به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علاقه عجیب برخی افراد یا عدم تمایل برخی دیگر به نوشیدنی شیرینبیان، ما را بر آن داشت که در این گزارش مروری بر مهمترین فواید و برخی زیانهای شیرینبیان داشته باشیم.
پیشگیری از افسردگی
یک تحقیق علمی جدید نشان داد، اسید گلیسیریک موجود در ریشه شیرینبیان میتواند با تشویق عملکرد غده آدرنالین و کاهش سطح استرس و اضطراب به درمان عصبی و افسردگی کمک کند. علاوه بر این استرس طولانیمدت و تولید همیشگی آدرنالین و کورتیزول درطول زمان، غدد فوق کلیوی را خسته میکند. شیرینبیان میتواند به غدد فوق کلیوی کمی استراحت بدهد. عصاره ریشه شیرینبیان غدد فوق کلیوی را تحریک میکند و موجب میشود که میزان هورمون کورتیزول در بدن در سطح سالمی قرار داشته باشد.
پیشگیری از بیماریهای قلبی
شیرینبیان حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که از تجمع چربیها در دیواره رگهای خونی جلوگیری کرده و در نتیجه از بیماریهای قلبی-عروقی جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید
کاهش کلسترول
از جمله مزایای نوشیدن آب شیرینبیان، کاهش سطح کلسترول در خون با تنظیم اسیدهای صفراوی در بدن است.
درمان مشکلات گوارشی
شیرینبیان در درمان مشکلات معده مانند رفلاکس معده و مری، زخم معده و همچنین برای تقویت روند هضم غذا مفید است.
درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
یکی از مهمترین مزایای نوشیدن چای شیرینبیان، درمان سرماخوردگی است، زیرا به تسکین گلو درد و درمان سرفه کمک میکند.
پیشگیری از سرطان پستان
تحقیقات نشان داده که آب شیرینبیان با جلوگیری از تشکیل سلولهای سرطانی در بدن دارای خواص ضد سرطانی به ویژه سرطان پستان است.
کاهش وزن
نوشیدن چای شیرینبیان برای از بین بردن چربیهای اضافی در بدن و همچنین کاهش نسبت چربیها و کلسترول در خون موثر است.
تنظیم قاعدگی
شیرینبیان حاوی ترکیباتی شبیه استروژن با آنتی اکسیدان است که هورمونها را در بدن تنظیم میکند و مشکلات قاعدگی مانند تغییرات خلقی و خستگی را تسکین میدهد.
درمان فشار خون پایین
نوشیدن شیرینبیان به درمان فشار خون پایین کمک میکند. مصرف شیرینبیان صدمات مستقیمی بر سلامتی ندارد، بلکه زیانهای آن در اثر مصرف زیاد و طولانی مدت ازآن است.
موارد احتیاطی و عوارض جانبی استفاده زیاد از شیرینبیان
تجمع مایعات (fluid retention) و اختلالات متابولیسمی: در برخی مطالعات افرادی که مقدار زیادی ریشه شیرینبیان را در دورهای دوهفتهای مصرف کردند، دچار تجمع مایعات و اختلالات متابولیسمی شدند.
افزایش فشار خون
مصرف بیش از حد شیرینبیان برای مدت طولانی، ممکن است به افزایش فشار خون منجر شود.
سقط جنین
مصرف زیاد شیرینبیان برای زنان باردار مناسب نیست و توصیه میشود که زنان باردار از نوشیدن شیرینبیان به دلیل افزایش خطر سقط جنین خودداری کنند.
منبع: العربیه
انتهای پیام/