به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، شب قدر سخن از «لیلة القدر خیرٌ من ألف شهر» است که انسان یک شبه ره صدساله را میرود. شب قدر، نعمت و رحمتی است که خداوند منّان به انسان مرحمت فرموده است. در این شب، خداوند راه بندگی را هموار و ابزار رشد و تکامل را بیش از پیش در اختیار آدمیان قرار داده است.
خداوند به بندگان خویش مهلتی داده تا مقرب او شوند و از باده معرفت او بنوشند. بر اساس روایات معتبر تمامی وقایع و امورات یک ساله همه انسانها در شب قدر رقم میخورد و برای این شب فضیلتهای بسیاری بیان شده و سفارش شده که مؤمنان این شب را به عبادت و مناجات سپری کنند.
بیشتر بخوانید
حضرت علی (ع) در خصوص شب قدر میفرماید «پیامبر خدا در دهه آخر رمضان، بستر خود را جمع میکردند و کمرشان را میبستند و شب بیست و سوم، خانواده خود را بیدار میکردند و در آن شب، به صورت خفتگان، آب میپاشیدند. فاطمه (س) نیز نمیگذاشتند کسی از اهل خانه در شب بیست و سوم بخوابد و خواب آنان را با کم خوردن درمان میکردند و از روز برای شب، آماده میشدند و میفرمودند «محروم، کسی است که از خیر آن بیبهره بماند».
حجت الاسلام و المسلمین علی تیموری کارشناس و پژوهشگر مذهبی در گفتوگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره راهکار استفاده از فرصت طلایی شب قدر گفت: شب قدر، یک فرصت طلایی است؛ در ابتدا باید گفت مفهوم و معنای فرصت یکی از چالشیترین موضوعات بشر است، به این معنا که انسان چگونه از فرصتهای پیشرو استفاده کند و از دادهها و امکاناتی که خداوند در اختیار او قرار داده است نهایت بهره را ببرد، به گونهای که هم از زندگی اش لذت ببرد و هم مسیرش تا زمان رسیدن به رستگاری تغییر نکند.
وی افزود: خداوند به ما نعمتهای بسیاری از جمله سلامتی، دین، عقل، فکر و خانواده هبه کرده است، اما زمانی زندگی با وجود این نعمت زیبا میشود که ما از هر کدام از این نعمتها به قدر و اندازه متعادل استفاده کنیم، زیرا اگر بیش از حد از هر کدام از این نعمتها استفاده کنیم باعث ایجاد ضرر و اختلال در آن نعمت میشود. اگر انسان با الهام از راهنماییهای دین و تقلبهایی که پروردگار به او میرساند، بتواند از همه نعمتهای الهی به اندازه متعادل استفاده کند در نهایت مزه مسیر سعادت را خواهد چشید.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: در شب قدر انسان به واسطه این فرصت ویژه که راه ارتباط بشر و آسمان مهیا و هموارتر از زمانهای دیگر است میتواند بهره خویش را نسبت به همه نعمتهای الهی دریافت کند در نتیجه اگر بتوانیم در این شب از خدای خویش درست درخواست کنیم و همچنین حقیقت شب قدر را درک کنیم، میتوانیم آن چیزی که پروردگار برای سعادت، هدایت و کمال برای ما مقدر کرده را دریافت کنیم.
حجت الاسلام تیموری مطرح کرد: یکی دیگر از فرصتهای شب قدر که باعث میشود بتوانیم از فضیلت آن برخوردار شویم، واسطه قرار دادن اهل بیت (ع) خصوصا امام عصر (عج) در این شب است. گاهی اوقات ما میخواهیم مقدرات خود را دریافت کنیم اما ممکن است درست از این فرصت استفاده نکنیم، در این هنگام خداوند برای اینکه بهتر به نتیجه برسیم انسان کامل را در معرض واسطهگری ما قرار میدهد.
بیشتر خوانید
وی در پایان گفت: در شب قدر با اتصال به انسان کامل و پیوند عمیق با او میتوانیم با پروردگار هستی ارتباط بر قرار کنیم و با یاری اهل بیت (ع) قدر و اندازه خودمان را برای رسیدن به مقصد رستگاری دریافت کنیم. به همین دلیل است که در آداب شب قدر یکی از سفارشات خواندن زیارت عاشورا و ذکر امیرالمومنین (ع) است، در نتیجه اگر انسانی بتواند این فرصت را درک کند و با خرد، آگاهی و فهم خویش آن را از دست ندهد و از اهل بیت (ع) برای اتصال به عالم هستی کمک بگیرد، به آنچه مطلوب اوست و خداوند برای او در نظر گرفته خواهد رسید.
انتهای پیام/