به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مهرداد رضاپور با اشاره به اینکه آگاهیهای زودهنگام کودکان از برخی موضوعات بهعلت دیدن تصاویر و فیلمهای مستهجن و نامتعارف میتواند تبعات متفاوتی بر ذهن و روان کودک بگذارد، اظهار کرد: وقتی کودک نسبت به برخی از مسائل درک صحیحی ندارد و تصاویر و فیلمهایی را مشاهده میکند که مناسب محدوده سنی او نیست، ممکن است دچار برخی اضطرابها شود.
این روانشناس حوزه کودک و نوجوان افزود: دیدن این صحنهها میتواند یک کنجکاوی غیرمعقول را برای کودک ایجاد کند و همچنین تجربههای ناخوشایندی را برای او به وجود بیاورد، قطعا این تجربههای ناخوشایند بر روحیه و زندگی کودک در آینده تاثیرات منفی خواهد گذاشت، همچنین این تجربهها میتواند زمینه بروز آسیبهای اجتماعی را در او فراهم کند.
وی با تاکید بر اینکه طبق پروتکلهای حقوق بشر کودک و لزوم رعایت سلامت روان در کودکان باید دیدن تصاویر و فیلمهای مستهجن برای کودکان زیر ۱۸ سال محدود شود، توضیح داد: تماشای تصاویری که برای کودک قابل درک نباشد آرامش و تمرکز کودک را بر هم میزند و در او ایجاد اضطراب میکند، این برهم خوردن تمرکز و آرامش بر رشد، تحصیل و سایر موارد در کودک تاثیر منفی میگذارد.
رضاپور افزود: اگر کودک قبل از اینکه زمان درک، شعور و استنباط او در خصوص مسائل جنسی فرا رسیده باشد به این تصاویر و فیلمهای نامناسب دسترسی پیدا کند و در رابطه با این موضوعات آگاهی زودهنگامی به او در خصوص مسائل اینچنینی بدهیم، امکان دارد کودک بخواهد این موضوعات را تجربه کند.
بیشتر بخوانید
این روانشناس حوزه کودک و نوجوان بیان کرد: کودکی که بر اثر سهلانگاری والدین دچار آگاهی زودهنگام در خصوص مسائل جنسی شده و این موضوعات را بر اثر کنجکاوی در این سن تجربه کرده باشد، قطعا این تجربه خوشایند را تکرار میکند و زمانی که این کودک به سن نوجوانی رسید به عناصر پر آسیب اجتماعی تبدیل میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید دسترسی کودکان به موتورهای جستجوگر خارجی و تصاویر نامناسب در فضای مجازی توسط دولتها به وسیله ارائه موتورهای جستجوی امن داخلی محدود شود، یادآور شد: اگر موتورهای جستجوی محدود در کشور وجود داشت، والدین میتوانستند این موتورهای جستجوی داخلی را بر روی رایانه و تلفن همراه کودک خود نصب کنند تا دسترسی فرزندشان به محتواهای نامناسب محدود شود.
رضاپور گفت: همچنین والدین میتوانند از برنامههای محدودکننده دسترسی کودکان به موتورهای جستجو استفاده کنند، اما متاسفانه امروزه کودکان و نوجوانان با استفاده از فیلترشکن به تمامی موضوعات در فضای مجازی و موتورهای جستجوگر دسترسی دارند.
این روانشناس حوزه کودک و نوجوان با بیان اینکه والدین باید به کودک خود آموزش دهند که تا سن حداقل ۱۷ سالگی تلفن همراه، تبلت و لب تاب برای او فضای خصوصی محسوب نمیشود، عنوان کرد: والدین برای نحوه و میزان استفاده کودک از تلفن همراه و رایانه باید محدودیت قائل شوند، همچنین در زمان استفاده فرزندشان از این امکانات باید نظارت داشته باشند، زیرا دسترسی آزاد کودک به اطلاعات در این فضا میتواند موجب ایجاد کنجکاوی در او و تجربیات نامعقول شود.
وی افزود: اگر کودک بر اثر سهلانگاری والدین و بهعلل مختلف شاهد صحنههای مستهجن و نامتعارف بود، والدین بر روی این موضوع حساسیت چندانی نشان ندهند و از کودک در مورد آن چه مشاهده کرده است، توضیح نخواهند، سعی کنند این موضوع را خاموش نگه دارند تا حساسیت کودک به مرور کاهش پیدا کند، حساسیت بیش از اندازه والدین موجب کنجکاوی کودک خواهد شد.
