به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انفجار مهیب در روز شنبه مقابل مدرسه «سیدالشهداء (ع)» در غرب کابل کودکان بیگناه را هدف حمله قرار داد که در این حادثه شمار زیادی از دانشآموزان، معلمان و اهالی محل شهید و زخمی شدند.
مقامات افغانستان آخرین آمار تلفات این حادثه را ۸۵ شهید و ۱۴۷ زخمی اعلام کردند.
جزئیات حادثه انفجار در مقابل مدرسه «سیدالشهداء (ع)»
«طارق آرین» سخنگوی وزارت کشور افغانستان گفت: روز شنبه در مقابل مدرسه سیدالشهداء (ع) در غرب کابل انفجاری رخ داد که در ابتدا خودروی بمبگذاری شده منفجر شده و پس از خروج دانشآموزان با دو مین جاسازی شده برخورد کردند که متاسفانه در این حادثه بیش از ۵۰ دانش آموز و اهالی محله دشت برچی کابل شهید و ۱۵۰ تن دیگر به شدت زخمی شدند.
وی افزود: این انفجار در حالی صورت گرفته که در جنگ براساس قوانین بینالمللی نباید مکانهای مانند مدرسه، دانشگاهها، مراکز دینی و مساجد مورد حمله قرار گیرند، اما تروریستها از این نوع اقدامات هدفمند برای فشار بر مردم و حکومت استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید
روایت شاهدان عینی از لحظه حادثه
«لطیفه» و «مهدی» دانشآموزانی که در این حادثه مجروح شده و در بیمارستان علی جناح بستری هستند، میگویند: تمامی شاگردان هنگام خروج از مدرسه با انفجاری مهیب رو به رو شده و همه جا را گردو غبار برخاسته از انفجار گرفته بود.
این دانش آموزان ادامه دادند: پس از انفجار تکه تکه اجساد همکلاسی خود را میدیدند که در همه پراکنده شده و کسی قادر نبود به این افراد بیگناه کمک کند.
«زهرا» دیگر دانش آموز مدرسه سیدالشهداء (ع) که از به یاد آوردن این حادثه وحشت دارد، میگوید: در این انفجار با صحنهای دلخراشی رو به رو شده و یادآوری آن لحظات وی را رنج میدهد. او آرزو میکند که دیگر این اتفاق برای هیچ شهروندی دیگر رخ ندهد.
«محمد قاسم» پدر یکی از شهدای این حادثه نیز گفت: تمام حملات تروریستی در غرب کابل جایی و جایی مردم مظلوم هزاره زندگی میکنند، انجام میشود و این درحالی است که مردم این منطقه شیعهنشین مالیات دولت را پرداخت کرده و هیچگاه علیه دولت وارد جنگ نشدند.
وی افزود: وقتی در منطقه بهسود یک بالگرد دولت سقوط میکند، رئیس جمهور بلافاصله دستور میدهد تا عاملان آن را شناسایی شوند، اما پس از انفجار تاکنون رئیس جمهور افغانستان اقدام خاصی انجام نداده است.
خانوادههای شهدا و زخمیهای انفجار نیز عاملان این حادثه را غیرمسلمان و نوکر آمریکا دانسته و میگویند که فرزندان آنها به هیچ عنوان از تحصیل انصراف نداده و به راه خود برای آبادانی کشور ادامه خواهند داد.
با گذشت ۲ روز از این حادثه غم انگیز، تاکنون برخی از خانوادههای از سرنوشت فرزند خود اطلاعی کسب کنند.
«عبدالله» پدر شکریه که کلاس یازدهم بوده است، میگوید که ساعتی پس از انفجار از این حادثه باخبر شده و تاکنون نتوانسته اطلاعی از دختر خود به دست آورد.
تدفین دانشآموزان در میان بهت والدین
پیکر بسیاری از این دانش آموزان روز گذشته در میان بهت و ماتم والدین آنها در غرب کابل و در منطقه شیعه نشین به خاک سپرده شد.
«علی سعادت» فعال مدنی و مسوول ستاد مردمی تدفین و برگزاری مراسمهای فاتحه شهدا در این مراسم گفت: پس از این رویداد به سرعت ستاد مردمی برای کمکرسانی و هماهنگی تدفین و رسیدگی به زخمیها ایجاد شد و یک روز پس از این حادثه پیکر بسیاری از شهدای به خاک سپرده شده است.
وی افزود: تاکنون هویت ۱۰ نفر از شهدای این حادثه شناسایی نشده است.
سعادت ادامه داد: هنوز آمارها نهایی نشده، اما تاکنون در این حادثه ۸۶ نفر شهید و ۱۶۵ نفر نیز زخمی شدند.
وی همچنین خطاب به حکومت گفت: خانوادههای شهدا و زخمیهای این حادثه از دولت درخواست دارند تا تنها تامین جان و امنیت مردم مظلوم هزاره را تامین کند که مجدد شاهد حوادث مشابه نباشیم.
یک روز عزای عمومی در افغانستان برای حادثه مدرسه سیدالشهداء (ع)
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری که از سوی رئیس جمهور مامور رسیدگی به این جریان شده، گفت: پس از انفجار بلافاصله رسیدگی به مجروحین آغاز شده و مراسم تدفین شهدا با همکاری مردم انجام شده است.
وی افزود: یک روز از سوی حکومت عزای عمومی اعلام شده و تحقیقات برای شناسایی عاملین این حادثه به صورت گسترده شروع شده است.
دانش به خانوادههای شهدا و زخمیهای این حادثه وعده داد که در اولین فرصت عاملان این حادثه شناسایی و به سزای اعمال خود خواهند رسید.
معاون رئیس جمهور ادعا کرده که در حال حاضر شواهد کافی در دست حکومت است و نشان میدهد که پشت جریان حمله تروریستی غرب کابل گروه طالبان است.
این در حالی است که طالبان این ادعا را تکذیب کردهاند.
عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان و رئیس جمهور اشرف غنی با انتشار اعلامیهای حمله اخیر در غرب کابل را به شدت محکوم کرده و مراتب تسلیت خود را به خانوادههای شهدا و زخمیها بیان داشته و به نهادهای امنیتی دستور داده اند تا حملات گروههای تروریستی را بی پاسخ نگذارند.
خانوادهها و نزدیکان شهدای حادثه کابل حکومت این کشور و همچنین کشورهای غربی را به دلیل عدم توانایی در از بین بردن خشونت در این کشور عامل اصلی این حمله میدانند.
دولت کابل گفته که قادر نیست امنیت تمام مدارس، مکانهای مذهبی و مساجد را تامین کند.
دولت جدید آمریکا با نقض عهد توافقنامه دوحه و عدم خروج در تاریخ تعیین شده، این امکان را برای گروههای افراطی به وجود آورده که خشونت در افغانستان را تشدید کنند و با بنبست در مذاکرات بینالافغانی بیم این میرود که جنگ و ناامنی در افغانستان تشدید شود.
منبع:فارس
انتهای پیام/