به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد،بر اساس آخرین آمارگیری نیروی کار که در سال ۱۳۹۹ از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است لرستان با میزان ۱۵.۲ درصد به صدر جدول بیکارترین استانهای کشور رسیده که در این رتبه چهار محال بختیاری نیز لرستان را همراهی میکند و این دو استان شانه به شانه یکدیگردر جدول بیکاری کشور پیش میروند.
این آمار در حالی اعلام شده است که مسئولان استانداری سال گذشته معتقد هستند که با وجود کرونا دستاوردهای بزرگی در حوزه اشتغال زایی داشتهاند، اما این آمار رسمی نشان میدهد که این صحبتها حداقل از دیدگاه مرکز آمار تنها در حد یک ادعا است.
مردم لرستان که طی ۴۳ سالی که از عمر انقلاب گذشته است در تمام شرایط حساس پشتیبان اصلی انقلاب بودهاند و همین مردم انتظار دارند چالش بیکاری که زندگی اکثر خانوادههای این منطقه را تحت تاثیر قرار داده توسط مسئولین با انجام اقدامات جهادی و هوشمندانه رفع شود.
علت فرهنگی یکی از متهمان صدرنشینی لرستان در میزان اشتغال زایی است
در همین راستا برای تحلیل کارشناسانه و دقیقتر این آمار به سراغ مدیرکل اقتصادی استانداری لرستان رفتیم.
نامدار صیادی با اشاره به اینکه این آمار بر اساس دادههایی است که سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان که از طریق روشهای خاص آمارگیری تهیه میکند، اظهار کرد:پس از تهیه این دادهها به مرکز آمار ایران ارسال میشود و آنها اقدام به تحلیل و انتشار آنان میکنند.
او ادامه داد: یکی از علتهایی که باعث شده که همیشه استانی همچون لرستان در صدر آمارهای بیشترین میزان بیکاری کشور باشد بحثهای فرهنگی است، زیرا بخش عظیمی از مردم استان در بخش کشاورزی و دامداری فعالیت میکنند، ولی از دیدگاه فرهنگی خودشان این کارها شغل محسوب نمیشود و وقتی که از آنان در مورد بیکار شاغل بودنشان سوالی پرسیده میشود اکثرا اعلام میکنند بیکار هستند.
مدیرکل اقتصادی استانداری لرستان بیان کرد: میزان بیکاری بسیاری از استانهای کشور در این لیست نزدیک به یکدیگر است و تنها اختلاف آنان در حد یک یا دو درصد است که این میزان تاثیر زیادی در وضعیت اشتغال زایی استان ندارد.
اقتصاد لرستان در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۲ بسیار رشد داشته است
صیادی با بیان اینکه مردم لرستان مطمئن باشند که اقتصاد لرستان در سال ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۲ بسیار رشد داشته است، تصریح کرد: وقتی حجم اقتصادی یک استان بالا میرود طبیعتا میزان اشتغال زایی نیز رشد میکند در نتیجه طی هشت سال گذشته در حوزه اشتغال زایی اقدامات بسیار خوبی در استان انجام شده است.
او افزود: البته این نیز یک واقعیت است که استان لرستان جز استانهای صنعتی کشور نیست و این موضوع نیز مربوط به یک دولت نبوده بلکه طی سالیان متمادی ایجاد شده است.
مدیرکل اقتصادی استانداری لرستان با اشاره به چند مورد از رشدهای اقتصادی که در لرستان انجام شده است، اظهار کرد: سال ۹۲ در لرستان تنها ۲۷ هزار هکتار از مزارع استان تحت آبیاری با سیستمهای نوین بودند، اما این آمار در سال ۹۹ به ۶۰ هکتار رسیده است و این مقدار افزایش حتما شغلهای بسیاری ایجاد کرده است.
میزان تولید محصولات کشاورزی نسبت به سال ۹۲، بالغ بر ۷۰۰ هزار تن افزایش داشته است
صیادی افزود: در سال ۹۲ در لرستان تنها هفت هکتار گلخانه وجود داشت، اما این آمار سال گذشته به هفتاد هکتار رسیده است و امسال نیز مقدار آن افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.
او با بیان اینکه در حوزه کشاورزی که مهمترین بخش اقتصاد لرستان را تشکیل داده است در سال ۹۲ میزان محصولات کشاورزی و دامی استان دو میلیون و ۲۲۷ هزار تن بوده است، اما این آمار در سال ۹۹ به دو میلیون و ۹۰۰ هزار تن رسیده است که این افزایش ۷۰۰ هزار تنی نشاندهنده ایجاد شغلهای بسیاری طی هفت سال گذشته در استان بوده است.
بسیاری از مردم، اهالی رسانه، کنشگران سیاسی و اقتصادی و ... در روزهای اخیر انتقادات جدی به عملکرد مسوولان که به رسیدن لرستان به صدر جدول بیکاری شده است داشتهاند و این در حالی است که مسئولان استانی این آمار را قبول ندارند.
با وجود اقداماتی که برای توسعه اقتصاد و ایجاد اشتغال در لرستان صورت گرفته است، اما مسوولان آماری دقیق از اینکه در یک سال گذشته نسبت به ادوار قبل چه تعداد به جامعه بیکار لرستان اضافه شده است و چند نفر به لیست بیمه شدگان استان اضافه یا کم شده است، اشارهای ندارند.
منبع : فارس
انتهای پیام/ب