به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، حجت الاسلام موسوی،کارشناس مذهبی گفت: در حدیثی از پیامبر اکرم (ص) آمده است:وقتی شب قدر فرا میرسد ،خداوند جبرئیل و بسیاری از ملائکه را روی زمین میفرستد، جبرئیل ملائکه را احضار میکند و به آنها میگوید که به زمین بروید و هرکس دعایی میکند به دعای آنها آمین بگویید.
او افزود:وقتی سحر شب قدر به پایان می رسد، ملائکه به دستور جبرئیل باز میگردند، ملائکه به جبرئیل میگویند در شبی که ما پایین آمدیم و برای دعا کنندگان طلب استغفار کردیم، نتیجه چه شد؟ جبرئیل میفرماید که نیازهای آنها بر آورده شده و خداوند همه آنها را میآمرزد به غیر از افرادی که سه گناه خاص را انجام داده اند.
این کارشناس مذهبی ادامه داد:جبرئیل میفرماید هرکس سه گناه عاق والدین،قطع رحم و قهر کردن را انجام دهد حتی اگر شب زنده داری کند و قرآن به سر بگیرد گناهانش بخشیده نمیشود.
او در شرحی کوتاه بر این ۳ گناه گفت:عاق والدین به معنای کسی است که پدر و مادر از دست او راضی نیست، عاق والدین شده به چه کسی میگویند؟ برخی فکر میکنند که اگر مادر یا پدر به او بگوید از تو راضی نیستم این به معنای عاق والدین است که این درست نیست.
حجت الاسلام موسوی بیان کرد:حضرت علی (ع) در اواخر نهج البلاغه میفرمایند: هرکس پدر و مادر از دستش ناراحت باشد عاق والدین شده و لازم نیست این مسئله را پدر یا مادر عنوان کنند،چرا که فرزندی که با رفتار، کردار و گفتارش موجب ناراحتی والدینش شود، عاق شده است.
او افزود:شاید پدر یا مادر نفرین نکنند، اما همین که پدر و مادر را بیازاریم عاق والدین شده ایم؛ جوانان باید مراقب باشند که دل پدر و مادران را نشکنند، زیرا اگر میخواهیم در ماه رمضان توشه برداریم یکی از مهم ترین شروطش رضایت والدین است.
این کارشناس مذهبی عنوان کرد:دومین گناه بزرگی که بخشیده نمیشود کینه ورزی و قهر است؛ فردی با فردی دیگری قهر کرده و شب قدر قرآن به سر میگیرد، طبیعتاً در این مورد هم دعا و استغفار مورد قبول نیست، زیرا چگونه شما گذشت ندارید، اما انتظار گذشت دارید؟ در آیه قرآن آمده است: بگذرید تا خدا از شما بگذرد.
او ادامه داد:اینها نکات بسیار مهمی هستند، ما اگر میخواهیم از ماه رمضان و شبهای قدر بهره ببریم باید به این نکات توجه داشته باشیم، زیرا نمیتوان با دست خالی از این ماه دست پر بیرون آمد. اینها موانعی است که ما هم باید سعی کنیم آنها را برطرف کنیم، حتی اگر کسی در اطرافمان قهر است باید بین آن ها آشتی برقرار کنیم.
حجت الاسلام موسوی ادامه داد:امام رضا (ع) نیز در مورد شروط ورود به ماه مبارک رمضان میفرمایند: اگر مدیون کسی هستید و امانت کسی در دست شماست، پیش از ماه مبارک رمضان باید حق مردم را ادا کنید. وقتی حق کسی بر گردن من است و من مدیون مردم هستم چگونه میتوانم به ماه مبارک رمضان وارد شوم؟
او اظهار کرد:امام هشتم (ع) درباره دومین شرط اساسی ورود به ماه رمضان میفرمایند اگر با کسی قهر هستید باید پیش از ورود به ماه مبارک رمضان آشتی کرده و تمام کینهها را کنار بگذارید، زیرا بدون شک به غیر از آن راهی برای ورود به ماه مبارک رمضان پیدا نمیکند.
این کارشناس مذهبی گفت:پیامبر اکرم (ص) طی حدیثی درباره گناه قهر کردن میفرمایند: اگر دو مسلمان با هم قهر باشند و بعد از سه روز با هم آشتی نکنند و بر قهر پافشاری کنند، اگر بمیرند مسلمان از دنیا نمیروند.
حجت الاسلام موسوی گفت:امام صادق (ع) نیز طی حدیثی درباره اجتناب از قهر میفرمایند: ملعون است کسی که طرف مقابل قهر میخواهد آشتی کند، اما او از پذیرش آشتی امتناع میکند؛ این شخص بدون شک ملعون است.
حجت الاسلام موسوی گفت:قاطع رحم به کسی میگویند که عزیزان خود را فراموش کرده و به دیدار آنها نمیرود؛ قاطعان رحم کسانی هستند که از قوم و خویش خود بریده اند.؛شخصی با برادر، خواهر و نزدیکان رفت و آمدش را قطع کرده، اما شب قدر قرآن به سر میگیرد، مشخصا او از فضیلت چنین شبی کاملاً بی بهره است.
او افزود: روایتی داریم که میگوید: کسی را که با خانواده خود قطع رابطه کرده به بهشت راه نمیدهند، این روایات و احادیث باید با دقت بیشتری مورد نظر قرار گیرند. برخی گناهان در جهان وجود دارند که پاک میشوند و در مورد هیچکدام چنین حدیثی نیامده، اما ببینید قطع رحم تا چه حد گناه بزرگی است که چنین روایتی در قبال آن آمده است.
انتهای پیام/ش