متخصصان می‌گویند دوش گرفتن روزانه ممکن است خطراتی را برای بدن ما به همراه آورد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه دیلی اکسپرس انگلیس در گزارشی اعلام کرد دوش گرفتن کمتر می‌تواند برای سلامت ما و بهبود سیستم ایمنی بهتر باشد و  حتی بر عکس، ممکن است خطراتی برای بدن ما داشته باشد.

بر اساس این گزارش، این یافته‌ها در حالی منتشر می‌شود که کرونا در جهان فراگیر شده و بسیاری از مردم بیش از پیش در حال کار کردن از خانه‌های خود هستند. این‌ها در کنار این مسأله است که قرنطینه‌های متعدد به شکلی مؤثر عادات روزانه مردم را تغییر داده اند.

بر اساس نظرسنجی که از سوی مؤسسه «یوگاو» (YouGov) انگلیس در خصوص بهداشت شخصی صورت گرفته، ۱۷ درصد افراد، کمتر از حد معمول دوش می‌گیرند. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد از هر ۱۰ نفر، یک نفر بیشتر از میزانی دوش می‌گیرد که پیش از آغاز همه گیری کرونا به آن عادت داشت.

بر اساس اعلام «رابرت اشمرلینگ» دارای دکترای پزشکی و ویرایشگر ارشد نشریه مدرسه پزشکی هاروارد، دوش گرفتن روزانه موافقان و مخالفان زیادی دارد. او با انتشار مقاله‌ای در این نشریه نوشت: زمانی که صحبت از سلامتی به میان می‌آید، به طور کلی مشخص نیست که دوش گرفتن روزانه نتایج فراوانی داشته باشد؛ بلکه در حقیقت ممکن است این کار برای سلامت شما بد هم باشد.

او سپس در مورد مضر بودن این مسأله به دلایل مختلفی از جمله سوزش پوست و از بین رفتن باکتری‌های مفید پوست بوسیله صابون اشاره کرد و در مقاله خود نوشت: با این کار ممکن است پوست خشک، تحریک و دچار خارش شود. پوست ترک خورده ممکن است به باکتری‌ها و مواد حساسیت زا اجازه دهد تا از مانع پوستی گذر کرده و سبب ایجاد عفونت‌های پوستی و واکنش‌های آلرژیک شود.

چرا دوش گرفتن روزانه برای سلامت بدن مفید نیست؟

بر اساس این گزارش، صابون‌های ضد باکتری (آنتی باکتریال) در واقع می‌توانند باکتری‌های طبیعی را از بین ببرند. این کار می‌تواند تعادل میکروارگانیسم‌های موجود روی پوست را بر هم زده و سبب ظهور ارگانیسم‌های (موجودات زنده مانند باکتری های) سخت تر، ناسازگارتر و مقاوم‌تر در برابر آنتی بیوتیک‌ها شود.

این پزشک انگلیسی می‌گوید: سیستم ایمنی ما نیازمند مقدار معینی تحریک از سوی میکروارگانیسم‌های طبیعی، برخی آلودگی‌ها و تماس‌های محیطی است تا از این طریق بتواند آنتی بادی‌های حفاظت کننده و حافظه ایمنی (immune memory) ایجاد کند.

این یکی از دلایلی است که برخی متخصصان اطفال و متخصصان پوست توصیه می‌کنند کودکان را حمام روزانه نبرید. حمام یا دوش مکرر در طول زندگی ممکن است توانایی سیستم ایمنی بدن را برای انجام این وظیفه خود کاهش دهد.

یک عامل مهم در اینکه کمتر دوش گرفتن برای بدن ما مفید بوده، این است که این کار به ما اجازه می‌دهد تا بیشتر بتوانیم میکروارگانیسم‌ها و روغن‌های طبیعی پوست خود را حفظ کنیم.

هزار میلیارد میکروب در سطح پوست بدن زندگی می‌کنند که بسیاری از آن‌ها برای بدن مفید هستند؛ چرا که به تقویت ایمنی بدن و حفظ چهره شما کمک می‌کنند. این میکروب‌ها همچنین نقشی کلیدی در کاهش بیماری‌های پوستی و جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا به بدن دارند. حال دوش گرفتن به همراه صابون می‌تواند این میکروب‌های مفید را از بین ببرد.

بر اساس اعلام دانشکده پزشکی هاروارد، در مورد دوش گرفتن، هیچ عادت ایده آلی وجود ندارد؛ هرچند متخصصان توصیه می‌کنند چند بار در هفته دوش‌ها در مدت زمان کوتاهتر و با تمرکز بر زیر بغل و کشاله ران انجام شود.


بیشتر بخوانید


 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
نباید با بدن کثیف رفت تو رختخواب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
دوش میگیرم هر روزم دوش میگیرم ولی نه 3 ساعت داخل حموم باشم نه در حد 5 دقه چون موهام چرب هر روز به اندازه 5 دقه دوش آب گرم میگیرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۶ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
زمینه سازی میکنید که مردم کمتر در فصل تابستان آب بریزند... خخخخ... ببخشید
ولی در واقع درسته . من کارم تو کارگاه هست و هر روز باید حموم کنم. الان بخاطر اینکه هر روز حموم میکنم . چربی روی گردنم و گلوم رفته و الان قارچ زدم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
آدم نباید بدون حمام کردن ‌شب بره تو رختخواب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
با اینکه حرف خوبیست و من هم با آن موافق هستم اما این روزا باید به شدت نگران کم آبی بود و دنبال راهکارهای مقابله با آن الان زمان دعوت به دوش گرفتن زیاد در جامعه نیست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
حمام باید قبل از استراحت باشه