همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد واردات برق به دلیل کمبود در ایام پرمصرف سال، ضمن تاکید بر اینکه واردات برق هیچگونه ارتباطی به کمبود برق در کشور ندارد، اظهار کرد: در حوزه برق هم قرارداد واردات و هم قرارداد صادرات داریم و این طور نیست که صرفاً صادرات برق داشته باشیم.
او افزود: تبادل انرژی و اقتصاد برق به ویژه در حوزه دیپلماسی، نشان دهنده این است که باید هر دو مورد را کنار هم داشته باشیم. میزان صادرات یا واردات برق، متناسب با شرایط و بسته به نیاز کشور تغییر میکند. روند صادرات و واردات برق، طبق قراردادهای موجود در حال انجام است؛ البته در این زمینه سودآوری لازم برای کشور را مد نظر قرار میدهیم.
حائری تاکید کرد: ارزش صادرات و واردات برق نیز متناسب با تغییرات میزان تبادل برق، متغیر است. ممکن است یک سال به رقم ۵۰۰ میلیون میلیون دلار یا ۶۰۰ میلیون دلار برسد که این مسئله به شدت به اقتصاد برق کمک میکند. به طور کلی میزان صادرات برق طی ۲۴ ساعت تغییر میکند، زیرا ممکن است کشورهای همسایه متناسب با زمان پیک مصرف خود، نیازشان تغییر کند.
او در پایان گفت: خوشبختانه ما در منطقهای قرار گرفته ایم که پیک مصرف به طور مثال در کشورهای شمالی با کشورهای غرب، با هم متفاوت است. همچنین با تمام کشورهای همسایه مانند افغانستان، پاکستان، عراق و ارمنستان تجارت برق داریم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/