اتفاقات رمان جدید مریم نفیسی راد در کشوری خیالی به نام هادس رخ می‌دهد.


به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، خداوند متعال در آیه‌ ۵ سوره‌ انشراح قرآن کریم دو بار فرموده‌اند «فان مع العسر یسرا/ ان مع العسر یسرا» یعنی «با هر سختی آسانی است. قطعاً با هر سختی آسانی است.» پس وعده‌ خداوند را فراموش نکنیم؛ بسان کربنی عمل کنیم که تحت فشار قرار می‌گیرد تا روزی تبدیل بشود به الماس.

این بخشی از کتاب جدید نویسنده جوانی است به نام مریم نفسی راد.


بیشتر بخوانید


مریم نفیسی راد نویسنده و مترجم و ویراستار دغدغه‌مندی است که دغدغه‌اش صلح جهانی و صدای زنان بودن است. او که قبلاً در کتاب‌های ترجمه و تالیفش این امر را نشان داده، این بار هم با کتاب‌هایی جدید بازگشته است. وی که اخیراً جوایزی در حوزه‌های شعر کسب کرد، برگزیده‌ جشنواره‌ شعر رویش و برگزیده جشنواره‌ شعر ملی دانشجویی رودکی در بخش شعر ترجمه شده است.

او در جشنواره‌ ادبی آناگ در رشته‌ داستان‌نویسی رتبه آورد. این نویسنده و مترجمِ جوان آثاری از زبان‌های انگلیسی و عربی ترجمه می‌کند و دستی هم به قلم دارد. وی نویسنده‌ رمان ابتکار آمیز و علمی تخیلی «فیلی در اتاق» است. البته آدم های معمولی  را هم ترجمه کرده است.

مروری بر کتاب آدم‌های معمولی اثر سالی رونی:

رمان آدم‌های معمولی نوشته‌ سالی رونی، یک رمانِ عاشقانه با تمِ روان‌شناسی است. این رمان برنده‌ جایزه‌ کتاب سال بریتانیا، کاستا۲۰۱۹، واتراستون و جزو پرفروش‌های نیویورک‌تایمز است. این رمان که به تمامِ زبان‌های جهان ترجمه شده است، برای اولین‌بار در نشر شانی با ترجمه‌ مریم نفیسی‌راد در ایران منتشر شد.

رمان «آدم‌های معمولی» رتبه ۲۵ را در ۱۰۰ رمان برتر قرن از آن خود کرده و پدیده‌ ادبی دهه انتخاب شده است. کتاب درباره‌ دو جوان است که در دوران فروپاشی ایرلند، مات و متحیرند و نمی‌دانند باید با زندگی‌شان چه کار کنند. درگیرِ برچسب‌های اجتماعی‌اند. کانل پسری، محبوب، اجتماعی و از قشر متوسط است. ماریان هم دختری، به گفته‌ هم‌مدرسه‌ای‌هایش، عجیب‌و‌غریب، غیر اجتماعی و پولدار است. ماریان و کانل بدونِ حضور پدر بزرگ شده‌اند. کانل هرگز پدر خود را ندیده است، ولی ماریان خاطراتی از پدرش دارد که خاطرات خوبی نیستند و رفتار‌های زننده و دست‌به‌زن‌های پدرش، حالا به برادرش آلن رسیده است. مادر ماریان زنی پولدار و خودخواه است که به او بی توجهی می‌کند. در بربر آن لورین مادر کانل، زنی دلسوز، فهمیده و حمایت گر است.

مروری بر رمان فیلی در اتاق:

رمان ابتکار آمیز «فیلی در اتاق» نوشته‌ مریم نفیسی‌راد یک رمان علمی‌تخیلی است که اتفاقات آن در بستری اجتماعی و عاشقانه با دید هوش مصنوعی و روانشناسی روی می‌دهد. «‎فیلی در اتاق» اصطلاحی استعاره‌ای است که منظورش مشکل یا خطر واضحی است که کسی نمی‌خواهد درباره‌اش بحث کند و گاهی در تعاملات مدون اجتماعی چیزی به آشکاری یک فیل نادیده گرفته می‌شود. هرگاه کسی بخواهد درباره‌ موضوعی صحبت کند که می‌داند طرف مقابل از موضوع با خبر است، ولی کتمان می‌کند می‌گوید: «بهتر است درباره‌ فیلی در اتاق صحبت کنیم.»

‎پدیده‌ «پساحقیقت» در کنار «نظریه‌پردازی توطئه» پا گرفته است. «پساحقیقت» بدین معنا نیست که دیگر نگران حقیقت نیستیم، بلکه گویای فروپاشی وفاق عمومی در نحوه‌ رسیدن به حقیقت است. پس، پدیده‌ «پساحقیقت» نوعی شک‌گرایی سالم را ابراز می‌کند.

شروع داستان در اتاق بازجویی زندان است و متهم، زنی باهوش از پروژه‌ فوق محرمانه‌ای به نام فیل صحبت می‌کند که فقط هفت‌تن از سران جهان از آن با خبر هستند. سرکرده‌ این پروژه یا به‌عبارتی گروه هفت، رابین‌هود جدید یا همان ماریا تریبیانی است.رمان با مقدمه‌ای آغاز می‌شود که درباره‌ زنی است که نامش را فراموش کرده، او را به همسری بلا در آورده‌اند و نام جدیدش را گذاشته‌اند؛ جنگ.

اما مریم نفیسی‌راد این بار هم رمانی تریلر نوشته که اتفاقاتش در کشوری خیالی به نام هادس رخ می‌دهد. هادس دنیای موازی فاسد شده‌ی دنیایی است که در آن زندگی می‌کنیم و موقعیت افراد د دمشق پیش از جنگ است. در این کتاب از تابو شکنی‌ها، ازدواج‌های زوری، توطئه و سوءتفاهم‌های رفع نشده صحبت می‌شود.

مریم نفیسی‌راد در رمانش درباره‌ی موضوعاتی از قبیل دنبال‌کردن و اختلال آتش‌افروزی هم سخن می‌گوید اما دنبال کردن (stalking) چیست؟ هنگامی که فرد به‌طور مداوم توسط شخصی دیگر، آشنا یا غریبه تعقیب می‌شود به گونه‌ای که در محل زندگی یا کار به‌طور پیاپی با او برخورد کند، مزاحمت‌های تلفنی مکرر داشته باشد، پیام‌های مکتوب، اینترنتی یا هدایای ناخواسته دریافت کند یا این شخص به اموالش زیان برساند.

ماهیت دنبال کردن، وقوع مکرر آن است. دنبال کننده می‌تواند زن یا مرد باشد گرچه در پرونده‌های قضایی ۷۵ تا ۸۰ درصد از دنبال کنندگان مرد هستند. دنبال کردن، تبدیل به یکی از ترسناک‌ترین جرم‌ها در سال‌های اخیر به ویژه درباره بانوان شده است. مطابق یک پژوهش روی ۲۰۰۰ نفر که دپارتمان فدارل دادگستری انجام داد از هر ۱۲ زن، یکی در طول زندگی‌اش حداقل یک بار دنبال شده است که در مقایسه با این واقعیت که از هر ۳۰۰۰ زن، به یک نفر هم تجاوز شده شایان توجه است.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار