به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش یکی از پیش غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که در کشورمان طرفداران زیادی دارد و یک وعده غذایی کامل محسوب میشود. همان طور که احتمالا خودتان هم میدانید انواع مختلفی از آش در شهرهای مختلف کشورمان پخته و در فصول مختلف و مناسبتهای متعدد خورده میشود. یکی از معروفترین آنها آش کشک است که بیشتر در شهرهای شمالی کشور در روزهایی مثل ایام محرم یا پیش از رفتن پسر خانواده به خدمت سربازی به عنوان آش پشت پا پخته میشود و بین اهالی محل پخش میشود.
این آش همانطور که از نامش پیداست با کشک و سبزیجاتی مثل چغندر، اسفناج و سبزی مخصوص آش و انواعی از حبوبات پخته میشود که ارزش غذایی بالایی به این غذای ساده میبخشند. همچنین در این آش از کدو سبز و کدو حلوایی نیز استفاده میشود که آن را متفاوتتر کرده است و مزه استثنایی به آن می بخشد. آش کشک با دستور اصیل مازندرانی را تنها از مطلب زیر دنبال کنید. با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی؛ از لبی کباب مازندرانی و پیتزای پرطرفدار آلفردو تا دسر خوشمزه ماقوت + تصاویر
مواد لازم
رشته مخصوص آش یک سوم بسته
کشک پاستوریزه یک و نیم پیمانه
پیاز بزرگ چهار عدد
سیر ۱۰ حبه
سبزی آش خانگی یا سبزی آش آماده یک کیلوگرم
ساقه اسفناج خرد شده نیم کیلو گرم
چغندر متوسط سه عدد
کدو سبز کدو سبز
کدو حلوایی ۳۰۰ گرم
دوغ دو کیلوگرم
ماست دو کیلوگرم
نخود یک پیمانه
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز یک پیمانه
عدس یک پیمانه
برنج نیم دانه نصف پیمانه
نعنا خشک دو تا سه قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه آش کشک خوشمزه و مقوی به روش شمالیها
برای تهیه این آش خوشمزه نیز مانند آش رشته باید از شب قبل حبوبات را بخیسانید و به طور مرتب آب آن را عوض کنید، چون در غیر اینصورت باعث نفخ میشوند. سپس هر کدام را به صورت جداگانه بپزید و کنار بگذارید. همچنین برنج را یک ساعت قبل از شروع به کار خیس کنید. سپس یک قابلمه بزرگ بردارید و برنج نیم دانه خیس خورده را داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا برنج بپزد. در همین حین، پیازها را پوست بکنید و خرد کنید. چهار عدد سیر را پوست بکنید و خرد کنید.
مقداری روغن داخل یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. پیاز خرد شده را داخل ماهیتابه بریزید و سرخ کنید. پس از این که پیازها نرم و شفاف شدند، سیر خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. سه عدد چغندر متوسط را نگینی خرد کنید و بگذارید با کمی آب در یک قابلمه بپزد. قابلمه حاوی برنج را نگاه کنید و اگر برنج پخته شده بود، حبوبات پخته شده را همراه با آب پخت آنها داخل قابلمه بریزید. ۳۰۰ گرم کدو حلوایی و سه عدد کدو سبز را به صورت درشت خرد کنید. سپس آنها را به قابلمه اضافه کنید. نیم کیلوگرم ساقه اسفناج خرد شده را هم داخل قابلمه بریزید.
در یک ظرف دیگر، دو کیلو ماست یا یا دو کیلو دوغ را با مقداری آب ولرم و یک پیمانه کشک پاستوریزه مخلوط کنید. مخلوط را خوب هم بزنید. سپس این مخلوط را به قابلمه آش اضافه کنید و آش را تا زمانی که جوش بیاید مرتبا هم بزنید. یک سوم یک بسته رشته آشی را به اندازه دلخواه خرد کنید و داخل قابلمه آش بریزید. برای تهیه نعنا داغ، در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و دو تا سه قاشق غذاخوری نعنا خشک اضافه کنید و پس از کمی همزدن، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.
برای تهیه سیر داغ هم باقیمانده سیرها را پوست بکنید و رنده یا ریز خرد کنید. یک ماهیتابه دیگر را روی حرارت بگذارید. داخل آن مقداری روغن ریخته و سیر خرد شده را اضافه کنید. مقداری زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا سیر طلایی شود. سیر داغ و نعنا داغ را داخل آش بریزید و هم بزنید. بگذارید آش به مدت سه ساعت بپزد. سپس آن را سرو کنید. نوش جان!
فوت و فنهای طرز تهیه آش کشک
رشتهها را تا حد امکان کوچک کنید، چون پس از دم کشیدن بزرگتر میشوند.
توجه کنید که برای تهیه نعنا داغ، بلافاصله پس از اضافه کردن نعنا به روغن داغ زیر آن را خاموش کنید تا رنگ نعنا تیره نشود.
برای تزئین این آش میتوانید مقداری از نعنا داغ و سیر داغ را نگه دارید و روی آش بریزید.
همچنین روی آش را با مقداری کشک تزئین کنید.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/
در ضمن این همه چغندر و کدو حلوایی، آش را شیرین نمی کند؟