محمود محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه موضوع مسکن در چندین بعد در حال بررسی است، گفت: تلاش وزارت راه و شهرسازی آن است که بتوانیم با اقدامات موثر شاهد اثر گذاری موثر در بازار مسکن باشیم.
او ادامه داد: سیاست گذاریهای متعددی در حوزه افزایش تولید مسکن اتفاق افتاده که یکی از آنها افزایش وام ساخت مسکن است که علاوه بر تسهیلات طرح مسکن ملی به هر متقاضی خود مالکی که واحد نیمه کاره دارد، هم تسهیلات پرداخت شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: برای فعالیت ساخت و ساز توسط بخش خصوصی سعی کردهایم اقداماتی برای جذب آنها در این بازار به کار بگیریم.
محمود زاده با بیان اینکه ما برای تقویت بازار مسکن ساختار جدیدی را برای شناسایی خانههای خالی از سکنه از طریق سامانه املاک و اسکان ایجاد کردهایم، افزود: با ایجاد این سامانه واحدهای خالی از سکنه به متقاضیان واگذار میشود، با اجرای این طرح، برنامه ریزیهای لازم در جهت بهبود وضعیت بازار خرید و فروش و همچنین بازار اجاره انجام میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: بازار مسکن هم اکنون تابع بازارهای اقتصادی کشور است و در صورتی که بازارهای موازی از جمله دلار، سکه و بورس به ثبات برسند این بخش هم به آرامش نسبی میرسد.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ما سعی داریم، نیاز کشور به واحدهای استیجاری را تعیین کنیم، افزود: با اتخاذ سیاستهای کنترلی، سعی خواهیم کرد دسترسی به مسکن را در شهرهای مختلف آسانتر کنیم.
محمود زاده با بیان اینکه مقرر شده است در بافتهای فرسوده میزان تسهیلات از ۱۰۰ میلیون تومان به ۱۵۰ میلیون تومان افزایش یابد، گفت: هنوز این مبلغ مصوب نشده است. این پیشنهاد توسط وزارت راه و شهرسازی مطرح شده که امیدواریم در دو هفته آینده نتیجه قطعی آن مشخص شود.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی همچنین از احتمال مصوب شدن مبلغ تسهیلات اجرای طرح مسکن ملی در بافت فرسوده به ۱۵۰ میلیون تومان خبر داد و افزود: هماکنون افزایش مبلغ تسهیلات طرح مسکن ملی در بافتهای فرسوده مراحل بررسی خود را در کمیسیونهای مختلف دولت طی میکند.
او تصریح کرد: پیشنهادات مختلفی برای افزایش تسهیلات خرید و همچنین افزایش تولید صورت گرفته که باید آنها در بخشهای مختلف بررسی شود.
گفتنی است، هماکنون تسهیلات پرداختی به ازای هر واحد حدود ۲۵ میلیون تومان از محل صندوق توسعه ملی با کارمزد صفر است که این مبلغ با منابع بانک مسکن ترکیب و به وام ۱۰۰ میلیون تومانی تبدیل میشود. ۵۰ میلیون تومان از این منابع با بازپرداخت ۹ درصدی و ۵۰ میلیون دیگر نیز با بازپرداخت ۱۸ درصدی از متقاضیان مسکن در بافت فرسوده اخذ میشود.
انتهای پیام/