به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته از «انتخابات چه خبر؟» نهمین روز اردیبهشت ماه به مسائل پیش آمده در روزی که گذشت میپردازیم.
بخشی از موضوعات انتخاباتی هشتمین روز اردیبهشت ماه به انتخابات شورای شهر و حواشی مرتبط با آن مربوط میشود.
در حالی که روز گذشته تایید صلاحیت اعضای ثبت نام شده شورای شهر به اتمام رسید؛ هیأت عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای استان تهران طی اطلاعیهای اعلام کرد: در راستای انجام وظایف قانونی هیأت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر تهران، پس از بررسی سوابق، اسناد و مدارک ۲ هزار و ۴۲۷ نفر از داوطلبان تایید صلاحیت شده در هیأت اجرائی شهرستان تهران، هیأت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر تهران تعداد ۹۷ نفر (حدود ۴ درصد) به دلیل نقص مدارک ثبت نامی و تعداد ۲۳۲ نفر (حدود ۱۰ درصد) به دلیل عدم استعفاء داوطلبان مسئول در سمتهای مقرر در قانون و سایر موارد رد صلاحیت شدهاند و تعداد ۲ هزار و ۰۹۸ نفر (حدود ۸۶ درصد) از داوطلبان واجد الشرایط تایید صلاحیت شدهاند.
شکرالله حسن بیگی، رئیس ستاد انتخابات تهران هم از آغاز رسیدگی به شکایات داطلبان رد صلاحیت شده خبر داد.
حسن بیگی عنوان کرد: داوطلبان رد صلاحیت شده برای پیگیری شکایات خود میتوانند از امروز تا پایان وقت اداری روز ۱۴ اردیبهشت به آدرس: تهران، اتوبان شهدای گمنام، ورودی اتوبان کردستان به سمت شمال بعد از تالار ایوان شمس، سالن ورزشی شهدای کردستان مراجعه کنند.
بعد از اعلام خبر تایید صلاحیت داوطلبان شوراها، اخباری در خصوص لیستهای اصولگرایان برای شورای شهر تهران در فضای مجازی منتشر شد؛ سوده نجفی عضو شورای ائتلاف در واکنش به این لیستها گفت: لیستهای منتشر شده در خصوص اسامی اصولگرایان برای شورای شهر تهران واقعیت ندارد و شورای ائتلاف هنوز وارد مصادیق شورای شهر نشده است.
نورالدین قدیمی، معاون امور استانهای شورای ائتلاف هم از ثبت نام بیش از ۲۵۳ هزار نفر در مجامع عمومی نیروهای انقلاب خبر داد و اعلام کرد که از این تعداد حدود یک سوم از بانوان و بیش از ۷۰ درصد را جوانان تشکیل میدهند.
در جریان مقابل محمدرضا عارف اعتراض زیادی نسبت به احراز صلاحیت داوطلبان اصلاح طلب برای انتخابات شوراها داشت؛ عارف در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: حوزه مدیریت شهری باید از وجود افراد متخصص و آشنا به حوزه شهری بهرهمند شده و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا فرصتی است برای حضور این افراد. اینکه بعضا با نگاه سیاسی و جریانی به افراد صاحب صلاحیت اجازه حضور در انتخابات داده نشود ظلم در حق شهروندان، بیتوجهی به حق شهروندی نامزدهای انتخاباتی و در یک کلمه مانعآفرینی در مسیر توزیع قدرت و توسعهی کشور است.
عارف هیئتهای نظارت را به تجدید نظر دعوت کرد و نوشت: هیئتهای نظارت را دعوت به تجدیدنظر جدی و الگوبرداری از ارزشهایی که تاکنون جواب داده، از جمله نمایندگان اصلاحطلب مجلس دهم، در این زمینه مینمایم. در مجلس دهم، نهایت انصاف و دقت را در تایید صلاحیتِ به خصوص اصولگرایان داشتیم و اجازه ندادیم مصالح عمومی کشور، بازیچه سیاست بازیها شود.
سید حسن خمینی هم در صفحه شخصی خود نسبت به رد صلاحیت گسترده داوطلبان شوراها واکنش نشان داد و نوشت: هیچ راهی جز بازگشت به مردم و هیچ چیزی برای کشور واجبتر از یک انتخابات پر شور و شامل نیست. انتخابات شامل یعنی باید همه در آن نماینده داشته باشند.
صادق محصولی، دبیر کل جبهه پایداری انقلاب اسلامی در اولین جلسه انتخاباتی دفتر تحکیم وحدت با انتقاد از برخی رفتارها در جریان اصولگرایی گفت: اولین و مهمترین مشکل جریان اصولگرایی، پدرخواندگی است که این مشکل باعث میشود عدهای برای کار انقلاب فقط مثل ترمز باشند.
علاء الدین بروجردی، نماینده ادوار مجلس هم از کار سخت جریان اصولگرا در صورت عدم حضور رئیسی در انتخابات گفت و اینگونه عنوان کرد: نظام ما بر اساس مشارکت مردم رقم خواهد خورد و موضوع عدم مشارکت هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد، گرچه خیلی دیر نامزدها به عرصه ریاست جمهوری پا گذاشتند؛ اما در نهایت اصولگرایان به یک جمع بندی واحد خواهندرسید. اگر آیت الله رئیسی این مسئولیت را بپذیرد طبیعتا این مشکل حل خواهد شد و در غیر اینصورت کار درجبهه اصولگرایان برای رسیدن به یک نامزد واحد مشکل خواهد شد.
در جریان مقابل هم گویا هنوز صحبت از آمدن علی لاریجانی به بازار انتخابات وجود دارد؛ سعید نورمحمدی عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در مصاحبهای در این باره گفت: بعید میدانم که چنین اتفاقی رخ دهد؛ مگر اینکه شورای نگهبان همه نامزدهای جریان اصلاحات را رد صلاحیت کند و هیچ گزینهای جز لاریجانی برایشان نماند.
اسماعیل گرامی مقدم از تعداد پایین نامزدهای جریان اصلاحات صحبت کرد و گفت: نسبت به دورههای گذشته تعداد کاندیداهای این دوره به نسبت جمعیت اصلاح طلبان خیلی کم هستند و این تعداد کم هم با فرآیندی وارد شده و جبهه اصلاحت هم انتخاب را با خرد جمعی به رای احزاب و شخصیتهای سیاسی میسپارد. کسانی که رای نیاورند به خرد جمعی احترام خواهند گذاشت و از صحنه کنار خواهند رفت. احزاب و جریانات تا شنبه وقت دارند نامزدهای خودشان را معرفی کنند و بعد از آن تصمیم گیری صورت خواهد گرفت.
شهربانو امانی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران هم سید حسن خمینی را در جایگاهی برابر با سید محمد خاتمی خواند و گفت: سید حسن خمینی از چهرههایی بود که میتوانست در افکار عمومی نقشی همانند خاتمی در سال ۷۶ ایفا کند. مخالفین ایشان میگفتند که او سابقه اجرایی ندارد، ولی او با تیم و برنامهای میتوانست موفق عمل کند با نبود او جبهه اصولگرایان، نفس راحتی کشید.
جواد امام، فعال سیاسی اصلاح طلبان هم از موج سواری اصولگرایان بر روی فایل صوتی منتشر شده از ظریف انتقاد کرد و گفت: اصولگراها، چون آقای ظریف را یکی از رقبای انتخاباتی میدانند از این فرصت برای تخریب ایشان استفاده میکنند. اینها به دنبال آن هستند که از این نمد برای خود کلاه ببافند، اما مردم آگاه هستند و نخواهد توانست بهرهبرداری کنند. اما جریان اصولگرا باید توجه داشته باشد که هرکس این کار را کرده خیانت کرده و هرکسی هم به دنبال بهره برداری سیاسی وانتخاباتی به نفع خودش است با آن منتشرکنندگان تفاوتی ندارد.
انتهای پیام/