به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، مظفری، متخصص تغذیه گفت: سرانه مصرف خرما در کشور ایران هفت تا هشت کیلوگرم است.
مظفری افزود: میوه خرما در مراحل اولیه نوع نارس آن در ایران به خارک معروف است و خرمای رسیده رطب نام دارد.
او بیان کرد: خرمای خشک به دلیل رطوبت کمی که دارد، انرژی و مواد مغذی بیشتری نسبت به رطب دارد.
مظفری ادامه داد: خرما از نظر ارزش غذایی ۲۷۰ تا ۳۰۰ کیلو کالری انرژی دارد و میوهای پرانرژی است.
او تصریح کرد: خرما حدود ۷۵ گرم کربوهیدرات دارد که شامل ۲۵ درصد ساکارز و ۵۰ درصد گلوکز است و دو گرم پروتئین در هر ۱۰۰ گرم آن وجود دارد.
متخصص تغذیه با اشاره به میزان کم چربی در خرما گفت: خرما چربی بسیار کم حدود ۱۵ صدم گرم و ۱۸ تا ۲۲ درصد آب دارد.
مظفری به اهمیت وجود فیبر در مواد غذایی اشاره کرد و گفت: خرما میوهای فیبردار است و شش تا هشت گرم فیبر در ۱۰۰ گرم آن وجود دارد.
متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه خرما سرشار از ویتامینها است، گفت: خرما منبع خوبی از ویتامینها است بنابراین خرما یک ماده مغذی است.
او بیان داشت: از خرما محصولات مختلفی مانند انواع شیرینی ها، شیره خرما، ترشی خرما، حلوای خرما، املت خرما و بسیاری مواد غذایی دیگر تهیه میشود.
مظفری عنوان کرد: توصیه میشود افرادی که دیابت دارند به جای مصرف قند هنگام نوشیدن چای از خرما استفاده کنند چون قند فقط شیرینی دارد، اما خرما یک ماده غذایی مفید است.
انتهای پیام/و