در گفت وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

پرواز قیمت جوجه یکروزه؛ ادامه نابسامانی بازار مرغ

افزایش قیمت جوجه یکروزه و ادامه نابسامانی ها در بازار مرغ امشب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری مطرح و بررسی شد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی رضایی معاون تولیدات دامی وزارت کشاورزی و فروغی دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور امشب ۷ اردیبهشت ماه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به بررسی دلایل افزایش قیمت جوجه یکروزه و ادامه نابسامانی بازار مرغ پرداختند.

مرتضی رضایی معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تمام مرغداران گوشتی که آمارشان را قبل از عید ثبت نکردند بازارگاه شان بسته می شود گفت: لیست تمام مرغدارانی که مرغشان را قبل از عید تحویل ندادند مشخص است.

وی افزود: ما مشکلی با تولیدکننده نداریم اما به دنبال حقوق مصرف کننده ،تولید کننده و برنامه ریزی در راستای تولید هستیم. خوشبختانه به مشکلاتی که در کشور بود، فائق آمده ایم و توانستیم تولیدات را افزایش دهیم.

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه خروجی سامانه‌ها اگر همخوانی نداشته باشد دستگاه نظارتی موضوع را پیگیری می کند ادامه داد: بنده به تک‌تک مرغ مادری ها گفته‌ام که باید مقدار تولید را کنترل کنند.

رضایی با اشاره به اینکه دستگاه قیمت گذار بر روی محصولات، سازمان حمایت است گفت: اگر اعتراضی نسبت به قیمت وجود دارد ، مدارک و مستنداتشان را ارائه دهند اتحادیه ها حواله صادر می کند در حالی که یک بام و دو هوا نمی توان کار کرد.

وی خاطرنشان کرد: حواله ۱۱۴ میلیون جوجه‌ریزی صادر شده است، به صراحت می گویم که مرغ کم نیست.

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد : سال ۹۸، ۱۱۸ میلیون جوجه ریزی داشتیم این در حالی است که امسال ۱۲۴ میلیون جوجه ریزی داریم، مرغدار اظهارات خود را درخصوص جوجه ریزی اطلاع می دهد و بر اساس آن نهاده دریافت می کند.

رضایی با اشاره به اینکه نزدیک به ۲۴ هزار واحد مرغداری گوشتی داریم که ۱۹ هزار واحد فعالانه در طول سال جوجه ریزی می کنند خاطرنشان کرد: در حالت عادی ماهانه ۶۰۰۰ جوجه‌ریزی صورت می گیرد، نباید با احساسات صحبت کرد بلکه باید با استناد به آمار به بیان مطالب پرداخت.

وی با بیان اینکه قیمت مرغ در بازار ۲۴ هزار و ۹۰۰ هزار تومان است افزود: اگر دلسوز مردم هستند مرغ را به قیمت ۴۰ هزار تومان به مردم نفروشند با این برنامه ریزی هایی که صورت گرفته ، ما شرمنده مردم شده ایم ،قیمت مرغ را برنامه‌ریزی‌شده گران می کنند.

امسال با کمبود مرغ و جوجه رو به رو هستیم

در ادامه برنامه حسن مهربانی یگانه استاد دانشگاه تهران و کارشناس حوزه دام و طیور گفت: در ۱۰ سال گذشته پایین ترین جوجه ریزی مادر در سال ۹۹ اتفاق افتاده است، در سال ۱۳۹۰ ماهیانه ۸۸۰ هزار جوجه مادر داشتیم و در سال ۹۹ ماهیانه ۸۰۰ هزار جوجه ریزی صورت گرفته است لذا پایین‌ترین میزان جوجه‌ریزی مادر در سال ۹۹ در ۱۰ سال گذشته اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به اینکه خیلی موضوع پیچیده و عجیب نیست افزود: ما امسال با کمبود مرغ و جوجه رو به رو هستیم.  در سال ۹۰، ۱۰ میلیون و ۶۳۳ هزار جوجه مادر ریخته شده است .  سال۹۸ ، ۱۱ میلیون و ۸۶۳ هزار جوجه ریزی صورت گرفت، سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، ۲۰ درصد جوجه کمتری ریخته شده است.

قیمت جوجه یکروزه باید  اصلاح شود

محمدرضا صدیق پور دبیر انجمن تولید کنندگان جوجه یکروزه در ادامه برنامه طی تماس تلفنی افزود: سایت قیمت گذاری در کشور داریم ، یعنی به طور متوسط جوجه یکروزه را از ۵ هزار و ۸۰۰ تا شش هزار تومان قیمت‌گذاری می‌کنند و الباقی آن بحث واسطه‌گری است که ما هیچ دخالتی در آن نداریم.

وی افزود: میانگین فروش ما از ابتدای تولید ۲ هزار و ۹۱۲ هزار تومان شده است، در سازمان حمایت تمام شکوائیه های ما وجود دارد. نهاده دام گران شده است، جوجه اجداد گران شده است و جوجه مادری که ما می ریزیم دونه ای ۲۵ هزار تومان بود و الان ۶۰ هزار تومان است ،قیمت جوجه یکروزه بالاتر برایمان در می آید.

دبیر انجمن تولید کنندگان جوجه یکروزه خاطرنشان کرد: باید اصلاح قیمت صورت گیرد و قیمت به ۵ هزار و ۳۰۰ برسد تا جوجه هایمان را در اختیار بگذاریم.

دست مرغدار زیر ساطور دلال است

فروغی دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور در ادامه برنامه با اشاره به اینکه مرغداران بدون کارگر نمی توانند مرغداریشان را بچرخانند گفت: افزایش هزینه‌ها برای همه واحدهای تولیدی است و اینگونه نیست که فقط در یک مرغداری مشکل وجود داشته باشد . ما یک چارچوبی را قبول کرده ایم و باید آن را بپذیریم.

وی ادامه داد: ما اعتراضی نداریم لذا یک چارچوبی را قبول کرده‌ایم ،چارچوب این است که باید آنالیزی را در نظر بگیریم، مرغ باید ۱۷ هزار و ۱۰۰ جوجه یکروزه۴ هزار و ۲۰۰  باشد و بقیه فاکتورهایی که در این آنالیز وجود دارد، باید لحاظ شود.

فروغی افزود: اگر بخواهیم به هم ضربه بزنیم به نوعی خودزنی کرده ایم، اگر قرار است جوجه را ۷ هزار تومان بخریم ، این ۳ هزار تومانی که افزایش پیدا می‌کند را چگونه می توان جبران کرد.

دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه مرغداران خودشان به اندازه کافی نقدینگی ندارند گفت: دست مرغدار زیر ساطور دلال است، آیا تولید کننده را به گونه ای ساپورت کرده‌اید که در دستش زیر ساطور دلال نباشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار