او در ادامه در خصوص تولید برق در نیروگاههای برق آبی در کشور افزود: ۳۴ درصدی حجم آب مخازن نیروگاههای برق آبی نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. این دو عامل منجر به افزایش مصرف برق ناشی از کارکرد وسایل سرمایشی، روشن شدن الکتروپمپهای چاههای کشاورزی و محدودیت تولید نیروگاههای برقآبی شده است.
رجبی مشهدی بیان کرد: افزایش بیش از ۵ درجهای دمای هوا سبب آغاز بهکار زود هنگام کولرها و وسایل سرمایشی بهخصوص در مناطق نیمه جنوبی کشور از فروردین ماه شده است.
سخنگوی صنعت برق کشور در خصوص منع استفاده از کولرهای گازی در ادارات بیان کرد: در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ درصد مصرف برق در دوره گرما در کشور اختصاص به کولرهای گازی و وسایل سرمایشی دارد.
او گفت: بر اساس ابلاغیه معاونت امور برق و انرژی وزارت نیرو، تمامی دستگاههای اجرایی، حداکثر تا ۵۰ درصد مدت مشابه سال گذشته، مجاز به مصرف برق هستند؛ به طوری که به منظور جلوگیری از افزایش بار شبکه توزیع برق پایتخت در ساعات اوج بار، استفاده از کولرهای گازی در تمامی دستگاهها و نهادهای اجرایی و ادارات تهران، ممنوع بوده و مسئولان ادارات موظف هستند، تمامی امکانات موجود را برای کاهش مصرف برق ساختمانهای تحت مسئولیت خود به کار گیرند.
رجبی مشهدی افزود: با توجه به کاهش شدید منابع آبی و ظرفیت تولید نیروگاههای برق آبی و همچنین شرایط خاص ناشی از شیوع بیماری کرونا، تامین برق منازل شهروندان و مراکز درمانی و بیمارستانها، اولویت اصلی است و در همین راستا، مصرف برق تمامی ادارات پایتخت علاوه بر بازدید میدانی توسط بازرسان تعیین شده، با استفاده از کنتورهای هوشمند نصب شده، روزانه از مرکز پایش شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، از راه دور رصد شده و در صورت عدم رعایت موضوع، اقدامات قانونی پیش بینی شده به عمل خواهد آمد.
سخنگوی صنعت برق کشور بیان کرد: توصیه ما به مشترکان پرمصرف این است که به جرگه کم مصرفان بپیوند تا بتوانند از تخفیفات صد درصدی بهره مند شوند؛ در حال حاضر هم ۸۰ درصد مشترکان ما در کشور خوش مصرف هستند.
رجبی مشهدی در پایان تصریح کرد: به طور کلی اگر مشترکان مصرف برق خود را کنترل نکنند، تعرفه برق آنها ۱۶ درصد محاسبه خواهد شد. در حال حاضر ۷ میلیون نفر جزو مشترکان خوش مصرف در کشور هستند.
انتهای پیام/