مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری، در روز جهانی پرندگان مهاجر از حضور بیش از ۱۲۲ هزار پرنده در سال ۹۹ در تالاب‌های استان خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، برای افزایش مشارکت در حفظ پرندگان مهاجر، با حمایت کنوانسیون حفاظت از گونه‌های مهاجر وحشی (CMS) و همچنین تفاهمنامه حفاظت از کریدور مهاجرتی اوراسیا- آفریقا (AEWA)، یک روز جهانی برای پرندگان مهاجر در تقویم ثبت شد.

شهرام احمدی مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در روز جهانی پرندگان مهاجر از حضور بیش از ۱۲۲ هزار پرنده در سال ۹۹ در تالاب‌های استان خبر داد و گفت: امسال ۱۵ گونه پرنده که در سال‌های اخیر برای اولین بار در تالاب‌های استان لانه‌گزینی و زادآوری کرده بودند نیز حضور دارند.


بیشتر بخوانید


او افزود: حساسیت حفاظت محیط زیست، جوامع محلی، مدیران دستگاه‌های دولتی و همگرایی بین این بخش‌ها، موجب به ثمر نشستن اقدامات احیا و حفاظت و درنتیجه بهبود وضعیت تالاب‌ها در این استان شده است.

احمدی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون شاهد حضور مجدد دو گونه درحال انقراض پرنده شامل غاز پیشانی سفید کوچک و اسکوای قطبی در تالاب گندمان بوده ایم.

او ادامه داد: پارسال در سرشماری پرندگان، شاهد حضور بیش از ۷۴ گونه پرنده با تعداد بیش از ۱۲۲ هزار قطعه در تالاب‌های استان بودیم.

احمدی با بیان اینکه، هر ساله با سرد شدن هوا در نیمکره شمالی زمین، پرندگان مهاجر به سمت عرض‌های جنوبی مهاجرت می‌کنند گفت: استان چهارمحال و بختیاری از اواخر مهرماه پذیرای پرندگان مهاجر در تالاب‌های استان است.

او افزود: هم اکنون کاکائی‌ها، لک‌لک‌ها، حواصیل‌ها، اِگرت‌ها و اردک‌های وحشی در حال فرود آمدن در تالاب‌های استان هستند و از اواسط آبان ماه شاهد اوج حضور پرندگان مهاجر در این استان خواهیم بود و پرندگان مهاجر تا قبل از یخ‌زدگی آب، در تالاب‌های استان مهمان خواهند بود.

احمدی با اشاره به مهاجرت تابستانه و زمان برگشت پرندگان از عرض‌های جنوبی به سمت عرض‌های شمالی اضافه کرد: به دلیل شرایط مساعد در تالاب‌های استان چهارمحال و بختیاری هم اکنون شاهد لانه‌گزینی و زادآوری پرندگان مهاجر در این تالاب‌ها هستیم.

او ادامه داد: با توجه به آثار خشکسالی در محدوده‌های زیستی پرندگان مهاجر در فلات مرکزی، از سویی احیای تالاب گندمان و شرایط مساعد زیستی درتالاب‌های استان در سال‌های اخیر باعث شده که بیش از ۱۵ گونه در تالاب‌های استان برای اولین بار لانه‌گزینی و زادآوری کنند.

احمدی گفت: براساس برآورد کارشناسان، بیش از ۲۰ هزار جوجه پرنده در فصل زاد آوری از گونه‌های متفاوت در تالاب‌های استان زادآوری کنند.

تالاب بین‌المللی چغاخور، گندمان، علی‌آباد، سولقان، چال‌تر و چال‌خشک در استان چهارمحال و بختیاری به صورت زنجیروار از ضلع جنوبی شهرستان بروجن تا شهرستان کیار در امتداد کوه کلار به طرف غرب منطقه گسترده شده اند.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.