باغدار اهل شهرستان شاهین شهر و میمه با گذر از میانگین کشوری تولید گل محمدی، تولیدکننده نمونه ملی شناخته شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گل محمدی یکی از محبوب‌ترین اعضای خانواده گل‌های رز است و عطر خوش و رنگ زیبای آن در میان ایرانیان بسیار محبوب است. این گل معطر، خواص دارویی زیادی دارد و با طبیعت معتدل خود هم برای افراد سرد مزاج و هم گرم مزاج مناسب است.

سود اقتصادی ناشی از فروش نهال گل محمدی، گلاب و دیگر محصولات گل محمدی، قابل توجه است و در سال‌های اخیر با تغییر الگوی کشت توجه فراوانی به پرورش گل محمدی شده است.

هرچند گل محمدی مشهورترین محصول باغی شهرستان کاشان است، اما جالب است بدانید در مناطق دیگر استان اصفهان هم کشت گل محمدی رواج یافته و طرح موفقی هم بوده است.

باغدار شاهین شهری پیشتاز تولید گل محمدی در کشور؛ افزایش تولید، ثمره کشاورزی علمی

کشت موفق گل محمدی با عملکردی فراتر از میانگین کشوری

سعید فروهر خورزوقی متولد سال ۱۳۵۳ و دانش آموخته رشته کشاورزی از سال ۸۵ کارش را با پرورش گل محمدی در بخش میمه شروع کرد و حالا پرورش دهنده نمونه کشوری است.

او در گفتگو با خبرنگار ما گفت: تحقیقم را سال ۸۵ روی زمین‌های میمه آغاز کردم و متوجه شدم بهترین نتیجه را می‌توانم بگیرم؛ بنابراین گلخانه پرورش گل محمدی را در ۶ هکتار احداث کردم.

این تولیدکننده نمونه گل محمدی ادامه داد: در حالی که میانگین برداشت گل محمدی در کشور ۳ تا ۴ تن در هکتار است، توانستم از هر هکتار ۸ تا ۱۱ تن محصول برداشت کنم و سال ۹۸ به عنوان تولیدکننده نمونه استانی و سال ۹۹ به عنوان تولیدکننده نمونه کشوری معرفی شوم.

فروهر بهره گیری از علم روز کشاورزی را مهمترین دلیل موفقیتش دانست و افزود: آبیاری قطره‌ای و خاک حاصلخیز منطقه به موفقیت من در افزایش میزان گل محمدی برداشتی کمک کرد.

باغدار شاهین شهری پیشتاز تولید گل محمدی در کشور؛ افزایش تولید، ثمره کشاورزی علمی

او اظهار کرد: در مزرعه گل محمدی من پنج نفر به طور مستقیم و در فصل برداشت ۲۰۰ نفر مشغول به کار هستند و با بهره برداری از کارخانه گلابگیری این تعداد افزایش می‌یابد.

این تولیدکننده نمونه گل محمدی با اشاره به مشکلاتش هم گفت: تسهیلاتی در این زمینه به بنده اختصاص نیافته و اگرتسهیلات تخصیص دهند کار‌ها سریع‌تر پیش می‌رود.

نبود واحد‌های صنعتی فرآوری گل محمدی در شاهین شهر و میمه

محمدرضا خدا دوست مسئول بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان شاهین شهر و میمه در گفتگو با خبرنگار ما گفت: شهرستان شاهین شهر و میمه با ۳۳۰ هکتار مزرعه گل محمدی توانسته در این عرصه حرفی برای گفتن داشته باشد.

او با اشاره به مزایای کشت گل محمدی گفت: هر بوته گل محمدی به طور متوسط حدود یک و نیم کیلوگرم گل تولید می‌کند. اگر بوته‌ها در فاصله استاندارد کشت شده باشند، از هر هکتار حدود ۳ تن گل با کیفیت و مرغوب برداشت می‌شود.

مسئول بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان شاهین شهر و میمه در خصوص حمایت از تولید اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی به ازای هر هکتار احداث مزرعه گل محمدی ۶۰ میلیون تومان تسهیلات به تولیدکنندگان اعطا می‌کند.

خدا دوست نبود واحد‌های فرآوری گل محمدی را از مهمترین مشکلات منطقه دانست و گفت: هم اکنون عمده گل‌های تولیدی شاهین شهر و میمه برای تهیه گلاب به کاشان و جوشقان ارسال می‌شود که با راه اندازی کارگاه صنعتی این فرآوری در خود شهرستان امکان پذیر خواهد شد.

باغدار شاهین شهری پیشتاز تولید گل محمدی در کشور؛ افزایش تولید، ثمره کشاورزی علمی

گذر از روش‌های سنتی پرورش گل محمدی به شیوه‌های جدید

احمدرضا رئیس زاده مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: استان اصفهان ۳ هزار و ۸۱۰ هکتار گلستان گل محمدی دارد که بیشترین سطح زیر کشت در شهرستان‌های کاشان، شاهین شهر و میمه گلپایگان و آران وبیدگل است.

او میانگین برداشت سالیانه گل محمدی در استان اصفهان را ۱۱ هزار تن اعلام و پیش بینی کرد: برداشت محصول، امسال ۵۰۰ تن افزایش یابد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: برای تولید بیشتر، عملیات اصلاح باغ‌ها از طریق تغییر روش‌های آبیاری، بهبود تغذیه، هرس و اصلاح رقم در دست اجراست.

رئیس زاده افزود: شیوه آبیاری در باغ‌های جدید گل محمدی قطره‌ای است، ولی باغ‌های قدیمی که حدود ۷۰ درصد از باغ‌های گل محمدی استان هستند هنوز به شیوه غرقابی آبیاری می‌شوند.

او با بیان اینکه گلاب، عرقیات، اسانس و غنچه خشک از مشتقات گل محمدی و جزو اقلام صادراتی است گفت: سال گذشته حدود ۹۵۷ تن انواع گلاب و عرقیات و مشتقات گل محمدی از استان اصفهان به ارزش یک میلیون دلار به کشور‌های آلمان، بلغارستان، عراق کویت، امارات متحده عربی، ژاپن و کانادا صادر شد.

گل محمدی از ارزشمندترین و محبوب‌ترین محصولات باغی است که در سال‌های اخیر، گستره مناطق پرورش آن از مناطق سنتی و شناخته شده فراتر رفته است. بهره گیری از شیوه‌های نوین کشت و کار به خصوص آبیاری، بازده تولید و سودآوری آن را افزایش می‌دهد. موضوع مهمی که به نظر می‌رسد باید جدی‌تر دنبال شود.

گزارش از بنفشه حکمت پور

انتهای پیام/ش

برچسب ها: گلاب گیری ، گل محمدی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار