به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در دوره بیماری کرونا اشتهای فرد کم میشود و دریافت ناکافی انرژی، پروتئین و مواد مغذی کافی، احتمال بروز سوء تغذیه و کمبود ریز مغذیها را افزایش میدهد، بنابراین لازم است همه بهبود یافتگان تحت نظر و مراقبت تغذیهای ویژه قرار گیرند. بهترین زمان برای جبران کمبود انرژی، پروتئین، ویتامین و املاح از دست رفته در دوران بیماری، دوره نقاهت است. ادامه مطلب را در این زمینه با توصیههای وزارت بهداشت بخوانید:
۱- تامین مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب و...) و آب سبزیهای تازه طبیعی مانند آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی و... چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ.
۲- مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، جو، بلغور، جو دوسر و... و آشهای سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و...
۳- مصرف روزانه میوه و سبزی تازه (کاهو، کلم، سبزی خوردن و...) یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذیهای لازم.
۴- استفاده از ویتامین A مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر و میوهها و سبزیهای زرد، نارنجی، قرمز و سبز و بنفش همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه ای، برگهای تیره رنگ کاهو، اسفناج، مرکبات، کلم و...
۵- استفاده از منابع غذایی ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن مانند مرکبات و سبزیجات، آب تازه میوهها و سبزیها، آب نارنج یا لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها هم میشوند.
۶- استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم (که تقویت کننده سیستم ایمنی هستند مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز دانهها مانند بادام، گردو، پسته، فندق و...) و خشکبار حداقل دو وعده در روز.
۷- استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاستهای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوس دار در وعدههای غذایی روزانه.
۸- استفاده از روغنهای گیاهی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجدو کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامینهای محلول در چربی در تهیه غذا.
۹- استفاده از شربت عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه.
۱۰- استفاده از زردچوبه در تهیه غذا، به علت خاصیت ضد التهاب آن.
۱۱- افزودن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها، به منظور تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن.
۱۲- استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد.
۱۳- افزودن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری و تخمیر شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست.
منبع: خراسان
انتهای پیام/