باران شامپانزه معروف باغ وحش ارم است که مدت هاست برای انتقال آن به خارج از کشور کشمکش‌هایی وجود دارد.

به گزارش  خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، باران شامپانزه معروف باغ وحش ارم است که در طی سال‌های اخیر سرنوشت او دچار تغییرات زیادی از جمله جدا کردن او از سرپرستش (ایمان معماریان دامپزشک باغ وحش ارم)، انتقال او به باغ وحش ارم و نگهداری انفرادی در یک قفس بوده است؛ در بهمن ماه سال ۹۹ باغ وحش ارم و سازمان محیط زیست بنابر دلایلی با انتقال باران به یکی از مراکز معتبر شامپانزه‌ها در خارج از کشور موافقت کرد، اما گویا این موافقت تنها در حد اطلاع رسانی بوده است و همچنان پس از گذشت ماه‌ها این شامپانزه در باغ وحش ارم زندگی می‌کند.

نزدیک به ۴ ماه است که روند انتقال باران به خارج از کشور به طول انجامیده است، این درحالی است که ایمان معماریان دامپزشک در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره چگونگی روند انتقال یک گونه حیات وحش به خارج از کشور و مدت زمان آن، اظهار کرد: برای وارد کردن یا انتقال یک حیوان حیات وحش چند مجوز و گواهی سلامت نیاز است تا ثابت کند این گونه قاچاق نیست و  بیماری نیز ندارد.

او در ادامه بیان کرد: دریافت این چند مجوز اگر اشتباه و کار شکنی در آن نباشد، حدود یک ماه طول می‌کشد.

تاپ فردا/ چرا شامپانزه سه ساله هنوز به خارج از کشور منتقل نشده است/ چگونگی روند انتقال گونه‌های حیات وحش


بیشتر بخوانید: مخالفتی با انتقال باران نداریم، اما شرایط مهیا نیست


به همین منظور شهاب الدین منتظمی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت باران در اسفندماه سال گذشته اظهار کرد: نامه‌ای از باغ وحش ارم برای انتقال باران به یکی از مراکز نگهداری خارج از کشور به سازمان محیط زیست ارسال شد و تمامی مجوز‌های انتقال باران آماده است.

او در ادامه افزود: هر زمانی که باغ وحش ارم شرایط لازم را داشت، این گونه به خارج از کشور انتقال داده خواهد شد، چراکه انتقال این گونه ساده نیست و شرایط و تمهیدات خاصی را می‌طلبد.

مدیرکل دفتر حفاظت ومدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه انتقال هر گونه‌ای نیاز به مراقبت‌هایی از مبدأ و مقصد دارد، گفت: سلامت حیوان برای ما اهمیت زیادی دارد و بنابراین باید تمامی شرایط انتقال گونه در نظر گرفته شود.

منتظمی درباره انتقال سایر شامپانزه‌ها به خارج از کشور، گفت: هر تصمیمی که ارم برای انتقال هر گونه‌ای داشته باشد، از سوی سازمان محیط زیست مشکلی وجود ندارد.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست درباره آخرین وضعیت انتقال شامپانزه سه ساله، عنوان کرد: تمامی مجوزها و پانسیون منع تجارت گونه‌های در معرض خطر انقراض برای این شامپانزه صادر شده است.

او تشریح کرد: بنابر اعلام باغ وحش ارم قرار شد تا باران به کنیا منتقل شود، البته شرایط انتقال از سوی کشور مبدأ و مقصد به فرآیند بلند مدتی نیاز دارد.

تاپ فردا/ چرا شامپانزه سه ساله هنوز به خارج از کشور منتقل نشده است/ چگونگی روند انتقال گونه‌های حیات وحش

 


بیشتر بخوانید: توضیحات محیط زیست درباره فروش حیوانات پارک پردیسان


اما همچنان تعلل انتقال این گونه حیات وحش به خارج از کشور بین باغ وحش ارم و سازمان محیط زیست وجود دارد، جالب است بدانید که باغ وحش ارم فضای استانداردی برای نگهداری شامپانزه‌های خود ندارد، همچنین معرفی باران به سایر شامپانزه‌های باغ وحش ارم از نظر کارشناسی درست نخواهد بود و ممکن است که این گونه آسیب ببیند یا تلف شود.

این درحالی است که در تابستان سال گذشته تعداد زیادی از دوستدارن محیط زیست و حیات وحش برای نجات باران و انتقال آن به مرکزی که بتواند با همسالان و همنوعان خودش رشد کند، نامه‌ای را خطاب به محیط زیست در فضای مجازی منتشر کردند و تعداد زیادی آن را امضا کردند، بنابراین انتظار می رود تا هرچه سریع‌تر شرایط انتقال باران به خارج از کشور مهیا شود تا این شامپانزه به سرنوشت تلخ سایر گونه‌های موجود در باغ وحش ارم دچار نشود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۰ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
اگه بره پیش فک و فامیلاش میکشنش همون تنها باشه بهتره کخ بچه ها هم برن ببیننش
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا حسنی
۲۱:۲۸ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
داره دیر میشه. هر روز که میگذره بر مشکلات روحی باران اضافه میشه و ممکنه دیگه نتونه در یک گروه شامپانزه ها قرار بگیره و مجبور بشه تا آخر عمر در یک قفس تنها باشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۳ ۱۲ خرداد ۱۴۰۰
باران که مثل تو فکر نمیکنه، دست از سرش بردارین ،زندگیشو بکنه.
Germany
shampanzeh asli hamin akhonhay arab hastand ke kos kesh ha faghat be fekr gharat hastand aslan yek kandidha az bikari va vaze maishati mardom va kandidhi ke be andishe mardom gerani bashad nadarand,yeki migoft sir az gorosne che midand anhai ke shab ba sh
۱۳:۱۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
نظری ندارم
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۵۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
باران جان // خوشبحالت میبرنت خارج // نجات پیدا کردی
Iran (Islamic Republic of)
123
۰۹:۵۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
می خواد بره کانادا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
اصلا نمیفهمم چرا حیوانات رو باید تو قفس بذاریم تا یه عده آدم بیان برای تماشای اونها، به نظر من باید تو جنگل رها بشن یا محیط حفاظت شده براشون درست کنن تو جنگلهای خودمون که راحت زندگی کنن بدون اینکه تو قفس باشن، حالا ما گونه حیوانی رو تو کشور خودمون داشته باشیم یا نه چه فرقی میکنه به حالمون؟ بابا گناه دارن بنده های خدا، اون دنیا از ما به خدا شکایت میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
خوب حیوان باید تو باغ وحش باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
کاری نداره که. اون بیچاره رو بذارن بالای یه درخت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
هزینه انتقالش دهها میلیون تومن هزینه داره.
همون بهتر تنها نیگرش دارن و بچه ها برن ببیننش.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
منتظره از سفارتخانه براش ویزا بیاد به علت نداشتن ساپرت مالی در اون کشور خارجی ویزاش نمی کنند. این بیچاره تمامی هم نوعانش در جنگلهای هندوستان و جنگلهای آمازون و جنگلهای آفریقا منتظرش هستند برگرده اینجا غریب بی کس تنها مانده است.
آخرین اخبار