رضاپور در پایان گفت: معیار پاسخگویی والدین در برابر سوالات کودک در حوزه مسائل جنسی میزان درک و شعور کودک است، یعنی پاسخی که والدین به کودک هشت ساله میدهند با کودک ۱۶ ساله باید کاملا متفاوت باشد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/
الهی امیدوارم هیچ کسی در کشور ما چشمش به این کصافط های هرزه فحشا و زشتی ذره ای آلوده نشه
ادم انسانیت و شرف و پاکی داشته باشه حتی طرف فیلتر... هم نمیره
بچه های کوچیک روح پاک و معصومی دارند
که اگر ذره ای آلوده بشه تمام روح و روانشون رو با خاک یکسان میکنه
و کاملا پاک
ولی اینترنت آمریکا این گوگل فاسده
خدایا ما رو لحظه ای به حال خود رها نکن
به شرف و حلال خوری و عزت و پاکدامنی و صالحی هستش
به نظرم نگاهش چیزی به جز بدبختی و حیوان بودن و پست شدن نداره
هر موقع تونستم گوشیش رو چک کردم تا حالا که کوچک ترین خطایی ازش ندیدم
و واقعا عاشق خداست و قرآن میخونه
والدین نباید بچه ها رو به حال خودشون رها کنن
و کلا پاکه
حداقل یوتیوب، فیسبوک و توییتر و تلگرام باید رفع فیلتر بشن.
ولی آب رفته از جوب رو نمیشه به جوب برگردوند
و انسان حقیقی خودش رو با پاکی ها و زیبایی ها وقف میده. و اون ها رو با روح و جسم خودش همراه میکنه
کسی که بخواد تو روز روشن دنبال کصافط و فحشا به هر بهانه ای باشه. ذره ای شرف و عزت و پاکی و شعور انسانیت درونش نیست و نمیشه لقب انسان رو بهش داد
و انسان حقیقی خودش رو با پاکی ها و زیبایی ها وقف میده. و اون ها رو با روح و جسم خودش همراه میکنه
کسی که بخواد تو روز روشن دنبال کصافط و فحشا به هر بهانه ای باشه. ذره ای شرف و عزت و پاکی و شعور انسانیت درونش نیست و نمیشه لقب انسان رو بهش داد
خوبه؟؟
یه چیز میگی ها
بنده نیستیم
انسان که بخواد ارزش خودش رو زیر پا بذاره از حیوان هم پست تره
به شرف و حلال خوری و عزت و پاکدامنی و صالحی هستش
به شرف و حلال خوری و عزت و پاکدامنی و صالحی هستش
فضای مجازی الان دیگه خوب نیست
مثل چاقو شده هم میتونه استفاده خوب داشته باشه
هم میتونه بزنه روح و روان انسان رو باخاک یکسان کنه
بچه ای که با شرم و حیا و پدر و مادر بالا سرش بزرگ بشه معلومه یک انسان با دانش و با کمالات و با ایمان میشه
کسی که برای بازی کردن یا رفتن به تویتر یا خاندن سایت های علمی . سیاسی. فرهنگی خارجی برای آن ها میخواد فیلتر شکن های مخصوص اینجور افراد را بسازین تا با اون فیلتر نتونن برن تو سایت های مخرب
بعد شرکت های همراه اول و ایرانسل به مشترکانی که به فیلتر شکن های خارجی وصل میشن و محدودیت ندارن اینترنت نده
اگه کسی فیلترشکنو برای بازی و وب گردی سالم میخواد از اون فیلتر شکن هایی که تو داخل هستن و اجازه دارن استفاده میکنه
کسی هم که برای سایت ها مخرب میخواد دیه نمیتونه با اون فیلتر شکن ها بره چون وقتی وصل بشن اینترنت بهشون نمیده
اگر اینترنت نبود هیچ کسی به این گناهان زشت و کبیره آلوده نمیشدند
اگر گوشی و وسایل الکتریکی نبود عکس هیچ نامحرمی در هیچ جایی پخش نمیشد
و هیچ زشتی به دست هیچ کی نمی رسید
من نمیگم برو مثل آدم 2000 سال پیش زندگی کن
میگم درست استفاده کن
با همون کامپیوتر و گوشی میتونی بری فیلم های مذهبی و آیات قرآن کریم رو ببینی
و هزاران ثواب رو در پرونده اعمالت مینويسن
میتونی یک آیه قرآن بنویسی هزار نفر میبینن
1000*10=10000 تا ثواب
وقتی میزنن فیلتر و سانسور میکنن به خدا قسم برای خیر من و تو اینکارو میکنن.
یک مقاله در این باره بگذارید . واقعا درگیری ما والدین در دوره کرونا و تحصیل انلاین همینه .
کاش وزارت اموزش و پرورش و ارتباطات در این مورد هم فکری بکنند.
بچه ها دارن از دست می روند
نمیگم کارش درسته ولی بهتر از اینه که بخوای قطع رحم کنی و بهتر از اینه که بچه چرت و پرت ببینه ، خیلی مراقب باشید بچه ها از این مزخرفات نبینند