عضو کمیته قانونی و حقوق عامه مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: اگر فردی که مبتلا به بیماری کرونا است این بیماری را به دیگری منتقل کند باید مجازات قانونی را طی کند.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها تمام دنیا به نوعی درگیر ویروس منحوس کرونا هستند و عمر بسیاری از مردم جهان به علت مبتلا شدن به همین ویروس پایان یافت و حال در این شرایط کسی که مبتلا به این ویروس است باید در قرنطینه به سر ببرد تا انتقال دهنده نباشد، اما ممکن است سوالی پیش بیاید که اگر کسی با علم به اینکه دارای این بیماری است و در جمع مردم و اجتماع حاضر شود و موجبات انتقال این ویروس مرگبار را فراهم کند، چه عواقبی برایش به وجود می‌آید؟ 

برای پاسخ به این سوال به سراغ یکی از حقوقدان‌ها رفتیم. 

محمدعلی طیبی سورکی عضو کمیته قانونی و حقوق عامه مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد:  اصولا مردم آگاه به حقوق خویش نیستند و متعاقب آن برای احقاق حقوق خود کاری نمی‌کنند، هر چند اثبات این موضوع که ویروس از چه شخصی به افراد جامعه منتقل شده امری مشکل است، اما در این جا بر فرض اینکه انتقال دهنده معین است باید مسئولیت وی  را بررسی کنیم.

وی گفت: در اینجا باید به دو نکته توجه کنیم که انتقال دهنده ویروس، آیا با قصد انتقال ویروس به سایر افراد ارتباط برقرار می‌کند یا بدون قصد انتقال ویروس در جمعی حاضر می‌شود. 

طیبی سورکی با اشاره به اینکه فرد با قصد انتقال ویروس با دیگر افراد ارتباط برقرار می‌کند گفت: در اینجا هم چند حالت پیش خواهد آمد اول اینکه آیا شخص قصد انجام این کار را تا تحقق نتیجه داشته باشد و دوم اینکه بیمار علم و آگاهی دارد که این انتقال به فرد خاصی به دلیل دارا بودن بیماری زمینه ای کشنده خواهد بود. 

عضو کمیته قانونی و حقوق عامه مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه تصریح کرد: اگر فرد با  قصد انتقال بیماری کرونا با دیگری دیدار کند و در صورت انتقال عمدی این ویروس، فرد مقابل جان خود را از دست دهد، شخصی که بیماری خود را منتقل کرده مسئولیت دارد و مطابق با ماده ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی او مرتکب قتل عمد شده است. 

وی با اشاره به اینکه اگر فرد بدون قصد انتقال ویروس در جمعی حاضر شود گفت: درباره فردی که بدون هیچ قصدی در جمع حاضر می‌شود و به دیگری بیماری خود را منتقل می‌کند باید گفت از آنجایی که او قصد عمدی نداشته از همین باب مستحق مجازات نیست، اما از آنجایی که فرد مقابل از او بیماری گرفته مسئول است و باید خسارت وارده به فرد مقابل را جبران کند. 

طیبی سورکی در پاسخ به این سوال که فرد بیمار چگونه باید خسارتی را که به  دیگری وارد کرده، جبران کند گفت: در این مورد دادگاه موضوع را به کارشناس ارجاع می‌کند تا او میزان تقصیر را تعیین کند. 

عضو کمیته قانونی و حقوق عامه مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که هنگام کارشناسی فعالیت‌هایی که گیرنده بیماری انجام داده‌ نقش اساسی دارند، به عنوان مثال اگر گیرنده بیماری دستورالعمل‌های بهداشتی برای جلوگیری از انتقال این ویروس را رعایت نکرده باشد، میزان مسئولیت انتقال دهنده کمتر خواهد شد. 

وی تصریح کرد: از نظر حقوقی اگر بخواهیم باز هم در این رابطه بررسی کنیم می توانیم یک شیوه دیگری را ذکر کنیم که در آن فردی که مبتلا به بیماری کرونا است می‌خواهد دیگری را مبتلا به این ویروس کند، اما قصد کشتن او را ندارد که در این صورت از آن جهت که قصد کشتن وجود نداشته انتقال دهنده بیماری مرتکب قتل عمد نشده و باید تنها دیه پرداخت کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
در قطار و اتوبوس شهری پُر میباشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
چه عجب، بعد از یک سال و خورده ای!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۴ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
از فیلم پایتخت یاد گرفتند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۳ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
با اینهمه توضیحی که در این مدت گفته شده، باید همه بدانند که این ویروس چقدر خطرناک است و مراعات نکردن پروتکل های اجتماعی امکان شیوع را خواهد داشت. وقتی همین الان هم فردی را می بینیم که جلوی عطسه خود را نمی گیرد، به نظر من مجرم است یا اینکه سیگار می کشد و ممکن است با دود سیگار ویروس خود را منتقل کند که مجرم است. حق الناس بودن که مسئله کوچکی نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام. قضیه "نقی معمولی" و پدر زنش در سریال"پایتخت"!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
مسافرین که ماسک نمیزنن هم خودشون هم اگه هم بیمار باشند دیگر ان در مرض خطر قرار میدهند یه دوره بانک و همه جا رعایت میکردند الان هیچ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
لطفاً این مسیر های شمالی ببندید تا این همه فوتی نداشته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
اول از همه اونهایی که دانسته از سفر ها جلوگیری نکردن وباعث این همه افزایش بیماری وفوتی شدن دوم اون کارمند وفروشنده که بدون ماسک باید قانون درموردشون جریمه بزاره وقتی از ریشه قانونمند کنیم خود به خود همه مقید میشن
France
مینا
۱۲:۱۳ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
مجازات نخریدن و دیر خریدن واکسن چیه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
میدونید که کاری نشدنی هست یه خانواده که همه کرونا گرفتند و ماشین ندارند که پای پیاده نمیرن درمانگاه پس لطفا چیزای عجیب نگید و اول اون مسئولینی که عید همه چیز رو عادی انگاری کردن اعدام کنید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
بهانه جدید برا ی گیر دادن به مردم بدبخت ایران
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۰:۰۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
به جای این کارا که نتیجه ای جز تشکیل پرونده هایی میشه که راه به جایی نمیبره و فقط بار ادارات رسیدگی کننده رو زیاد میکنه و رفت آمد مردم هم به ادارات زیاد تر میشه، واکسن های معتبر رو وارد کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
هر جوون یا نوجوونی که تو محیطای بسته یا موقع حرف زدن با بقیه ماسک نزنه اشاعه دهنده است و باید مجازات بشه ولی مسنا نباید مجازات بشن چون ناقل نیستند
آخرین اخبار