مشکلات کمبود و گرانی شکر در بازار امشب در گفت و گوی ویژه خبری مطرح و بررسی شد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدصادق مفتح قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی و قاسمعلی حسنی دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی امشب ۱۱ اردیبهشت ماه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به بررسی بازار شکر در کشور پرداختند.

قاسمعلی حسنی دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به اینکه تا زمانی که دولت دست از دخالت برندارد و قیمت‌های دستوری وجود داشته باشد شاهد مشکلات عدیده خواهیم بود افزود: متاسفانه برخورد‌های پلیسی دیده می‌شود، تا زمانی که توقف ارز دولتی اتفاق نیفتد هر روز شاهد وجود یک مشکل در کالا‌ها خواهیم بود.

وی اظهار کرد: تاجر می‌تواند شکر وارد کند، اما دولت در این راستا باید اقدام به نظارت کند، بزرگترین پلیس، رقابت است و وقتی رقابت باشد قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند. در ۶۰ کشور دنیا دفاتر تجاری داریم، ارز دولتی ما را بدبخت کرده است و اجازه نمی‌دهند افراد بزرگ وارد بازار شوند.

حسنی افزود: تا زمانی که محدودیت وجود دارد مشکلات پا برجاست. در سه سال گذشته ۷ بار قیمت‌ها تغییر پیدا کرده است لذا از دولت خواهش می‌کنیم نظارت داشته باشد، اما دخالت نکند.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه من بنکدار حق انتخاب قیمت ندارم اظهار کرد: در ۴۲ سال گذشته همه قیمت‌گذاری‌ها محکوم به شکست بوده است.

وی با اشاره به وجود ۵ نرخ شکر در بازار گفت: ۶ هزار و ۶۵۰، ۸ هزار و ۷۰۰، ۱۱ هزار و ۵۰۰، ۱۳ هزار و ۵۰۰ و ۱۵ هزار تومان نرخ های موجود امروز بازار است، ۶۶۵۰ تومان نرخ واحدهای تولیدی است، نرخ ۸۷۰۰ تومان به صورت محدود در فروشگاه های زنجیره ای عرضه می شود.

حسنی ادامه داد: سیاست های جاری دولت این است که از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای شکر را تامین کند اما ۲۵ درصد جمعیت ما به فروشگاه‌های زنجیره‌ای دسترسی دارد.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به اینکه ساختارهای نظام توزیع اشتباه است که باید اصلاح شوند افزود: تا ۱۵ آبان پیک مصرف شکر را داریم به طوری که تقاضای آب میوه ، نوشیدنی ها و نوشابه های دیگر در این پیک وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه وقتی قیمت ها دستوری می‌شود بازار به هم می ریزد گفت: تمام قیمت گذاری ها محکوم به شکست است و هیچ وقت این قیمت گذاری ها رعایت نمی شود و جواب نمی دهد، همیشه مردم کالایی را که با دلار نیمایی وارد می شود با قیمت آزاد خریداری می کنند.

حسنی با اشاره به اینکه در ۱۱۰۰ شهر، زیر ۱۵ هزار تومان در بخش آزاد شکر نصیب کسی نمی شود افزود: مصرف‌کننده شکر را با دلار ۴۵ هزار تومانی مصرف می‌کند.

توزیع شکر به صورت گسترده ادامه پیدا خواهد کرد

محمدصادق مفتح قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در واکنش به چند نرخی بودن قیمت شکر در بازار افزود: همکاران شما چند واحد صنفی را رصد کردند و این مقدمه بر هم زدن بازار است.

وی با اشاره به اینکه واردات شکر وجود دارد و با ارز نیمایی واردکنندگان می‌توانند شکر را وارد کنند ادامه داد: در ابتدای فصل برداشت نیشکر هستیم ، لذا الان موجودی خوبی داریم و خریدهای خوبی انجام شده است.

