مدیرکل بین الملل مجلس با حضور در گفت‌وگوی ویژه خبری ۱۶ اردیبهشت‌ماه شبکه دوم سیما، تحولات منطقه در آستانه روز قدس را بررسی کرد.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل بین الملل در گفت‌وگوی ویژه خبری ۱۶ اردیبهشت‌ماه شبکه دوم سیما با موضوع بررسی تحولات منطقه در آستانه روز قدس حضور پیداکرد.

امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل با اشاره به اینکه مجموعه عواملی باعث شده است تا امروز صهیونیست‌ها در درون سرزمین‌های اشغالی از چند جهت با بن‌بست مواجه شوند گفت: آن‌ها با چالش‌های اساسی مواجه هستند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه امنیتی صهیونیست‌ها تلاش کردند از طریق ایجاد دیوار‌های بتنی در اطراف خودشان امنیت زمینی را در مقابل نیرو‌های فلسطینی حفظ کنند و به نوعی یک زندان بزرگ دور خودشان ایجاد کردند ادامه داد: در بعد هوایی آن‌ها ادعا داشتند، سیستم دفاعی گنبد آهنین یک گام دیگری بود که برای تامین امنیت هوای خودشان ایجاد کردند که با اتفاقات مختلف مشخص شد که این گنبد آهنین گنبدی کاغذی است.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل اظهار کرد: این رژیم جعلی با بن بست اجتماعی مواجه است، بحران اجتماعی در درون سرزمین‌های اشغالی به مرور شکل گرفته است، همزمان با شرایط کرونا و بدتر شدن وضعیت معیشت مردم اتفاقاتی رخ داده است.

وی افزود: اگر در گذشته در محافل بسته امنیتی اینگونه صحبت می‌شد که چه چالش‌های فراروی رژیم صهیونیستی است امروز آنقدر آسیب پذیری‌ها آشکار شده که حتی سیاسیون صهیونیست در داخل رژیم صهیونیستی و در بیرون نسبت به بقای رژیم صهیونیستی در سال‌های آینده دچار تردید جدی و انتقادات جدی به حاکمان این رژیم اشغالگر هستند و همه این‌ها را می‌توان در رابطه با بن‌بست سیاسی که برای رژیم اشغالگر صهیونیستی ایجاد شده ببینیم.

امیرعبداللهیان اظهار کرد: این بن‌بست سیاسی نتیجه بن بست‌های امنیتی، نظامی و اجتماعی است که ایجاد شده است، در درون سرزمین‌های اشغالی اتفاقاتی رخ داده است، صهیونیست‌ها امروز در حال برگشتن هستند و احساس می‌کنند امنیت، همبستگی و وفاق ملی وجود ندارد و بر روی زمین اتفاقات خوبی نمی‌افتد.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل با تاکید امنیت مقوله به هم پیوسته و درهم تنیده است گفت: نسبت به رفتار صهیونیست‌هایی که به دنبال از نیل تا فرات هستند و به دنبال تجزیه کشور‌های منطقه و کشور‌های اسلامی برای برآمدن خودشان هستند نمی‌توانیم بی‌تفاوت باشیم، اگر امروز متحدین ما در پشت دیوار‌های بتنی چند متری سرزمین‌های اشغالی قرار نداشتند صهیونیست‌ها در درون خانه ما حضور داشتند.

وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که با درایت حضرت امام و تدبیر مقام معظم رهبری و با اقدام میدانی، شجاعانه و مدیریت مدبرانه سردار سلیمانی اتفاق افتاد این بود که برای تامین امنیت حداکثری ایرانی که امنیت آن در هم تنیده است اقدامات بسیاری صورت گرفت.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: مسجد القصی قبله اول مسلمین است، مسجد الاقصی از نظر مسلمانان یک استدلال، یک انگیزه و یک علت اعتقادی ارزشی و دینی است، انقلاب اسلامی ایران و ایرانیان به معنای خاص خود نسبت به مباحث انسانی و ارزش‌ها همیشه توجه دارند لذا دفاع از مظلوم برای ما یک موضوع ارزشی است.

