به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: ما سعی کردیم صادرکنندگان را در فضای آرامش ذهنی قرار دهیم و نسبت به وجود برنامه ۵ ساله برای توسعه صادرات به آنها اطمینان بدهیم.
او بیان کرد: در سال ۹۹ حدود ۱۵ درصد کاهش صادرات برای کشور ما ثبت شده است که با توجه به شیوع کرونا، با میزان کاهش صادرات در تمام دنیا تناسب دارد. برای امسال حداقل ۱۰ درصد و حداکثر ۲۱ درصد افزایش صادرات را پیش بینی کردهایم. تولید برای صادرات، توسعه لجستیک و حمل و نقل، رفع مشکلات بانکی و ارتقای دانش صادراتی باید صورت گیرد.
زادبوم گفت: صادرات سال گذشته ۳۴.۹ میلیارد دلار بوده است، اما در فروردین هزار و ۴۰۰ نسبت به ۹۹ رشد چشمگیری داشتیم. بسیاری از مرزها به دلیل کرونا بسته شده بود و همین عاملی برای کاهش تجارت در ماههای ابتدایی سال ۹۹ شد. واردات سال گذشته ۳۸.۵ میلیارد دلار بود که کاهش ۱۶ درصدی داشت.
رئیس سازمان توسعه تجارت درباره مشکلات کهنه توسعه تجارت اظهار کرد: برخی از این مشکلات به شرایط اقتصادی کشور مربوط میشود و برخی از آنها برای حل شدن به زمان بیشتری نیاز دارد. لجستیک صادرات در کوتاه مدت قابل تغییر نیست و باید برای این موضوع برنامه ریزی بلند مدت و میان مدت داشته باشیم. تولید صادراتی هم به اصلاح ساختار اقتصادی نیاز دارد که در بلند مدت امکان پذیر است.
او درباره رفع مشکلات بانکی تجار اظهار کرد: بانک و روابط بانکی حاصل شرایط اقتصادی کلان کشور است. عواملی مختلفی میتواند بر این موضوع تاثیر گذار باشد.
زادبوم با تاکید بر این که صادرات خدمات باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد اظهار کرد: صادرات خدمات که یکی از شاخههای آن صادرات خدمات فنی و مهندسی است. ۸ سال پیش این امکان فراهم بود تا با پرداخت مشوقهای صادراتی از فعالان این حوزه حمایت کنیم، اما امروز فشار اقتصادی این امکان را از ما سلب کرده است. امیدوار هستیم با حمایت بیشتر این امکان دوباره فراهم شود.
انتهای پیام/