به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، کریم حاج باباعلی، مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: کاهش بارندگی در سال زراعی گذشته باعث بروز خسارات فراوان به بخش کشاورزی از جمله تولید گندم در این شهرستان شده است.
او با بیان اینکه شهرستان نهاوند پربارشترین منطقه استان بود که همه ساله متوسط بارش در آن به بیش از ۵۰۰ میلیمتر میرسید اظهار داشت: بر همین مبنا میزان گندم و سایر محصولات کشاورزی نیز در آن بالا بود.
حاج باباعلی با بیان اینکه سال گذشته میزان برداشت گندم در این شهرستان بیش از ۴۵ هزار تن بود افزود: با توجه به کاهش نزولات جوی در سال زراعی گذشته پیش بینی میشود امسال میزان برداشت ما به ۲۵ هزار تن یعنی ۵۵ درصد کاهش داشته باشد.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه نزدیک به ۲۰ هکتار از اراضی قابل کشت نهاوند به گندم اختصاص دارد گفت: در نهاوند ۱۲ هزار هکتار گندم آبی و ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار نیز دیم میقرار دارند که در اثر خشکسالی امسال میزان برداشت گندم دیم به شدت کاهش یافته است.
او در خصوص میزان خسارت به کشت گندم گفت: به توجه کاهش بارشها در سطح شهرستان اغلب کشتهای دیم قابل برداشت نبوده و حدود ۳۰ درصد نیز به زمینهای آبی خسارت وارد شده که پیشبینی میشود میزان برداشت محصول از این مزارع در مقایسه با سال گذشته ۵۵ درصد افت را داشته باشد.
حاجباباعلی در خصوص استفاده از آبهای زیرزمینی نیز یادآور شد: شاید حدود ۴۰ درصد مزارع با آبهای زیرزمینی آبیاری میشوند، اما بقیه از آبهای سطحی استفاده میکنند که البته پائین رفتن میزان منابع آب زیرزمینی از دیگر مشکلاتی است که بخش کشاورزی را تهدید میکند.
او در خصوص وضعیت سن غلات در نهاوند نیز گفت: خوشبختانه ما امسال در زمینهای آبی شاهد سن گندم نبودیم، اما امسال میزان سن غلات در زمینهای دیم افزایش زیادی داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند به علت افزایش سن گندمهای دیم اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در کشت دیم تقریبا اغلب مزارع گندم خسارت دیدهاند لذا کشاورزان رغبت زیادی به سمپاشی مزارع خود نداشته و همین عامل باعث افزایش سن گندم در زمینهای دیم شده است.
این مسئول افزود: به منظور کاهش خسارات وارده و جلوگیری از تخمریزی سن غلات ما به کشاورزان پیشنهاد دادهایم که زمینهای خود را شخم زده و یا دام وارد آن کنند تا آفت مزارع از بین رفته و برای سال بعد ایجاد مشکل نکند.
انتهای پیام/د