وی با اشاره به ضرورت تامین حداکثری امنیت ملی افزود: امروز دنیایی نیست که ما در پشت مرز‌ها بمانیم و بگویم از داخل مرزهایمان از امنیت خودمان حفاظت می‌کنیم و اجازه تعرض را نمی‌دهیم.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل اظهار کرد: اولا سردار سلیمانی هیچ گاه از جیب مردم هزینه نمی‌کرد و ثانیاً سردار سلیمانی میدان و دیپلماسی را دو بال پرنده منافع ملی کشور می‌دانست که با این دو بال به طور متوازن می‌توان پرواز کرد و حداکثر منافع ملی کشور را تامین کرد.

وی خاطرنشان کرد: بنده این جمله را با تمام مذاکره‌کنندگان هسته‌ای در مقاطع مختلف دنبال کردم، اگر ما را به عنوان دیپلمات تحویل می‌گیرند به خاطر عقبه‌ای است که داریم، به خاطر داشته هایمان در حوزه‌های مختلف است، یک سطح آن در بحث هسته‌ای، علم، فناوری و دانش هسته‌ای است، سطح دیگر توان بالای دفاعی جمهوری اسلامی ایران است، نباید مردم ما فراموش کنند و من در عراق به عنوان دیپلمات بودم آمریکایی‌ها وقتی به عراق صدام حمله کردند که تمام دندان‌ها و ناخن‌های صدام را کشیده بودند.

امیر عبداللهیان افزود: حکومت بعث عراق حتی یک راکت با برد ۱۰ کیلومتر در اختیار نداشت و هر چه بود به اسم بازرسان سازمان ملل و آژانس انرژی اتمی نابود کرده بودند، آمریکایی‌ها مطمئن بودند که هیچ چیزی آنجا ندارد و بعد وارد شدند، آمریکایی‌ها وقتی وارد افغانستان شدند که افغانستان نیرو‌های مقاوم در کوه و کمر داشت، ولی برای اینکه مقابل آمریکا بایستد چیزی نداشتند.

وی با اشاره به اینکه توان دفاعی ما یکی از آن مسائل است گفت: ما در منطقه نفوذ عمیق داریم و این به دلایل تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی، گفتمان انقلاب اسلامی و بنا به دلایل مختلف است، گفتمان انقلاب اسلامی یک ویژگی بارزی در منطقه دارد، امروز این گفتمان ایرانی، اسلامی پشتوانه دارد، وقتی می‌گوئید جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته‌ای این توان را دارد، فقط بلوف زدن سیاسی نیست، ظرف کمتر از چند ساعت و چند روز یک دفعه غنی‌سازی ۲۰ درصد به ۶۰ درصد می‌رسد یعنی گفتمان ایرانی اسلامی عقبه عملیاتی دارد.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل اظهار کرد: در موضوع حمایت از فلسطین که ربط مستقیم به امنیت ملی خودمان و منطقه دارد، جمهوری اسلامی می‌گوید که با قدرت از مقاومت دفاع می‌کنیم و این دفاع را در عرصه‌های مختلف نشان می‌دهد، میدان دست ما دیپلمات‌ها را در میز مذاکره باز کرده است البته در برخی از جا‌ها هم ممکن است میدان نیاز به ظرفیت دیپلماسی داشته باشد.

امیر عبداللهیان افزود: برخی از جلساتی که ظریف وسردارسلیمانی داشتند، آن‌ها صرفاً با هم صبحانه نمی‌خوردند، سردار سلیمانی از دو بال میدان و دیپلماسی به خوبی استفاده می‌کرد و برای ما ظرفیت بسیار بزرگی را فراهم کرد.

وی عنوان کرد: یکی از ویژگی‌های برجسته سردار سلیمانی این بود که نگاه به افق‌های دور و آینده داشت، برای چند دهه نفوذ انقلاب اسلامی و نفوذ ما را در منطقه نهادینه کرد و برای چند دهه امنیت ملی ما را تضمین کرد و سازوکاری را در مجموعه زیر نظر خودش تقویت و تثبیت کرد که می‌توان آثار و برکات آن را در حوزه تامین حداکثری امنیت ملی ایران، امنیت منطقه و اهداف جمهوری اسلامی ایران برای حداقل دو، سه دهه آینده با اطمینان ببینید و حلاوت آن را بچشید.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل با اشاره به طولانی شدن جنگ یمن تصریح کرد: مقاومت مردم یمن و برخورد معقول و مقتدرانه انصارالله و متحدین آن‌ها در یمن را باید دید، نزدیک به ۶ سال است که طرح‌های مختلف آمریکایی، انگلیسی، اسرائیلی، سعودی و اماراتی برای بازپس‌گیری صنعا پایتخت از انصارالله و متحدین یکی پس از دیگری با شکست مواجه شده است، امروز امن‌ترین منطقه یمن مناطقی است که انصارالله و متحدین در آن هستند.

وی افزود: سعودی‌ها مدعی بودند که انصارالله را ظرف سه هفته نابود خواهد کرد، امروز مکرر پالایشگاه آرامکو توسط موشک‌های ارتش مردمی یمن مورد اصابت قرار می‌گیرد، ریاض مورد اصابت قرار می‌گیرد، امنیت سعودی با چالش مواجه شده است و این قدرت مردمی یمن است.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل گفت: سعودی‌ها به دلایل مختلف اولاً برای ایران مشکلات زیادی را سعی کردند ایجاد کنند ما هیچگاه فراموش نخواهیم کرد که عربستان سعودی در دوره ترامپ خود را آماده کرده بود تا ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران وارد جنگ شود لذا از هیچ کوششی دریغ نکردند.

امیرعبداللهیان بیان کرد: وقتی برجام در آن مقطع می‌خواست با نگاه خوشبینانه اگر بگوییم به نتیجه برسد و سعود الفیصل به هواپیما می‌رود و نتوانست پایین بیاید، لذا سعود الفیصل در آخر عمر خود نمی‌توانست از پله‌های هواپیما پایین بیاید و جان کری به بالا رفت، آمریکایی‌ها درخواست تاخیر در مذاکرات را کردند تا راهی برای این قصه پیدا کنند و بعد‌ها مقامات ما گفتند سعودی‌ها به آمریکایی‌ها گفتند که این توافق را شما فعلا با ایران به تعویق بیندازید، زیرا آن‌ها فکر می‌کردند که آمریکایی‌ها می‌خواهند الان همه چیز را گل و بلبل کنند.

وی افزود: سعودی‌ها کلی تعهد به آمریکایی‌ها دادند که مبادا آن‌ها بخواهند امتیاز به جمهوری اسلامی بدهند، هیچ وقت ما رفتار غیر سازنده عربستان سعودی را فراموش نمی‌کنیم، عربستان سعودی تا همین الان نسبت به ۴۶۰ زائر و شهید حادثه منا مسئولانه عمل نکرده است، نسبت به دیه آن‌ها مسئولیت خود را عمل نکرده است.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل افزود: اخیراً شاهد رفتار مثبت از آقای محمد بن سلمان بودیم، امیدواریم که این اظهارات مثبت با برخی از اخباری که وجود دارد ادامه پیدا کند، عراقی‌ها و دوستان ما در عراق تلاش می‌کنند لذا از زبان عادل المهدی همین موضوع جریان داشت و لذا مردم ما می‌دانند که سردار سلیمانی به نوعی مرتبط و درگیر با این پرونده بود و روزی که ایشان عازم بغداد بود یکی از بحث‌هایشان این بود که راجع به پیغام پسغام‌های سعودی‌ها قرار بود گفتگو شود، اما در این مرحله که در سطح محمد بن سلمان موضوع مطرح شده به نظر می‌رسد سعودی‌ها قدری بر سر عقل آمده‌اند.

وی گفت: همان زمان بعد از اینکه سعودی‌ها در یک رفتار تنش آفرین به دنبال قطع رابطه دیپلماتیک با ایران برآمدند، سفارت آن‌ها به دلیل احساساتی که مردم داشتند در یک لحظه کنترل از دست نیرو‌های حفاظتی ما خارج شد و بخشی از سفارت آن‌ها صدمه دید، ولی فردی صدمه ندید.

