مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گلستان گفت: تولید زباله پزشکی در این استان پس از شیوع کرونا در مقایسه با قبل از همه‌گیری این ویروس ۱.۵ برابر شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، محسن سمیعی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گلستان گفت: تولید زباله در بیمارستان ها، مطب پزشکان، مراکز درمانی و آزمایشگاه‌های گلستان در شرایط عادی ۱۰ تن بود که پس از شیوع ویروس کرونا به حدود ۱۵ تن در روز افزایش یافته است.

او افزود: پیش از این مدیریت جمع آوری زباله‌های بیمارستانی، حمل و دفن بهداشتی آن در منطقه غرب گلستان برعهده سازمان مدیریت پسماند استان و در شرق گلستان برعهده یک شرکت خصوصی بود، اما به دلیل بروز برخی مشکلات برای بخش خصوصی مسوولیت جمع آوری، حمل و دفن بهداشتی زباله‌های بیمارستانی استان به سازمان مدیریت پسماند واگذار شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گلستان ادامه داد: زباله‌های عفونی بیمارستانی برابر قوانین ابتدا باید در بیمارستان و با "اتوکلاو" بی‌خطر شده و سپس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله آهک پاشی و احاطه شدن با پوشش مناسب خاک، به صورت اصولی دفن شود.

وی همچنین به تولید روزانه حدود هزار تن زباله در گلستان اشاره کرد و گفت که سرانه تولید زباله در مناطق شهری حدود ۶۰۰ گرم و در روستا‌ها ۴۰۰ گرم است.

به گفته سمیعی سالانه افزون بر ۳۲۸ هزار تن زباله در گلستان تولید می‌شود که حدود ۷۰ درصد آن‌تر و بقیه خشک است که حدود ۲ درصد آن از سوی شهروندان در مبدا تفکیک می‌شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گلستان گفت که از مجموع زباله‌های واردشده به سه مرکز پسماند، روزانه ۶۰ تن کمپوست تولید می‌شود.

سمیعی به جذب ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیصی سال ۹۹ برای مدیریت پسماند استان اشاره کرد و گفت: این اعتبار برای تکمیل خط دوم تفکیک زباله، تکمیل سوله و کف سازی، ساخت سالن دریافت خط دوم، ساخت خط پردازش جدید ۲۵۰ تنی سایت پسماند آق قلا و ساخت سوله تفکیک خط جدید سایت آزادشهر هزینه می‌شود.

او افزود: در حال حاضر ۲ واحد پردازش و تولید کمپوست از زباله و پسماند در گلستان به ظرفیت ۵۰۰ تن در آق قلا و آزادشهر فعال است و خط دوم پردازش و تولید کمپوست سایت آق قلا تابستان امسال و خط دوم پردازش و تولید کمپوست سایت آزادشهر سال آینده به بهره برداری می‌رسد.

گلستان مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۶.۶ درصد از جمعیت استان روستایی و بقیه شهرنشین هستند.

 

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ق 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.