به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه تلویزیونی "بدون توقف" با حضور حجتالاسلام پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و با محوریت مفاسد اقتصادی کشور شب گذشته بر روی آنتن شبکه سه سیما رفت.
در آغاز برنامه، پژمانفر در خصوص علل گرانی مرغ با وجود اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای آن اظهار کرد: در صورتی که تولید داخل کشور به اندازه نیاز کسور نباشد، باید بر اساس تنظیم برنامه، اقدام به واردات کنیم. از سوی دیگر وجود هرگونه نقص در فرآیند برآورد مقدار نیاز کالا، میزان ارز اختصاصی برای آن و شبکه توزیعکننده میتواند تمام فرآیند را با مشکلات جدی مواجه کند.
وی افزود: متاسفانه نبود سفارشهای دقیق از میزان نیاز واقعی و واردات یکی از مشکلات اساسی در حوزه مرغ بود که مقصر اصلی عدم ثبت سفارشهای دقیق دستاورد اشتباه آقای روحانی، در دولت یازدهم و دوازدهم است چراکه رئیس جمهور معتقد بود که باید میان بخش تجاری و توزیع تفکیک قائل شد و به همین جهت بر اساس قانون انتزاع واردات نهادههای دامی را بر عهده وزارت صمت گذاشتند و توزیع را به وزارت جهاد کشاورزی محول کرد.
پژمانفر تاکید کرد: در واقع با اجرای این قانون، ماموریتی به وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ثبت سفارش کالا و برنامه ریزی برای آن واگذار شد که اصلا در حوزه تخصص و آگاهی این وزارتخانه نبود و این عدم آگاهی زمینه را برای فساد ساخت. به گونهای بخشی از نهادهای دامی وارداتی در بنادر ما مفقود شد و میزان کالا ثبت سفارش شده با میزان واردات ثبت شده در سامانه بازرگاه دارای اختلافات قابل توجه بودند.
نماینده مشهد در پاسخ به نقش مجلس در گرانی اظهار کرد: مجلس باید بتواند برای کشور یک ریلگذاری را انجام دهد و سپس اقدامات کنترلی و نظارتی برای حرکت دولتها در ریل تعیین شده را نیز اعمال کند. متاسفانه گاهی اوقات با حجم انباشتهای از قوانین مواجه هستیم که همین موضوع منجر به سوءاستفادهگری شده است و در برههای از زمان رویکرد مجلس بر این بوده است که تنها باید قانونگذاری کند و این موضوع منجر شد تا با وجود قوانین موجود، باز هم قانونهای تازه به حوزه مربوط اضافه شود؛ لذا مجلس باید به تنقیح قوانین، منظمسازی و اصلاح قوانین بپردازد.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ درباره اقدامات مجلس در حوزه ارز ۴۲۰۰ تومانی و مشکلات آن تصریح کرد: در حوزه گرانی مرغ و گوشت باید یادآور شد که عامل بخشی از این مشکلات، مربوط به داخل کشور بوده است که به سوء نیت مدیران و سوءاستفادهگری بر میشود. از سوی دیگر مسائل خارجی و تحریمها هم در این قائله اثرگذار بودند. به گونهای که توزیع نژاد مرغ راس با محدودیت و مشکل مواجه شد که مجلس با ورود به این موضوع، موضوع نژاد مرغ آرین به عنوان یک نژاد مستقل و بومی کشور را برای تامین نیاز کشور چارهاندیشی کرد.
پژمانفر در خصوص محاکمه اختصاصدهنده ارز ۴۲۰۰ تومانی به مهدی جهانگیری و بابک زنجانی گفت: از شخص رئیس جمهور گرفته تا باقی افراد حاضر در شبکه تعیین، توزیع و تقسیم ارز ۴۲۰۰ تومانی در این ماجرا خطاکار هستند و مسبب اصلی ارز ۴۲۰۰، روحانی است چراکه از سال ۹۳ تا ۹۶، حدود ۳۶ میلیارد دلار مداخلات ارزی صورت گرفت و ضرر و زیان اقتصادی و فقر امروز مردم، نتیجه همین تصمیمگیری اشتباه آقای روحانی است.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ ادامه داد: همچنین یکی از شکایتی که نسبت به روحانی وجود دارد، همین بحث مداخلات ارزی است که علیرغم مکاتبات رئیس بانک مرکزی درباره تبعات ارزپاشی در بازار باز هم به این کار ادامه داد و در حال حاضر قادر نخواهیم بود که تفاوت و فاصله ارز دولتی و آزاد را جبران می کنیم و این اختلاف قیمت ۲۰ هزار تومان، خود زمینهساز فساد شد. از سوی دیگر، مجلس با دیدهبانی قوی گزارش دقیقی از تخلفکنندگان، مقدار تخلف و راهکار برای این موضوع را آماده کرد که متاسفانه رئیسجمهور برای عدم پیگیری این مشکلات و رسیدن به خواستههای شخصی خود، اقدام به ایجاد آشفتگی و توقف کشور میکردند.
وی با اشاره به اینکه بودجه سال ۱۴۰۰ سرشار از اشکال بود، گفت: بیش از ۴۰ درصد این بودجه غیر واقعی است که برای درآمد نداشته، برنامه مصرف چیده است. این بودجه پیشنهادی دولت یا باید به صورت سه دوازدهم تصویب میشد یا اینکه با پذیرش کلیات، تغییراتی را بر روی آن اعمال میکردیم. نظر بنده این بود برای دولتی که فاقد اراده برای حل مسائل است باید به همان صورت سه دوازدهم بودجه را پیش برد.
پژمانفر در این برنامه ضمن انتقاد از واردات گندم اظهار کرد: چرا با وجود خودکفایی در تولید گندم در دولت آقای روحانی اقدام به واردات گندم برای تامین نیاز کشور شد؟
انتهای پیام/