به کسی که در ظاهر، خود را مسلمان و مؤمن نشان می‌دهد، اما در باطن کافر است و کفر خود را مخفی نگه می‌دارد، منافق گفته می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد منافق ۳ نشانه در حدیثی بیان شده است و غیر قابل انکار است.

عَنْ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ: ثَلاَثٌ مَنْ کُنَّ فِیهِ کَانَ مُنَافِقاً وَ إِنْ صَامَ وَ صَلَّى وَ زَعَمَ أَنَّهُ مُسْلِمٌ مَنْ إِذَا اُئْتُمِنَ خَانَ وَ إِذَا حَدَّثَ کَذَبَ وَ إِذَا وَعَدَ أَخْلَفَ

امام صادق علیه السلام از رسول اکرم صلی الله علیه و آله نقل می‌کنند: ۳ ویژگی است که در هر که باشد منافق است، اگرچه نماز بخواند و روزه بگیرد و خود را مسلمان بپندارد: کسی که اگر امانتی به او بسپارند، خیانت کند و، چون حدیثى گوید، دروغ گوید و هرگاه وعده دهد تخلّف کند.

الکافی، جلد۲، صفحه۲۹۰، الجزء الثانی کتاب الإیمان و الکفر


بیشتربخوانید


توضیح کوتاه:
 همانگونه که برای «مؤمن» و «مسلمان» تعاریف و معانی مختلفی گفته شده، همچنین برای «منافق» نیز معانی و ویژگی‌های مختلفی ذکر می‌شود.

به کسی که در ظاهر، خود را مسلمان و مؤمن نشان می‌دهد، اما در باطن کافر است و کفر خود را مخفی نگه می‌دارد، منافق گفته می‌شود. گاهی اوقات به شخص ریاکار منافق می‌گویند، گاهی به شخصی که در ظاهر، اظهار حب می‌کند، اما در باطن دشمن است، منافق گفته می‌شود، گاهی اوقات به کسی که خود را انسان ظاهرالصلاح نشان می‌دهد، اما در باطن فاسد است، منافق گفته می‌شود. گاهی به فردی که ادعای ایمان می‌کند، اما به مقتضای ایمانش التزام نداشته و عمل نمی‌کند و متصف به صفاتی نیست که مخصوص مؤمنان است، منافق می‌گویند. زیرا باطن او مخالف با ظاهرش است. به نظر می‌رسد که منظور از منافق در حدیث مذکور، معنای اخیر و نظایر آن باشد.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار