ساداتی نژاد گفت: امروز تقریبا تمام موضوعات مربوط به بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شده و برای هفته آینده به موضوع تشکیل ستاد تنظیم بازار کشاورزی خواهیم پرداخت.

ساداتی نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تفکیک اختیارات وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت گفت: قانون تمرکز اختیارات وزارت جهاد سال ۹۲ تصویب شد اما هیچ زمانی به اجرای کامل نرسید و در حوزه‌هایی مثل صنعت و صادرات همواره تداخلاتی با سایر ارگان‌ها داشت. از ۲ سال گذشته با مصوبه شورای سران این اختیارات به وزارت صمت منتقل شد و وزارت صمت هم تلاش‌هایی را در حوزه محصولات کشاورزی انجام داده است اما زمانی که فرماندهی در یک حوزه واحد نباشد هیچگاه به خروجی مطلوبی نخواهیم رسید.

او بیان کرد: اتفاقاتی که اخیرا در حوزه محصولات کشاورزی مثل گوشت و مرغ داشتیم به عدم فرماندهی واحد در این حوزه مربوط می‌شد‌. آقای رزم حسینی در زمان ورود تعهد کردن که معتقد به بازگشت اختیارات وزارت جهاد کشاورزی  باشند. تلاش‌های خوبی از طرف وزیر صمت انجام شد و حتی به شمت امضا تفاهم‌نامه‌ای بین دو وزارت خانه حرکت کردند که در دولت پذیرفته نشد و به این آشفتگی بیشتر از قبل دامن زده شد.


بیشتر بخوانید:


ساداتی نژاد بیان کرد: از فروردین ۱۴۰۰ اختیارات این حوزه تحت عنوان قرارگاه ساماندهی مرغ دوباره به وزارت جهاد کشاورزی بازگشت. فرماندهی در این حوزه واحد‌ است و وزیر جهاد پاسخگوست، ما هم در مجلس تکلیفمان روشن است. مقداری آرامش به بازار بازگشت اما کمی دیر هنگام بود. امروز تقریبا تمام موضوعات به وزارت جهاد منتقل شده و در برخی موضوعات مثل قیمت گذاری با ستاد تنطیم بازار مشترکاتی دارند. از حوالی مهر سال ۹۹ ضربه‌هایی به حوزه تولید وارد شد که جبران آن‌ها زمانبر است‌. مواد غذایی مثل مرغ زنجیره‌ای دارند که باید در حلقه بدون اشکال انجام شود؛ هنوز هم آثار سوء این اتفاقات در بازار وجود دارد و امکان دارد دوباره با مشکلاتی مواجه شویم‌.



رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس بیان کرد: قانونی را برای هفته آینده در دستور کار داریم که ۳ اتفاق در حوزه ساختاری ایجاد خواهد کرد؛ ستاد تنطیم بازار محصولات کشاورزی در وزارت جهاد تشکیل خواهد شد، سازمان تجارت کشاورزی تجارت ایران برای بازار داخل و خارج در نظر گرفته شده و سازمان سرمایه گذاری کشاورزی ایران تشکیل خواهد شد.

وقتی یک بخش تولید کننده و یک بخش متولی صادرات است جدا از هم تصمیم می‌گیرند. همه داد این بود که کسی که بتامین کننده گوشت مرغ است باید درباره واردات و صادرات این حوزه تصمیم بگیرد. مجوز صادرات طبیعتا از طرف وزارت صمت بوده اما از این پس مسائلی از این دست را نباید داشته باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار