مرحله نخست تهیه طرح توجیهی گذر تاریخی بازار بروجن و تعدادی دیگر از آثار شاخص این شهر برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور آغاز شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، واحد جولایی رئیس گروه حفظ و احیاء بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری گفت: مرحله نخست تهیه طرح توجیهی گذر تاریخی بازار بروجن و تعدادی دیگر از آثار شاخص این شهر برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور آغاز شده است.

او با بیان اینکه بازدید‌های میدانی برای شناسایی بنا‌های بازمانده از دوران مختلف تاریخی در بافت قدیمی شهر بروجن از نیمه فروردین امسال آغاز شده است، افزود: در این مرحله قرار است علاوه بر تهیه پرونده ثبتی گذر تاریخی بازار بروجن در محدوده خیابان طالقانی، دیگر آثار قدیمی قرار گرفته در این محدوده نیز به صورت موردی برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور معرفی شوند.


بیشتر بخوانید


جولایی اضافه کرد: با توجه به اینکه بافت تاریخی شهر بروجن با گذشت زمان دستخوش تغییر شده است و دیگر به صورت یکپارچه و پیوسته نیست از این رو پرونده ثبتی گذر‌ها و آثار شاخص واقع شده در این شهر به صورت جداگانه تهیه خواهد شد.

او، گذر تاریخی بازار شهر بروجن را یکی از معدود گذر‌های طولانی بازمانده از عصر پهلوی اول در چهارمحال و بختیاری دانست و ادامه داد: تلاش می‌شود پس از ثبت این گذر در فهرست آثار ملی کشور با همکاری دیگر دستگاه‌های اجرایی به ویژه شهرداری بروجن و مالکان خصوصی برای حفظ و مرمت آن اقدام شود.

عباس یزدانی رئیس گروه موزه‌های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری و مسوول شناسایی و ثبت بافت و بنا‌های تاریخی شهر بروجن نیز در ادامه گفت: گذر تاریخی بازار بروجن به طول ۲ کیلومتر، محدود خیابان طالقانی این شهر را در بر می‌گیرد که راسته و بنا‌های واقع شده در این گذر دارای طراحی یکسانی از معماری دوران پهلوی است.

او افزود: شناسایی مالکان و بررسی دقیق بنا‌های واقع شده در این گذر در حال انجام است و تا سه ماه آینده مرحله نخست تهیه طرح ثبتی به پایان خواهد رسید.

یزدانی اضافه کرد: علاوه بر تهیه پرونده ثبتی گذر تاریخی بازار، کاروانسرای قدیمی متعلق به دوره قاجار معروف به کاروانسرای حقیقت، رختشورخانه و تعدادی خانه با قدمت بالای ۲۰۰ سال نیز برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور معرفی می‌شود.

او با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۱۵۰ اثر دارای ارزش تاریخی در شهر بروجن شناسایی شده است گفت: خانه‌های معتمدی، سپهری، مومنی، دکتر محمدعلی و واحدی از جمله بناهایی است که تلاش می‌شود با ثبت در فهرست آثار ملی کشور زمینه حفظ و احیا آن‌ها به عنوان بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی شهر بروجن فراهم شود.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.