به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، انجام گودبرداریهای غیراصولی و رعایت نشدن ضوابط و مقررات ایمنی، هر از گاهی حوادث ناخوشایندی را به بار میآورد که ضمن بروز خسارات مالی، آسیبهای جانی جبرانناپذیری را به شهروندان تحمیل میکند.
بیتوجهی به رعایت اصول ایمنی و نصب سازه نگهبان در زمان گودبرداری آنقدر عادی شده است که اگر غیر از این شود و به اصول ایمنی توجه شود و سازه نگهبان نصب شود باید انگشت تعجب بر دهان گرفت!
بر اساس آنچه در قانون ذکر شده است؛ گودبرداری به هرگونه حفاری و خاکبرداری در تراز پایینتر از سطح طبیعی زمین یا در تراز پایینتر از زیر پی ساختمان مجاور اطلاق میشود.
از آنجا که بر اساس مُرّ قانون گودبرداری در زمره عملیات خطرناک محسوب میشود، بنابراین کوچکترین بیاحتیاطی منجر به بروز خسارتهای هنگفتی به املاک مجاور، عابران، وسایل نقلیه و... میشود؛ بنابراین با استناد به ماده ۳۳۳ قانون مدنی که حاکی از مسئول بودن مالک نسبت به خسارات وارده از خرابی بنا است، میتوان مالک را در خسارتهای وارده مسئول دانست.
اشخاص مختلفی در اجرای یک گودبرداری اصولی، نقش و مسئولیت دارند؛ بنابراین اگر در هر یک از مراحل گودبرداری، حادثه یا مشکلی رخ دهد، هر یک از این افراد بهتناسب مسئولیت و اهمال احتمالی، باید پاسخگوی جبران زیان وارده باشند.
بر اساس گزارشهای مردمی عصر امروز بر اثر گودبرداری غیراصولی و بارش شدید باران، سقف پاساژ اسدزاده گرمسار فرو ریخت.
گزارشها حاکی از این است که در این حادثه آسیبی به کسی وارد نشده است؛ اما به برخی واحدهای این مجتمع تجاری خساراتی وارد شده و فعالیت کسبه را با مشکل روبه رو کرده است.
کسبه این پاساژ میگویند ممکن بود با این بیمسئولیتی فاجعهای جبرانناپذیر پیش آید که خوشبختانه به خیر گذشت و این حادثه تلفات جانی در پی نداشت.
بیشتر بخوانید
این حادثه رخ داد؛ اما همچنان یک سؤال باقی میماند که چرا شهرداریها نظارت لازم و کافی را در این خصوص ندارند؟ نظارتی که اگر باشد برای همیشه پرونده گودبرداریهای غیراصولی بسته میشود.
جویا شدن علت وقوع این حادثه و توضیحات مربوط به نحوه نظارت شهرداری بر پروژههای ساختوساز در شهر گرمسار، به دلیل بی پاسخ ماندن تماس ها از جانب یاسر عربی شهردار این شهر، بی نتیجه ماند.
منبع تسنیم
انتهای پیام/پ