به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، در جهان رو به رشد و توسعه امروز بستهبندی جزء لازم و ضروری یک محصول است که شناساندن و نگهداری محصول را از تولید تا مصرف بر عهده دارد.
علم طراحی بستهبندی ، هنر و فناوری محافظت از محصول برای نگهداری، انبارش، انتقال و توزیع، ذخیره، فروش و استفاده از آن است به گونهای که از سویی کمترین آزار در حین تولید تا مصرف به محتوای محصول و از سوی دیگر به محیط زیست وارد گردد.
بستهبندی شامل مراحل طراحی، ارزیابی، و تولید بستهها میشود. بستهبندی بهطور بسیار جامعی بر زندگی سایه افکندهاست، بهطوریکه در اطراف خود آن را مشاهده میکنیم.
از اقلام مواد غذایی و دارویی گرفته تا کالاهای مصرفی و لوازم خانگی و کالاهای صنعتی و استراتژیک مانند محصولات پتروشیمی همه با بستهبندی مرتبط هستند.
وظیفه اصلی بستهبندی محافظت از محصول است. بستهبندی با برچسبهای استاندارد این امکان را میدهد تا متوجه شویم چه نوع محصولی داخل بسته قرار دارد و شرایط حفظ و نگهداری آن چگونه است.
سازمان جهانی استاندارد (ISO) و سازمانهای معتبر و ملی استاندارد کشورهای پیشرفته گامهای مهمی در تدوین استانداردهای بستهبندی و مشخصات فنی آن برداشتهاند. طراحی بستهبندی شامل طراحی فیزیک بستهبندی و گرافیک آن است.
متاسفانه صنعت بستهبندی محصولات پروتئینی در زمینه مارکتینگ و برندینگ شاهد رشد چندانی نبوده است.در واقع، تنها چیزی که واحدها را از یکدیگر متمایز میکند، حجم تولید است.
برای نمونه کشورهای دیگر محصولات کشاورزی ایران را به صورت فلهای خریداری میکنند و سپس با بسته بندی مناسب و با چندین برابر قیمت و همچنین با برند و نام غیر ایرانی به فروش میرسانند.
خانم کیانی کارشناس بسته بندی هم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان میگوید:صنعت بسته بندی نه تنها باعث ایجاد ارزش افزوده در کشور می شود بلکه از هدر رفت محصولات نیز جلوگیری میکند.
او افزود:صنعت بسته بندی در برابر آلودگی ها، هوا، رطوبت و میکرو ارگانیسمها از محصولات محافظت کرده و آنها را به نحو بهتری به دست مشتریان میرساند و مردم میتوانند به اندازه نیازشان آنها را تهیه کرد و از دور ریز محصولات جلوگیری شود.
قهرمانی مدیر عامل این شرکت نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:دستگاههای لوکس بسته بندی را از ایتالیا و ترکیه وارد شرکت کردیم و ساعتی ۱۰ تا ۱۵ تن به این فرایند تولید بسته بندی محصولات اضافه کردیم.
اوگفت:ظرفیت این واحد سالانه ۱۵ هزار تن است و به کشورهای مختلف مانند روسیه، آذربایجان، عراق، ارمنستان و دبی و قطر صادر می شود.
او افزود:این واحد از سال ۹۱ تاسال ۹۶ با رکود مواجه بود و درسال ۹۶ و ۹۷ به حالت ورشکستگی درآمد که با حمایت مسئولان دادگستری استان بویژه معاون دادگستری استان آقای دکتر امان الهی و رئیس دادگاه بخش ایلخچی آقای دکتر فتحی کارخانه به چرخه تولید بازگشت.
قهرمانی مسئول شرکت هم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان افزود:در این واحد برای ۶۵ نفر به صورت مستقیم و ۳۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی شده است.
خانم حسن پور از کارگران این واحد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:با بازگشت این واحد به چرخه تولید برای ما شغل ایجاد شده است.
او افزود:ما در این واحد محصولات استانمون رو به صورت لوکس بسته بندی میکنیم.
برنو مدیر صنایع تبدیلی و صنایع غذایی جهاد کشاورزی استان نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان می گوید:این واحدها الان در استان آماده هستند و افرادی که دنبال پروانه بهره برداری هستند می توانند از این واحد ایجاد و نسبت به ایجاد اشتغال برای دیگران بهره برداری کنند.
در استان آذربایجان شرقی هم یک شرکت برای اولین بار در شمالغرب کشور اقدام به بسته بندی محصولات کشاورزی کرده است. این واحد که پنج سالی راکد مانده بود با حمایت مسئولان دادگستری استان حالا به چرخه تولید بازگشته است.
انتهای پیام/
گزارش ناهیدخدادادی