مفتح با اشاره به اینکه افقی که از بازار می‌بینیم افقی روشنی است یعنی برای بازار شکر مشکلی نخواهیم داشت خاطرنشان کرد: توزیع به صورت گسترده ادامه پیدا خواهد کرد.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با اشاره به اینکه برای شکر ۵ نرخ وجود ندارد گفت: در بازار برای شرکت دو نرخ وجود دارد،با توجه به نیازی که در کشور برای شکر داریم به همان میزان نیز باید شکر وارد کشور شود.

وی بیان کرد: بدون هیچ گونه محدودیتی شکر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه می شود ، در این رابطه شبکه توزیع مناسبی وجود دارد، کمبودی در این زمینه نداریم.  منسجم ترین شبکه توزیع فروشگاه‌های زنجیره ای هستند که بدون هیچ محدودیتی در آنها شکر عرضه می شود.

 

پیمان حصادی مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی در ادامه برنامه با اشاره به اینکه در سال ۹۹ در کشور از چغندر قند و نیشکر مجموعا یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن شکر تولید کردیم ، در سال ۹۸ مقدار کمتر بود اظهار کرد: در سال ۹۸ ، ۹۸۷ هزار تن شکر تولید شد، با توجه به نیاز کشور ، اقدام به واردات شکر کردیم، در سال ۹۹ یک میلیون و ۱۱۷ هزار تن شکر وارد کشور شد.

وی افزود : مصرف سرانه ما بر مبنای ۲۷ کیلو گرم است، مصرف سالانه شکر دو میلیون و ۲۵۰ هزار تن است و ماهانه ۱۸۵ هزار تن به شکر نیاز داریم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۲۶ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
بنده همه چیز را تکذیب میکنم // فقط خدا میدونه ما تو بندر چقد شکر وارد کردیم
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۶:۲۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
باشگاه خبرنگاران جوان شما که غیرت دارید نظر مردم را پخش کن .دقیقا هم دولت وهم نود درصدسرمایه دارهاوبازاریهامیخوان ایران را مثل خیلی جاهابا مشکلات اقتصادی به زانو دربیارند.آقایون بازاری ودولتمردان الان هم همه جور عیش ونوش برای شما حلال ومحیا است چرا میخواهید ایران را به آشوب بکشید
ایجادشوکهای بزرگ مالی چه به بورس وچه به سفره مردم وچه به لوازم خانه ووووو..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
بله آقای مفتح برای شما تا دلتون بخواد موجوده ولی برای ما شکر کیلویی 16000 تومان تا دلتان بخواد هست. شما را ب خدا دیگه دست از سر این مردم بردارید.خداوکیلی چجوری شبا سرتون را روی بالش می گذارید.یعنی خدا و پیغمبری و وجدانی نیست واقعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
خدا و پیغمبر وجود داشت
مسولین ترس داشتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
چی تو کشور سروسامان داره تا شکر داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
داداش منفی دادم
چون دزدی اختلاس
تو ایران بی صاحب سر وسامان داره
Netherlands
ناشناس
۱۰:۰۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
این پروژه ها تا انتخابات به امید حق علیه باطل ادامه داره...هنوز داغ روغن ترمیم پیدا نکرده نوبت شکر شد....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
خب حالا نوبتی هم که باشه دیگه نوبت شکره، نمی شه که فکر وذهن مردم برای یه مدت کوتاهی آروم باشه ،حیفه بالاخره باید با یه چیزی سوهان روح وروان مردم شد، حالا تا ببینیم بعد از جوجه یک روزه وشکر دیگه نوبت چیه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۵:۳۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
اگر دولت دخالت نکند که شماها دائم به فکر بریدن گوش مردم هستید نمونه مرغ دولت قیمت گذاشت عرضه نکردند وبه مردم فشار آوردند تا دولت با ۲۴۵۰۰ موافقت کرد اگر قیمت مرغ این بود چرا کاری کردند که تا چهل تومان هم بود و وقتی با این قیمت موافقت شد فراوان شد مشکل ایران این است که دولت کارشناس قیمت تمام شده ندارد و نظارتش کم است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۰ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
عجباااا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
شکر نایاب شد
آخرین اخبار