به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از فرانس پرس، در فرانسه، تقریبا ۲۲ هزار نفر در ۶۰ تجمع شرکت کردند که تقریبا ۳۰۰۰ نفر از آنها در پاریس بودند. این تجمعها به رغم ممنوعیت مقامات صورت گرفت که درباره بروز حوادثی مانند آنچه در سال ۲۰۱۴ اتفاق افتاده بود، هشدار دادند. در سال ۲۰۱۴ یک راهپیمایی در حمایت از فلسطینیها به خشونت کشیده شد.
به محض آنکه تظاهرکنندگان تلاش میکردند به هم ملحق شوند، مأموران پلیس در پایتخت فرانسه از هشدارهایی تحت عنوان «فورا متفرق شوید» و ماشینهای آب پاش و گاز اشک آور استفاده میکردند.
به گفته خبرنگاران، رویارویی بین تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی بعدازظهر در منطقه پرجمعیت باربِس Barbès در شمال پاریس اتفاق افتاد.
شعارهای «فلسطین زنده خواهد ماند. فلسطین پیروز خواهد شد» به گوش میرسید. در بلوار «باربس» گروهی متشکل از یکصد نفر یکصدا میگفتند «اسرائیل قاتل». پرچمهای فلسطین نیز در دست تظاهرکنندگان یا به تن آنها بود.
وکلای «انجمن فلسطینیها» شعار میدادند «فرانسه تنها کشور دموکراتیکی است که تجمعها را ممنوع کرده است».
در لندن، هزاران نفر در مرکز شهر تظاهرات کردند و از دولت انگلیس خواستند برای متوقف کردن عملیات نظامی رژیم صهیونیستی مداخله کند. به اعتقاد سازمان دهندگان تظاهرات «دولت انگلیس مدتهاست با حمایت نظامی، دیپلماتیک و مالی تل آویو، در این اعمال شریک است».
به گفته سازمان دهندگان این تجمع که در بین آنها ائتلاف «جنگ را متوقف کنید» و انجمن مسلمانان انگلیس بودند، در این تظاهرات، ۱۵۰ هزار نفر تجمع کردند. پلیس آماری از این تظاهرات ارائه نکرد.
در رم، نزدیک به صدها نفر در نزدیکی «باسیلیکای سنتاماریا مجیوره» (کلیسای کاتولیکها در رم) تجمع کردند و پرچمهای بزرگ فلسطینیها را به دست داشتند و شعار سر میدادند. بر روی پلاکارتها نوشته شده بود «برای حمایت از فلسطین لازم نیست مسلمان بود، کافی است انسان باشیم».
در آلمان، هزاران نفر با فراخوان ائتلافهای حامی فلسطینی در برلین و شمار بسیاری از شهرها تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان شعار میدادند «غزه را آزاد کنید!»، «زنده باد فلسطین»، «شیخ جراح را نجات دهید». شیخ جراح منطقهای در شرق بیت المقدس (قدس اشغالی) است که در آن شهرک نشینان صهیونیست خانوادههای فلسطینی را تهدید به اخراج کرده اند.
در مادرید، تقریبا ۲۵۰۰ نفر در آرامش راهپیمایی کردند. بر روی پارچه نوشتهها و پلاکارتهایی که تظاهرکنندگان حمل میکردند نوشته شده بود «سکوت یک عده سبب درد و رنج عدهای دیگر است»، «بیت المقدس پایتخت جاودان فلسطین است».
در ورشو، تقریبا ۳۰۰ نفر که اکثر آنها از فلسطینیهای مستقر در لهستان بودند مقابل سفارت رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند. پرچمهای فلسطینیها را به دست داشتند و پارچه نوشتههایی داشتند که بر روی آن نوشته شده بود «هولوکاست فلسطینیها را متوقف کنید»، «بیت المقدس، پایتخت فلسطین».
همانند اروپا، هزاران نفر شنبه به خیابانهای آمریکا و کانادا آمدند. نزدیک به ۲۰۰۰ تظاهرکننده به ویژه در نیویورک در منطقه بروکلین تظاهرات کردند و شعار «فلسطین آزاد» سر دادند. آنها پرچمهای فلسطین را به دست داشتند.
یک دانشجوی دختر ۲۰ ساله که از ایالت همسایه کنتیکت برای شرکت در تظاهرات به نیویورک آمده بود گفت: «فلسطینیها حق دارند آزاد زندگی کنند و کودکان غزه نباید کشته شوند».
فلسطینی ۷۳ سالهای که ۵۰ سال است در نیویورک زندگی میکند در بین موج جمعیت گفت: «من به (جو) بایدن و دولتش میگویم دست از حمایت از کشتار بردارند. قربانیان را حمایت کنید و جلوی ظلم و ستم را بگیرید».
تجمعهایی در دیگر شهرهای آمریکا و به ویژه در بوستون و واشنگتن برگزار شد. در کانادا نیز چندین هزار نفر در مونترال و تورنتو تظاهرات کردند.
در تونس، تجمعهایی در چندین شهر برگزار شد. صدها نفر در مرکز پایتخت تونس و خیابان حبیب بورقیبه، تحت نظارت پلیس، تجمع کردند.
یک دانشجوی دختر ۲۳ ساله گفت: «هنگامی که موقع کشتار علیه فلسطینی هاست، قدرتهای بین المللی ساکت میمانند و در برابر جنایات صهیونیستها واکنشی نشان نمیدهند». نهلا مادر او گفت: «این بی عدالتی نفرت مردم از صهیونیستها و کشورهایی که از این رژیم حمایت میکنند بیشتر میکند».
مردم استانهای مختلف عراق با حضور در بغداد، تجاوزگریهای رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و سکوت نظامهای عربی در قبال این موضوع را محکوم کردند و پرچم رژیم صهیونیستی و آمریکا را به آتش کشیدند.
بغداد پایتخت عراق عرصه برگزاری تظاهرات برای اعلام همبستگی با ملت فلسطین بود. صدها هزار تن از عراقیها در این تظاهرات شرکت کردند و شعارهایی علیه تل آویو و آمریکا سردادند.
شرکت کنندگان در این تظاهرات شعارهایی در حمایت از مقاومت فلسطین در جنگ علیه رژیم اشغالگر سردادند.
میدان التحریر (آزادی) بغداد، پایتخت عراق عرصه حضور صدها هزار تن از مردم این کشور بود که از استانهای مختلف برای مشارکت در تجمع با هدف اعلام همبستگی با ملت فلسطین و مقاومت اسلامی در غزه، محکومیت تجاوزگری رژیم صهیونیستی و سکوت برخی کشورهای عربی در قبال جنایتهای رژیم اشغالگر، به بغداد آمده بودند.
فلسطینیان هفتاد و سومین سالگرد روز نکبت را در شرایط تجاوزگری رژیم اشغالگر قدس علیه نوار غزه می گذرانند. شهرهای حیفا، یافا، اللد، عکا، الناصره، سخنین و الجلیل عرصه برگزاری تظاهرات گسترده در محکومیت جنایت های رژیم اشغالگر در نوار غزه تحت محاصره بود.
اعتراضات به جنایات رژیم صهیونیستی در کشورهای استرالیا، اردن، سوریه و پاکستان نیز برگزار شد.
انتهای پیام/