به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، داود میرشکار ، مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بومهای دریایی و سواحل سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تدوین برنامه ملی برای حفاظت از فک خزری گفت: صید بی رویه و ناآگاهی صیادان از اهمیت این گونه، شکار فک خزری در شمال دریای خزر، ورود آلایندهها و عوامل بیماری زا به ویژه بیماریهای ویروسی به دریا، کاهش سطح یخ، تردد یخ شکنها در مناطقی که فکهای خزری زادآوری میکنند و نداشتن سواحل حفاظت شده برای ساحل گذرانی فکهای خزری از مهمترین دلایل مرگ و میر فکهای خزری است که لاشه ۱۷۰ قلاده فک خزری در ساحل داغستان روسیه دیده شده است.
او ، با تاکید بر اینکه برنامه حفاظت از فک خزری مدون شده است، افزود: حفاظت از این گونه در معرض انقراض به صورت یکپارچه در کشور انجام میشود.
مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بومهای دریایی و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، همچنین به مکاتبه با روسیه برای بررسی بیشتر دلایل مرگ و میر فکهای خزری ، گفت: از طریق وزارت امور خارجه موضوع را پیگیری و با روسیه مکاتبه میکنیم تا علل و دلایل این اتفاق را به صورت رسمی دریافت کنیم.
میر شکار ، درمورد چالشهای موجود بر شرایط زندگی فک خزری، گفت: برای حفاظت از تنها پستاندار دریای خزر برگزاری دورههای آموزشی برای دانش آموزان، ارگانهای نظامی و سازمانهای مردم نهاد و صیادان از مهمترین برنامههای این سازمان است.
او با بیان اینکه ، مرگ ناگهانی ۱۷۰ پستاندار دریای خزر در سال ۲۰۰۶، تعداد فکهای خزری ۱۰۰ هزار قلاده برآورد شده بود، اما گفته میشود که از ابتدای قرن بیستم جمعیت این گونه ۹۰ درصد کاهش یافته و اکنون در معرض انقراض است، تصریح کرد: فکهای خزری تنها پستاندار دریای خزر هستند که در تعادل اکولوژیک و سلامت اکوسیستم نقش به سزایی دارند.
انتهای پیام/م.ع