امیرعبداللهیان عنوان کرد: پیام‌هایی که از سعودی‌ها دریافت می‌شود، پیام‌های مثبت است، ما این موضوع را به فال نیک می‌گیریم، سعودی می‌تواند با رفتار سازنده به ثبات و امنیت منطقه کمک کند، سعودی می‌تواند برای آینده منطقه یک نقش موثری باشد.

امیر عبداللهیان افزود: اسماعیل هنیه در مراسم باشکوه و بزرگ تشییع پیکر مطهر شهید سلیمانی و همراهانش، از سردار سلیمانی به عنوان شهید قدس نام می‌برند، این جمله واقعا در جهان عرب و جهان اسلام به خوبی جا افتاده است، شهید سلیمانی شخصیتی چند بعدی است، یک شخصیت ایرانی و ملی است.

وی ادامه داد: سردار سلیمانی در سطح منطقه قهرمان مبارزه با تروریسم است و در سطح بین‌المللی این جمله را از اروپاییان شنیده‌ام که سردار سلیمانی قهرمان ملی مبارزه با تروریسم است، در بحران‌های منطقه جمهوری اسلامی ایران جزء معدود کشور‌هایی است که از همان ابتدای بحران تمرکزش بر راه حل سیاسی است مثلاً در موضوع عراق، جمهوری اسلامی ایران از ابتدا ایده و پیشنهاد سیاسی داشت، ایده‌ای که در تعارض و مخالفت با اشغال نظامی آمریکا قرار می‌گرفت.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران طرح چهار ماده‌ای برای سوریه داشت تا این طرح در سازمان ملل به عنوان روح حاکم بر قطعنامه‌ای که برای حل مسئله سوریه صادر می‌شود مورد استفاده قرار بگیرد، جمهوری اسلامی ایران در بحث یمن طرح سیاسی خود را ارائه داد.

وی گفت: فلسطین موضوع اول جهان اسلام است و برخی می‌پرسند که آیا غیر از منطق موشک و مقاومت، برای فلسطین منطق دیگری نداریم، پاسخی که برای آن‌ها می‌گوییم این است که صهیونیست‌ها نشان دادند جز زبان زور و قدرت زبان دیگری را نمی‌فهمند، مذاکره با صهیونیست‌ها و یا سازش با صهیونیست‌ها اگر می‌خواست جواب بدهد، عنبر سادات چند ده سال پیش در کمپ دیوید سازش کرد و رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت، امروز مردم مصر علی‌رغم تمام فراز و نشیب‌ها یکی از قوی‌ترین جمعیت بزرگ افکار عمومی جهان اسلام هستند که از فلسطین حمایت می‌کنند.

امیر عبداللهیان افزود: جمهوری اسلامی ایران مقاومت و ایستادگی در مقابل جاه‌طلبی و تجاوزات رژیم صهیونیستی را اصل می‌داند و راه حل دموکراتیک را به عنوان راه حل سیاسی نه تنها پیشنهاد کرده بلکه بار‌ها این راه حل در اظهارات و فرمایشات مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گرفته است و ما در سال‌های اخیر آن را به عنوان یک طرح سیاسی توانستیم در سازمان ملل متحد به ثبت برسانیم.

وی افزود: رژیم صهیونیستی توسط آمریکا و متحدینش به رسمیت شناخته شد لذا هیچ نظرخواهی از مردم فلسطین راجع به وضعیت آن‌ها نشد، تعدادی از قدرت‌ها تصمیم گرفتند تا آنگونه عمل کنند، تا الان با گذشت بیش از هفت دهه هیچگاه این نظام بین الملل مدعی دموکراتیک بودن و مدعی ساز و کار سازمان ملل و احترام به حقوق بین الملل داشتن، این اجازه را به مردم فلسطین ندادند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۸ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
ایشون از وقتی از جمع همکارای آقای ظریف جدا شده تبدیل شده به مخالف وزارت خارجه و شخص ظریف. احتمالا فک میکنه قالیباف میشه رئیس جمهور و اینم میکنه وزیر امور هارجه اش. خوای دیدی خیره عمو جون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
چشم
ما هم با بن بست گرانی رو به رویم
Germany
ناشناس
۲۳:۵۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
بله
آخرین اخبار