غلامی گفت: در اغلب حوزه‌های علوم جدید به لحاظ ظرفیت‌های آموزشی و پژوهشی دارای توان رقابت با دانشگاه‌ها و مراکز علمی برتر جهان هستیم.  

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور غلامی وزیر علوم در مراسم افتتاح و بهره برداری از   ۱۸۸ طرح عمرانی، آموزشی، پژوهشی، رفاهی دانشجویی و فرهنگی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور  که با حضور رئیس جمهور و به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد اظهار کرد: در هفته پاسداشت مقام معلم و استاد قرار داریم و ضمن گرامیداشت یاد معلم شهید استاد مرتضی مطهری به ساحت والای آموزگاران و اساتید فرهیخته ادای احترام می کنیم و قدردان تمام عالمان و صاحبان اندیشه هستیم. 

وزیر علوم توضیح داد: جمعیت جوان و برخوردار از دانش روز و فناوری نوین سرمایه عظیم و نماد توانمندی و اقتدار مضاعف هر ملت است. در عصر جدید دانشگاه ها و مراکز علمی وظیفه آموزش و تربیت جمعیت جوان، مستعد و جویای علم و دانش و یا به عبارتی وظیفه تامین، تقویت سرمایه انسانی را بر عهده دارد. 

غلامی گفت: خوشبختانه فعالیت های علمی و فناورانه دانشگاه ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی آهنگ و مسیر رو به رشدی داشته است. گواه این تلاش و اهتمام این است که امروز شاهد دستاوردهای افتخار آمیزی در این بخش هستیم که در اغلب حوزه های علوم جدید به لحاظ ظرفیت های آموزشی و پژوهشی دارای توان رقابت با دانشگاه ها و مراکز علمی برتر جهان هستیم. 

او اضافه کرد: در رتبه بندی های جهانی که هر ساله توسط مراکز بین المللی صورت می گیرد می توان این رشد را مشاهده کرد.

استمرار فرایند شتاب علمی و حرکت در مرز‌های دانش

غلامی درباره محوری‌ترین برنامه‌های وزارت علوم گفت: استمرار فرایند شتاب علمی و حرکت در مرز‌های دانش با تقویت بنیه‌های علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها،  توسعه متوازن زنجیره علم تا عمل؛ با دادن نقش و سهم محوری به پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، طرح تحول در همکاری‌های دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی با جامعه و صنعت، ساماندهی آموزش عالی، مأموریت محوری مؤسسات و ساماندهی ساختار‌های اجرائی متناسب با ماموریت‌ها و تقویت استقلال و خوداتکائی دانشگاه‌ها و سیاست دیپلماسی علمی؛ تلاش و حضور مؤثر در مجامع علمی بین الملل برای تقویت پویایی و بالندگی مراکز علمی کشور از جمله این برنامه ها بود.

وزیر علوم ادامه داد: تقویت و ساماندهی فعالیت‌های تخصصی و مهارتی دانش آموختگان با اجرای طرح‌های مهارت افزایی، توانمندسازی حرفه‌ای و اجتماعی دانشجویان، پایش اشتغال دانش‌آموختگان،  ایجاد فرصت‌های مطالعاتی اعضای هیئت علمی در صنعت و جامعه، تقاضامحور کردن پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و قابلیت‌های ذهنی و دانشی که در نوع خود سرمایه و ظرفیت بی‌بدیل است، نتیجه تلاش و همت خانواده بزرگ آموزش عالی است. 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
باشه بهش میگم