور موجود است که عمده آن ها ارز ترجیحی دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۵.۹ میلیون تن  کالای اساسی در بنادر و گمرکات کشور موجود است که البته  به این معنا نیست که شرایط ترخیص ندارند و رسوب کرده اند.

او افزود: در شرایط فعلی بیشترین میزان کالاهای اساسی را در بنادر و گمرکات داریم . ۶ قلم از کالاهای اساسی ارز ترجیحی دریافت می کنند که حدود ۳.۵ میلیون تن از این کالاها در گمرکات هستند. حدود یک میلیون تن کالای اساسی هم روی شناورها در انتظار تخلیه هستند.

 ارونقی گفت: با احتساب گمرکات داخل کشور نزدیک به ۶.۵ میلیون تن کالاهای اساسی مانده در گمرک داریم.

معاون فنی گمرک ایران بیان کرد: رسوب کالا در گمرکات علل مختلفی دارد و با بررسی های صورت گرفته مشخص شده است که هیچ فرد و شرکتی عمداً کالای اساسی خود را در گمرکات و بنادر نگه نداشته است.

این مقام مسئول گفت: یکی از دلایل عمده رسوب کالاها در گمرکات  و بنادر این است که صاحبان کالا بدون ثبت سفارش وارد گمرکات کرده اند و باید بعد از ورود کالا به گمرک کارهای ثبت سفارش را انجام دهند.

او افزود: همچنین در برخی موارد واردکنندگان هنوز اسناد مالکیت کالا را اخذ نکرده اند.

ارونقی بیان کرد: در حال حاضر بر اساس تعریف بخشنامه های ترخیص صاحبان کالا ۲ ماه فرصت ترخیص کالا از گمرک دارند. این درحالی است  کالا‌هایی در بند امام خمینی(ره) وجود دارد که پس از گذشت ۳ ماه و نیم و بیشتر به دلایل مختلف همچون عدم اظهار از سوی صاحبان کالا و یا عدم انجام تشریفات قانونی، پس از اظهار و یا عدم دریافت پروانه، نتوانسته اند کالای خود را ترخیص کنند و این کالا‌ها همچنان بصورت دپو شده در بندر امام وجود دارد.
 
این مقام مسئول گفت: کالا‌های غیر اساسی و کانتینری هم شامل ۳.۲ میلیون تن است که مشکل خاصی در خصوص ترخیص آنها وجود ندارند و وضعیت مطلوبی داریم  مصوبه ستاد هماهنگی دولت ابلاغ شده و ترخیص این کالا‌ها در حال انجام است.
 
 ارونقی ثبت سفارش نشدن کالا را بخش از مشکلات اصلی ترخیص دانست و افزود: تامین نشدن به موقع ارز ترجیحی از طرف بانک مرکزی مشکل دیگر کالاهای رسوب شده در گمرک است.

او گفت: در تماسی که ما با صاحبان این کالا‌ها برای ترخیص کالاهایشان داشتیم، صاحبان کالا عمده مشکلات را عدم تامین پروانه عنوان کرده اند که این مستلزم واریز ارز ترجیحی و تامین کد رهگیری از بانک مرکزی است.

معاون گمرک ایران تصریح کرد: ستاد تنظیم بازار نیز می‌تواند با تصویب مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و ابلاغ آن کمک کند تا ۹۰ درصد کالاهای مانده در گمرکات را ترخیص کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار