به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر ناظمی، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در نشست خبری آنلاین خود اظهار کرد: سازمان فناوری اطلاعات، ارائه دهنده خدمت مستقیم به مردم نیست بلکه وظیفه ایجاد زیرساختی را به عهده دارد که سایر دستگاهها با استفاده از آن بتوانند به ارائه خدمت به مردم بپردازند. ما جعبه ابزار را برای دستگاههای دولتی ساختهایم، این که آنها تمایلی برای استفاده از این جعبه را نداشته باشند نباید بهانهای بابت عدم آمادگی زیرساخت بیاورند.
به گفته او، در حال حاضر مرکز ملی تبادل اطلاعات از حدود صفر تراکنش به ۱۵۰ میلیون تراکنش در ماه رسید. امروزه بیش از هزار خدمت دولتی، الکترونیکی شدهاند در حالی که ممکن است گیرنده مستقیم بیش از ۹۰۰ خدمت دولتی، مردم نباشند و تبادل اطلاعات صرفا در میان دستگاهها صورت گیرد.
ناظمی خاطرنشان کرد: اگرچه ساختار فعلی دولت الکترونیک در کشور نیازمند بازطراحی است، اما اگر قرار باشد این ساختار تنها فرآیندهای بروکراتیک فعلی را الکترونیکی کند، شاهد بهبود ساختار نخواهیم بود و تنها یک نظام بروکراسی الکترونیکی داریم. به نظر میرسد این طرح ما را به ۳۰ سال قبل بازمیگرداند.
او رشد دانش فنی دستگاهها و اراده آنها در استفاده از این خدمات را عامل توسعه دولت الکترونیکی دانست و اظهار امیدواری کرد که سمت و سوی تبادل داده در این مرکز از وضعیت دولت به دولت به حالت شهروند به دولت و نیز کسب و کار به دولت گسترش یابد و مطالبهگری صحیح را راهکار نیل به این مهم دانست.
بهنام ولی زاده، معاون دولت الکترونیکی، با این رویکرد که ساماندهی هویت افراد و خدمات به میزان قابل ملاحظهای باعث کاهش مخاطرات فضای مجازی میشود به تشریح جزییات دو سامانه مهم دولت الکترونیک اعم از احراز هویت معتبر در فضای مجازی (سماوا) و نیز پیام ایران پرداخت.
وی بند ۴-۳-۲ مصوبه شورای عالی فضای مجازی تحت عنوان «نظام هویت معتبر در فضای مجازی»، مبتنی بر استقرار چارچوب تعاملپذیری بین تأمینکنندگان شناسهها را خاستگاه قانونی راهاندازی سامانه سماوا ذکر کرد و گفت: تامینکنندگان شناسه هویت معتبر در این سامانه را سازمانهای ثبت احوال کشور، ثبت اسناد و املاک کشور و نیز وزارت کشور تشکیل میدهند. در این میان شاهکار، اطلاعات هویت، سرویس عکس، VIN، پلاک، اطلاعات مکانی و هویت اتباع و ... نیز جزو مولفههای اصلی سماوا به شمار میروند.
به گفته ولی زاده، دستگاههای متعددی در سماوا به عنوان بازیگران دولتی به ایفای نقش میپردازند که علاوه بر تامینکنندگان شناسه هویت معتبر عبارتند از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شرکت ملی پست جمهوری اسلامی، بانک مرکزی و نیروی انتظامی است. در حال حاضر سرویسهای شاهکار و سرویسهای مرتبط با نشانی پستی به صورت کامل پیادهسازی شده و در حال ارائه خدمت است، همچنین سرویس احراز هویت افراد حقیقی و تطبیق عکس و تشخیص زندهبودن با همکاری سرویسدهندگان بخش غیردولتی، از نظر فنی پیادهسازی شده است که در صورت خروج سازمان ثبت احوال کشور از لختی و همکاری بیشتر، امکان ارائه سرویس ایجاد میشود.
بررسی سامانه سماوا از منظر آماری حاکی از این است که تا کنون ۳۸ کسب و کار، بخش غیردولتی، سامانه دولتی و ... در حال اخذ خدمات از این سامانه هستند و تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۰ بیش از سه و هشت میلیون بار احراز هویت با استفاده از این سامانه انجام شده است.
در ادامه این نشست، ولی زاده به تشریح سامانه پیام ایران به عنوان سامانهای برای ارتباط دو سویه بین مردم و و دستگاههای اجرایی پرداخت و از مصوبه شانزدهم شورای اجرایی فناوری اطلاعات با هدف یکپارچه سازی تبادل داده میان مردم و دستگاهها به عنوان خاستگاه قانونی ایجاد این سامانه یاد کرد.
او سامانه کارپوشه ملی ایرانیان، سامانه پیامکی ۴۰۴۰، کد دستوری #۴۰* و پست الکترونیکی احراز هویت بومی را جزو اجزای سازنده پیام ایران معرفی کرد و با ارائه اعداد و ارقامی، آخرین تحولات در این سامانه را برای افکارعمومی و رسانهها به تصویر کشید. وضعیت آماری سامانه پیام ایران نشان میدهد، تا کنون ۸۲ دستگاه به این سامانه متصل شدهاند، دارای حدود ۶۰۰ هزار کاربر است و تقریبا ۶۰ میلیون پیام در بستر این سامانه رد و بدل شدهاست. در همین راستا، آمار ارسال پیامک و کد دستوری در سامانه پیام ایران در سال گذشته عبارت از ارسال ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار پیامک در سکوی دولت همراه و پاسخ به ۳۱۰ میلیون درخواست در قالب USSD است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/