تب سرد بر پیکره نیمه جان جودو / وقتی سایه سنگین تعلیق، تک سهمیه جودوی المپیک را پرپر کرد

جودوی ایران همچنان زیر سایه سنگین تعلیق با موانعی رو به رو شده است.

به گزارش  خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۲ سال پیش سعید ملایی، ملی‌پوش سابق ایران در مسابقات جهانی جودو در کشور ژاپن اتفاق ناخوشایندی را برای فدراسیون جودوی ایران رقم زد که تا امروز ترکش‌های آن ادامه دارند.

در آن مسابقات، ماریوس ویزر، رئیس فدراسیون جهانی جودو در تضاد با آرمان‌های جمهوری اسلامی ایران بحث دیدار ملی‌پوشان کشورمان با نمایندگان رژیم صهیونیستی را مطرح کرد تا پروژه تعلیق جودوی ایران رسما کلید بخورد. تعلیقی که تا به امروز بیش از ۲ سال طول کشیده است و البته در این مدت فدراسیون جودو به ریاست آرش میراسماعیلی تلاش خود را انجام داده تا سایه سنگین تعلیق را از سر این فدراسیون کم کند.

فدراسیون جودو شهریورماه امسال با تیم وکلای خود و مسئولان وزارت ورزش و جوانان به دفاع از حقانیت فدراسیون جودو پرداختند و در نهایت بعد از چند بار تعویق در صدور رای، دادگاه CAS حکم نهایی خود را صادر کرد. ابتدا امیرساعد وکیل، وکیل این پرونده با انتشار پیامی در اینستاگرام از یک پیروزی بزرگ حقوقی در زمینه رفع تعلیق فدراسیون جودوی ایران خبر داد.

تب سرد در پیکره نیمه جان جودو/ وقتی سایه سنگین تعلیق تک سهمیه جودو المپیک را پرپر کرد

بعد از وکیل، فدراسیون جودوی ایران در بیانیه‌ای رسمی خبر از رفع تعلیق فدراسیون جودو داد و به موازات آن آرش میراسماعیلی، رئیس این فدراسیون در گفت و گویی بیان کرد: تعلیقی که از سوی کمیته انضباطی فدراسیون جهانی بر ایران تحمیل شده بود، باطل اعلام شده است و این پرونده به فدراسیون جهانی ارجاع داده شد تا دوباره مذاکرات با این فدراسیون انجام شود و فدراسیون جهانی جودو الزاما باید این رای را اجرایی کند.

مدتی از سخنان میراسماعیلی نگذشته بود که دادگاه حکمیت ورزش (CAS) در بیانیه‌ای رسمی برای رسانه ها، اعلام کرد که جودوی ایران به طور کامل رفع تعلیق نشده است و این پرونده به کمیته انضباطی فدراسیون جهانی ارجاع داده خواهد شد و ثانیا این که فدراسیون ایران باید به منشور بین‌المللی المپیک وفادار باشد.

طبق بیانیه CAS ایران نخستین درخواست تجدید نظر خود را در دادگاه عالی ورزش علیه این تصمیم در تاریخ ۱۸ سپتامبر سال ۲۰۱۹ ارائه کرد که این فرجام خواهی ابتدا رد و دومین درخواست تجدید نظر توسط ایران زمانی ارائه شد که مسئولان فدراسیون جودوی کشورمان با دفاع از حقانیت جودو، تضمین دادند به اساسنامه فدراسیون بین المللی جودو احترام می‌گذارند.

دادگاه حکمیت ورزش تشخیص داد که ایران اساسنامه فدراسیون بین المللی جودو را نقض کرده است؛ اما نوع مجازات به صورت تعلیق نامحدود هیچ پایه قانونی نداشته و باید برداشته شود و تصمیم کمیته انضباطی فدراسیون جهانی جودو را در ۲۲ اکتبر ۲۰۱۹ لغو کرد.

برداشته شدن تعلیق نامحدود به زعم مسئولان فدراسیون جودو، رفع تعلیق دائمی قلمداد شد و حتی آرش میراسماعیلی به همراه امیرساعد وکیل، وکیل پرونده از این اتفاق به عنوان یک "پیروزی بزرگ" یاد کردند.

فدراسیون جودو بر این باور بود که حتی با رایزنی‌های خوبی که با فدراسیون جهانی دارد، ضمن ارجاع پرونده به کمیته انضباطی این فدراسیون می‌تواند مدت زمان تعیین شده را هم از دید خود به طور کلی حذف کند. اتفاقی که نه تنها نیفتاد، بلکه به تازگی فدراسیون جهانی جودو اعلام کرده است که فدراسیون ایران تا سال ۲۰۲۳ تعلیق خواهد بود.

بر اساس اعلام فدراسیون جودو، عضویت فدراسیون جودوی ایران و سازمان‌های تابعه در فدراسیون بین‌المللی جودو به مدت ۴ سال از ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۹ تا ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۳ (۲۶ شهریور ۱۴۰۲) تعلیق می‌شود. تعلیقی که آب سردی بر پیکره نیمه جان جودو ریخت.

فدراسیون جهانی جودو که زمانی تور‌های جهانی خود را در کشورمان برگزار می‌کرد، حالا به دشمن درجه یک جودوی ایران تبدیل شده است. جدا از بحث خصومت فدراسیون جهانی جودو، به نظر می‌رسد کرسی‌های بین المللی کسب شده در این رشته ورزشی هم چندان کارآمد به حساب نمی‌آیند و البته میراسماعیلی هم بار‌ها این مسئله را عنوان کرده بود.

تب سرد در پیکره نیمه جان جودو/ وقتی سایه سنگین تعلیق تک سهمیه جودو المپیک را پرپر کرد

ضمن ارجاع پرونده تعلیق فدراسیون جودوی ایران به کمیته انضباطی فدراسیون جهانی، جودوی ایران فرصت پیدا کرد تا در مسابقات آسیایی قرقیزستان شرکت کند. رقابت‌هایی که به غیر از محمد محمدی بریمانلو، عنوان‌دار مطرح جودو در دنیا، بازیکنان جوانی را در بیشکک به خود دید. در این مسابقات هیچ مدالی کسب نشد تا بازیکنان باتجربه یکی پس از دیگری به تصمیم میراسماعیلی مبنی بر جوانگرایی بعد از ۲ سال تعلیق و در زمانی عجیب‌تر، خرده بگیرند.

این اعزام با حواشی دیگری هم رو به رو شد. عده‌ای از پیشکسوتان به حمایت از بازیکنان باتجربه به میراسماعیلی و تصمیمش خرده گرفتند و البته به کمیته انضباطی فدراسیون هم احضار شدند! البته پیش از این هم شاهد دوری پیشکسوتان از فدراسیون جودو بودیم، اما حالا که وقت هم اندیشی است به نظر می‌رسد فدراسیون جودو تک روی را به مشورت و خردجمعی ترجیح داده است.

جودو، این ورزش المپیکی روز‌های ناخوشی را سپری می‌کند. محمد محمدی بریمانلو، بهترین جودوکار حال حاضر ایران که در سال ۲۰۱۹ موفق به کسب سهمیه المپیک شده بود، حالا سهمیه از دست رفته اش روی روحیه وی تاثیر خواهد گذاشت. جودوکاری جوان که ۲ سال شرایط بد تعلیق را دوام آورد، اما باید ۳ سال دیگر هم تا رسیدن المپیک بعدی به این روز‌های کابوس وار اضافه کند.

تنها امیدواری جامعه جودو به اقدامات جدید میراسماعیلی است. رئیس جوان فدراسیون جودو حالا که کاری برای رفع تعلیق از دستش بر نمی‌آید، باید از امروز به بعد به فکر جوانگرایی و پرورش استعداد‌ها باشد تا پس از رفع تعلیق در سال ۱۴۰۲ شاهد استعداد‌های جوان و البته پرانگیزه تری روی تاتامی باشیم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۹:۱۳ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
تازمانی که ورزش وسیاست قاطی باشه اینه عمر جوونای ایرانی تو این راه تلف میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۸ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
تنها راه حل و باز کردن گره استفعا میراسماعیلی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
باید کسانی از داخل که ملی پوشان را تحریک به پناهندگی کرده اند و یا بعنوان واسطه آنان را به رییس فدراسیون جهانی معرفی کرده اند محاکمه نمایند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
وای آره
Iran (Islamic Republic of)
حسین خدمتی
۲۳:۵۳ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
زمانی که رییس سابق فدراسیون جودو برای دومین بار از مسند ریاست کنار گذاشته شد منتظر بحران های بعدی بودیم . زیرا در سال 1386 هم پس از برکناری جودوی ایران را وارد بحرانهای بزرگی کرد . این آقا که خود را پدرخوانده جودو میداند همچنان در فدراسیون جهانی در حال مشکل آفرینی برای جودوی ایران است .
Iran (Islamic Republic of)
حسن خادم
۱۱:۱۲ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
چرا به این فکر نمیکنید عدم مدیریت فدراسیون جودو
چرا ریشه یابی نمیکنید
شطرنچ هم همین مشکل رو داشت ولی آسیب شناسی کرد حل شد
چرا تحریک رئیس فدراسیون جهانی جودو مطالعه نمیکنید
به عوامل فریبی ها توجه کنید
ایکاش به این موضوع کارشناسی قبل از انتخاب بررسی کنید
و عدم مدیریت وزارت ورزش که آن موقع باید ورود میکرد که نکرد
وظیفه این همه مدیران نظارتی در ورزش چیه فقط رفتن به سفر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۵ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
ورزش سیاسی- صنعت سیاسی-اقتصاد سیاسی-آموزش و پرورش سیاسی -کشاورزی سیاسی- بهداشت و درمان سیاسی- عدالت و قضا سیاسی- آشپزی سیاسی-خیاطی سیاسی- گلدوزی سیاسی -..... مرغ کیلویی پنجاه هزار تومن - دلار 23 هزار تومن- مسکن پائین شهری متری پنجاه میلیون تومن- اشتغال نداریم- ازدواج جوانان تعطیل- اعتیاد فراوان- افسردگی فراوان- بلاتکلیفی و دروغ علی برکت الله.
Iran (Islamic Republic of)
Arash
۱۵:۱۵ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
ورزش رو با سیاست قاطی کنیم میشود تعلیق ! وای به روزی که این ویروس تعلیق سرایت کنه به دیگر فدراسیون ها ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
اینم دسپخت اخر وزارت مثلا ورزشی...اقایون و مسئولان دیپلماسی لطفا تحویل بگیرید قابل توجه وزارت ورزش و امور خارجه