وزیر صمت گفت: براساس مصوبه سران قوا در خرداد سال ۹۷ از ۸ هزار و ۵۹ ردیف وارداتی ۲ هزار و ۲۳۰ ردیف تعرفه وارداتی ممنوع شد.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رزم حسینی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، ۲۸ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال نماینده مردم مشهد و کلات در خصوص واردات بی رویه کالا، گفت: در ابتدا توضیحی در خصوص واردات کالا‌های غیرضروری ارائه می‌کنم براساس مصوبه سران قوا در خرداد سال ۹۷ از ۸ هزار و ۵۹ ردیف وارداتی ۲ هزار و ۲۳۰ ردیف تعرفه وارداتی ممنوع شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: زمانی که مسئولیت وزارتخانه را با رأی اعتماد نمایندگان پذیرفتم اعتبار مصوبه سران قوا در حال اتمام بود که با مسئولیت خودم دستور دادم ممنوعیت‌ها ادامه پیدا کند تا مجوز سران قوا صادر شود.

وی بیان کرد: با ممنوعیت ۲ هزار و ۲۳۰ ردیف وارداتی ۳.۵ میلیارد دلار کالا بومی سازی، ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون از واردات کالا‌های غیرضروری جلوگیری شد. در مقایسه آماری باید گفت در سال ۹۸، ۴۴ میلیارد دلار واردات کالا صورت می‌گرفت که در سال ۹۹ به ۳۸ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد و در مقایسه با سال ۹۶ که ۵۴ میلیارد دلار بود ۱۶ میلیارد دلار از واردات کالا‌های غیرضروری جلوگیری شد.

وزیر صمت گفت: از مجموع ۳۸ میلیارد دلار واردات کالا ۱۳ میلیارد دلار کالا‌های اساسی وارد می‌شود و ۲۵ میلیارد دلار برای تهیه مواد اولیه، تجهیزات پزشکی، کالا‌های واسطه‌ای و ... هزینه می‌شود.

رزم حسینی اظهار کرد: در جریان این ممنوعیت میزان تولید قطعات داخلی خودرو و لوازم خانگی تا ۷۰ درصد افزایش پیدا کرد، هرچند که در سنوات گذشته شاهد واردات کالا‌های غیرضروری بوده ایم، اما تلاش شده است در سال گذشته مانع واردات کالا‌های غیرضروری و لوکس شد که باعث افزایش تولید داخلی و فعالیت کارخانجات شد.

وی در خصوص وضعیت سیمان توضیح داد: سال گذشته ۱۶۸ میلیون تن سیمان تولید شد که رشد ۱۳ درصدی داشته است و یکی از افتخارات ما تولید سیمان و فولاد است چرا که روزی ما واردکننده این کالا‌ها بوده ایم.

رزم حسینی با اشاره به دلایل افزایش قیمت سیمان بیان کرد: افزایش نرخ ارز یکی از دلایل تورم در قیمت سیمان است، هر ۱۰ درصد افزایش رشد نقدینگی باعث افزایش ۵ درصد تورم می‌شود و زمانی که نرخ دلار ۱۰ برابر می‌شود باید به همان نسبت منتظر افزایش قیمت کالا‌های وارداتی و همچنین هزینه تولید بود.

وی بیان کرد: افزایش هزینه حمل و نقل تا ۶۶ درصد، رشد ۶۵ درصدی قیمت آجر، رشد ۲۴۲ درصدی قطعات فنی و رشد ۲۸ درصدی کیسه سیمان از جمله عوامل افزایش قیمت سیمان است.

رزم حسینی با بیان اینکه در زمان تصدی گری اش در وزارت صمت ۱۵ هزار و ۵۷۶ مورد بازرسی انجام شده است، گفت: در دوره ۶ ماهه سال گذشته ۱۸ درصد بازرسی‌ها افزایش پیدا کرده و میزان پرونده‌های تعزیرات نیز رشد قابل توجهی داشته است.

وزیر صمت با بیان اینکه سیمان ظرفیت خوبی برای کشور فراهم می‌کند، تاکید کرد: باید در سال مانع زدایی و حمایت از تولید اقدامات موثری داشته باشیم، وزارت در بحث مانع زدایی ۳ بسته را آماده کرده است در ابتدا قوانین مزاحم را تقدیم مجلس کرد، همچنین از روز اول ابلاغیه‌ای در خصوص مانع زدایی به همه استان‌ها ارسال شد و در نهایت اختیار استان‌ها را افزایش داده ایم.

وی بیان کرد: روز گذشته کار شجاعانه و خردمندانه‌ای انجام شد، ۶ هزار محدوده معدنی بالغ بر ۵۰ سال از طریق مزایده عمومی آزاد شد تا در اختیار افراد متخصص و سرمایه گذار قرار گیرد.

وزیر صنعت، معدن وتجارت با بیان اینکه تنها ۶ ماه است مسئولیت وزارتخانه را برعهده گرفته ام، گفت: شما می‌دانید در چه شرایطی مسئولیت وزارتخانه را در اختیار گرفتم، بنده وقتی وارد وزارتخانه شدم متوجه شدم از نظر انسجام مدیریتی و اختلاف مشکلاتی در وزارتخانه وجود دارد که برای حل آن بیش از ۲ سال زمان می‌برد.

وی تاکید کرد: افزایش بی رویه نرخ سیمان در پایان سال گذشته متاثر از نرخ ارز است، ۹۰ درصد سهم تورم با سیاست‌های پولی و مالی است بنابراین تلاش شده است تولید و نظارت بر بازار را با قوت بیشتری پیگیری کنیم.

رزم حسینی با بیان اینکه سیمان از جمله کالا‌هایی بود که مشمول قیمت گذاری نمی‌شد، اظهار کرد: با این کار ۱۸ درصد از افزایش قیمت سیمان جلوگیری شد و ۳۰ درصد پرونده نظارتی تشکیل شد، البته بنده به این روش‌ها اعتقاد ندارم و باید به بازرگانان اعتماد کرد.

وزیر صنعت گفت: اگر در خراسان کارخانه‌هایی وجود دارد که تخلفاتی در آن صورت می‌گیرد معرفی کنید تا پیگیری کنم، مافیا‌های قدرت و ثروت را رد نمی‌کنم، اما در بازه ۵ و ۶ ماهه و در دوران کرونا نمی‌توان همه مشکلات را حل کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار