به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور، صبح امروز در آیین بهرهبرداری از طرحهای ملی وزارت نیرو گفت: خوشحالیم امروز در شصت و پنجمین افتتاح پنجشنبهها شاهد این هستیم که پنجاه و سومین سد ملی، پنجاهمین تصفیه خانه و هشتاد و سومین تصفیه خانه فاضلاب در دولت دوازدهم به ثمر نشسته است.
او با بیان اینکه مسئله آب برای ما بسیار مهم است، گفت: وقتی میگوییم سدی افتتاح میشود یا مرکز شیرینسازی در کنار دریا کارش را آغاز میکند و آب را در اختیار مردم قرار میدهد یا کیفیت آب با تصفیه خانه بهبود پیدا میکند یا چرخش آب با تصفیه خانه فاضلاب انجام میشود،به این معنی است که ما همیشه با خشکسالی مواجه هستیم و ترسالیها کوتاه مدت اما خشکسالیها طولانی مدت است. امیدواریم خدای متعال این خشکسالی را برای طولانی مدت مقرر نفرموده باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه منابع آبی که از آسمان در اختیار ما قرار میگیرد ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده، گفت: دوران بارشها رو به اتمام است و همه ما باید امسال بیش از سالهای گذشته نسبت به مصرف آب و برق مراعات و صرفه جویی کنیم.
او افزود: در سالهایی که جنگ اقتصادی داشتیم برخی از درآمدهای ما کم شد و به مرز قطع شدن رسید، اما یکسری درآمدهای دیگر به میدان آمدند و به ما کمک کردند. یعنی بخش پتروشیمی، فولاد به صحنه آمدند، در صادرات گاز و برق شرایط جدیدی را داشتیم، همچنین در زمینه فرآوردههای نفتی توفیقاتی داشتیم و اینها مواردی بود که دشمن نمیتوانست محاسبه کند.
رئیس جمهور بیان کرد: مردم میدانند که قبل از دولت یازدهم، در بسیاری از فرآوردهها قدرت صادرات نداشتیم بلکه واردکننده بودیم، گازوئیل و بنزین، حتی گاز را در فصل زمستان وارد می کردیم اما امروز صادرکننده گازوئیل، بنزین، گاز و برق هستیم.
او با بیان اینکه برجام درآمدهایی را در اختیار ما قرار دارد، گفت: نفت ما قبل از برجام، یک میلیون بشکه در روز صادر می شد و قرار بود این رقم هر ۶ ماه ۲۰ درصد کاهش یابد.
روحانی افزود: بعد از برجام صادرات نفت را به ۲ میلیون و ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه در روز رساندیم و درآمدهای حاصل از این محل بخش بزرگی به صندوق توسعه ملی واریز شد و برای طرحهای مهم سرمایهگذاری شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در برق، آب، تصفیهخانه، پتروشیمی و فولاد شاهد رشد هستیم، گفت: علاوه بر ایثار و فداکاری مردم، شرکتهای دانش بنیان که در این زمینه نقش داشتند مردم باید بدانند در اقتصاد بخش مهم سرمایهگذاری است و وقتی سرمایه نباشد نمی توانیم پروژه بزرگ اقتصادی افتتاح کنیم ولو اینکه علم و دانش و فناوری نو هم داشته باشیم.
او تاکید کرد: ما نیازمند سرمایه هستیم، برای اینکه به تولید برسانیم، تولید را به بازار برسانیم. البته باید توجه داشته باشیم که تولید بیش از نیاز داخلی باشد برای اینکه بازار صادرات را هم در اختیار بگیریم و در این بازار کمیت و کیفیت را ارتقا دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به تولید برق تجدید پذیر در کشور یادآورشد: استفاده از باد و نیروگاههای بادی و خورشیدی برای ما مهم بود و تولید برق تجدیدپذیر ۸۰ درصد در دولت یازدهم و دوازدهم محقق شد. وزارت نیرو از سال ۹۸ پویش« الف- ب- ایران را شروع کرد و امسال در سال ۱۴۰۰ نیز ادامه دارد و وزیر نیرو اعلام کردند که این برنامه دولت دوازدهم نیست و تا پایان امسال نیز برنامهریزی کردیم و هر هفته برنامه افتتاح داریم و این خیلی مهم است که وزارتخانه به فکر اتمام دولت نباشند و بحث کشور، ملت و نیازمندیها را مدنظر قرار دهند.
او تاکید کرد: نباید بگوییم چون در این دولت هستیم باید فعال باشیم و با اتمام دولت وقت نباید فعالیتی داشته باشیم، بلکه هر فردی در حد توان برای مردم و سربلندی کشور تلاش کند.
رئیس جمهور گفت: سدهای افتتاح شده علاوه بر اینکه آب را تامین میکند، کشاورزی و صنعت را پشتیبانی میکند و زندگی مردم را حیات میبخشد در شرایط سیل هم مانع بزرگی هستند، یعنی آب را با دبی بالا پشت سد ذخیره می شود با دبی قابل قبول در خروجی رها می شود و این برای حفظ بخشی از استانها که به دلیل بارندگیها دچار مشکل میشوند مهم است.
روحانی ادامه داد: امروز سدی در بالارود اندیمشک افتتاح شد که یکی از وظایف آن این است که در شرایط سیلابی شدن منطقه میتواند از شهرستان اندیشمک و مزارع مردم حفاظت کنند.
انتهای پیام/ب
حتی سدها هم میگید خالی هست.
حالا جالبه از خودتونم تعریف میکنید. این که دیگه به تحریم و برجام و.... ربطی نداشت؟ سدهای سرریز شده رو نمیشد درست مدیریت کنند.ولو اینکه مصرف زیاد شده باشه.
بعد الان باید بگی سدها خالیه نمیشد زودتر اطلاع رسانی کرد؟
مردم ایران یادتون باشه به دولت بعد انتقادی وارد نیست
چقدر بدبخت شدیم ما مردم