به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال علی اکبر کریمی نماینده اراک، کمیجان و خنداب مبنی بر اینکه «علت انتصاب و بکارگیری افراد بازنشسته و فاقد صلاحیت در سمتهای مختلف در صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکتهای تابعه آن چیست؟» گفت: یکی از مهمترین شاخصهای اعتبار صندوق ذخیره فرهنگیان ارزیابی عملکرد مدیران آن است؛ هر چند صندوق مسائل تلخی را تجربه و بخشی از سرمایه اجتماعی خود را از دست داده است، اما توانسته طی ماههای اخیر این سرمایه را به دست بیاورد، به گونهای که ضریب نفوذ صندوق از ۶۰ درصد فرهنگیان به ۸۲ درصد در سال ۹۹ رسیده که این امر نشاندهنده افزایش اعتماد فرهنگیان به صندوق ذخیره است.
وی افزود: در یک سال اخیر عضویت فرهنگیان در صندوق ۶ درصد افزایش داشته و سرمایهای که توسط این افراد ماهانه واریز میشود ۵ برابر شده است که این امر بیانگر اعتماد بیشتر فرهنگیان به صندوق است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ۳ نفر از فرهنگیان در هیأت امنای صندوق عضو هستند که این موضوع موجب اعتماد بیشتر فرهنگیان به صندوق شده است، اضافه کرد: سود عملیاتی صندوق در سال ۹۵، ۲۵۰ میلیارد تومان و در سال ۹۹ حدود ۳ هزار و ۴۶۷ میلیارد تومان شده است. در واقع این سود از سال ۹۸ تا ۹۹ به سه برابر رسیده است.
حاجی میرزایی با بیان اینکه سود صندوق در سال ۱۴۰۰ حدود ۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان پیشبینی میشود، ادامه داد: سرمایهگذاریهای صندوق در حوزه پتروشیمی هوشمندانه بود؛ با راهاندازی کامل کیمیای پارس خاورمیانه، سبلان، دنا و سیراب ظرفیت تولید متانول به ۶ میلیون تن ارتقاء مییابد که رتبه دوم این فرآورده در جهان خواهد بود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه کیمیای پارس خاورمیانه راهاندازی شده و در حال حاضر درآمد ارزی دارد، از راهاندازی سبلان در هفته آینده خبر داد و تصریح کرد: در دوره مسئولیت من تغییر مدیریتی در صندوق که به تازگی توانسته بود اعتماد فرهنگیان را جلب کند، ریسک بزرگی به همراه داشت.
حاجی میرزایی با اشاره به اینکه تمامی انتصابات در صندوق ذخیره فرهنگیان بدون نظر مراجع ذیصلاح انجام نشده است، افزود: یک بنگاه اقتصادی برای به دست آوردن نتایج مناسب به مدیران باتجربه و خوشنام نیاز دارد.
وی با بیان اینکه در یک سال و نیم اخیر حدود ۱۰ درصد از مدیران بازنشسته در صندوق را کاهش دادیم، تصریح کرد: نیمی از مدیران منصوب در این صندوق متولد ۵۷ و بعد آن بوده و در تلاش برای جوانگرایی هستیم.
حاجی میرزایی توضیح داد: هرچند قانون منع بکارگیری بازنشستگان شامل صندوق ذخیره نمیشود و معاونت حقوقی، سازمان استخدامی و دیوان محاسبات به آن تصریح کرده، اما نمایندگان در قانون بودجه ما را ملزم به اصلاح اساسنامه کردند که برای این موضوع نیز کارگروهی تشکیل شده است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: علاوه بر اقدامات فوق دو اقدام مهم سهیم شدن فرهنگیان در ارزش افزوده دارایی صندوق و بورسی شدن هلدینگهای آن نیز اقدامات مناسبی انجام شده است.
وی با بیان اینکه پذیرش دو هلدینگ پتروفرهنگ و سرمایهگذار فرهنگیان با تلاشهای بسیار در بورس انجام گرفته و عصر امروز نیز جلسهای درباره پذیرش شرکت ساختمانی معلم برگزار خواهد شد، ادامه داد: با تحقق این مهم تاکنون حدود ۹۵ درصد سرمایه صندوق شفاف و در بورس عرضه شده است.
حاجی میرزایی تصریح کرد: اقدامات مناسبی برای کاهش مدیران بازنشسته و تحول در صندوق ذخیره فرهنگیان انجام شده است.
وی در پایان از نمایندگان خواست هر سوال و ابهامی که درباره صندوق ذخیره فرهنگیان دارند را مطرح کرده تا مسئولان این صندوق توضیحات لازم را ارائه دهند.
انتهای پیام/