معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در جهان کنونی باید از ظرفیت کلان داده‌ها در توسعه فناوری‌های نوین استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم افتتاحیه بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران امروز سه شنبه (۲۸ اردیبهشت) با حضور ستار هاشمی معاون پژوهش و فناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی دیگر از مسئولان دانشگاهی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

هاشمی معاون پژوهش و فناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم اظهار کرد: فناوری باز در مقابل فناوری بسته قرار می‌گیرد.  در واقع نمی‌توان ذهن‌های خلاق جهان را در یک محل در کنار هم قرار داد.

او افزود: لازم است تا در داخل هر سازمان برای رفع چالش های آن از ظرفیت سازمان استفاده شود. البته در مواقعی هم از ظرفیت‌های خارج سازمان استفاده می کنیم که در اینصورت اگرچه از برخی از ظرفیت‌های داخلی استفاده نمی‌شود، اما فرصت برای آشنایی با ایده‌های خلاق فراهم خواهد شد. 

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: نمی‌توانیم موضوع نوآوری باز را برای رفع تمامی چالش‌ها  مورد توجه قرار دهیم. یکی از پلتفرم‌های اشتراک ویدیو بین المللی برای رفع چالش‌های خود از ظرفیت جهانی استفاده می‌کند و بیشتر از ۴۰ هزار گروه در این برنامه شرکت می‌کنند. البته در این روش تجربه‌های شکست نیز وجود دارد و شرکت‌های بین المللی وجود داشتند که با وجود استفاده از ظرفیت جمع سپاری باز در حوزه فناوری باز نتوانستند به اهداف خود برسند.

او تصریح کرد: از جمله مزایای فناوری باز می‌توان به بهبود روابط عمومی، مشارکت‌های سودآور و کشف استعداد‌های جدید، مشارکت مشتریان در تحقیق و توسعه و توسعه بین المللی محصولات اشاره کرد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: باید بدانیم نوآوری باز پاسخگوی هر برنامه‌ای نیست بلکه باید به اهداف توجه کنیم و هر کسب‌وکار باید بازار هدف خود را به طور کامل شناسایی و بررسی کند. علاوه بر تعیین اهداف استراتژیک توصیه می‌شود به حوزه‌های فرهنگی و حقوقی توجه شود.

او افزود: بحث شفافیت داده نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و چه دستگاه‌های دولتی و چه بهش خصوصی باید به آن توجه ویژه‌ای کنند. اکنون در مسیر توسعه فناوری‌های مثل هوش مصنوعی داده نقش مهمی را ایفا می‌کند و ضمن بهره‌برداری از داده‌ها باید به موضوع حریم خصوصی نیز توجه ویژه‌ای شود.

هاشمی گفت: اکنون شرکت‌های بزرگ به سیاست نوآوری ۳۶۰ درجه توجه زیادی می‌کنند و با اتخاذ این سیاست موفقیت‌های بسیار بزرگی را نیز به‌دست آوردند. بهتر است به جای نیروی انسانی از سرمایه انسانی استفاده کنیم. هر جای دنیا یک شرکت موفقی وجود داردکه به موضوع سرمایه انسانی توجه ویژه‌ای کرده‌اند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: گفتنی است که از ظرفیت‌های فناوری باز به درستی در کشور استفاده نمی‌شود و به همین علت درباره آمار با مشکلات زیادی مواجه هستیم. ابزار‌های موجود در فناوری باز می تواند زمینه تحول دیجیتال را فراهم کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.