به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، این روزها بهعلت بالا بودن هزینههای پزشکی، بیمههای درمانی یکی از نیازهای اساسی مردم است و یکی از بیمههای درمانی که اکثرا مردم از آن استفاده میکنند، بیمه سازمان تامین اجتماعی است و افرادی که تحت پوشش سازمان بیمه تامین اجتماعی باشند از بیمه درمان آن نیز میتوانند استفاده کنند.
در سالهای اخیر اقداماتی جهت حذف دفترچههای درمانی و استفاده از خدمات الکترونیک صورت گرفت که با شیوع بیماری کرونا، روند این اقدامات سرعت بیشتری به خود گرفت بهطوریکه از سال گذشته حذف دفترچههای تامین اجتماعی و استفاده از کد ملی بیمار در مطب پزشکان و مراکز درمانی در دستور کار قرار گرفته است، اما بر اساس گفته بسیاری از بیماران، حذف دفترچهها مشکلات تازهای را برای آنها به دنبال داشته است.
ارائه خدمات به صورت آزاد
یکی از بیمه شدگان تامین اجتماعی گفت: مدتی است سازمان تامین اجتماعی استفاده از کد ملی در مراکز درمانی را جایگزین دفترچههای کاغذی کرده است.
احمدی افزود: متاسفانه با مراجعه به مطبها، پزشکان از مصوبه جدید ابراز بیاطلاعی کرده و خدمات و ویزیت را به صورت آزاد محاسبه میکنند که این امر باعث افزایش هزینههای درمان بیماران میشود.
بالا بودن هزینههای درمان
یکی دیگر از شهروندان ایلامی گفت:با توجه به مصوبه جدید عدم تمدید دفترچههای کاغذی بیمه، پس از مراجعه به مطب دکتر به دلیل عدم ارائه دفترچه کاغذی، هزینه را بهصورت کامل دریافت کردند.
حسینپور بیان کرد: با توجه به بالا بودن هزینههای درمان، این روند مشکلات بسیاری را برای بیماران به دنبال دارد و از مسئولان مربوطه خواهشمندیم نسبتبه رفع این مشکل اقدامات لازم را انجام دهند.
مزایای ارائه خدمات الکترونیکی درمان
علیرضا رمضانی گفت: نسخه الکترونیک یکی از طرحهایی است که در جهت حذف دفترچههای درمانی و ثبت پرونده الکترونیکی بیمهشدگان در حال حاضر در تمامی مراکز بهداشتی-درمانی قابل اجرا است.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان ایلام در ادامه با اشاره به مزایای این طرح آن را تحولی بزرگ در نظام سلامت دانست و بیان کرد: یکی از خصوصیات طرح فوق پایین آمدن میزان تداخل دارویی و رفع مشکلات ناخوانا بودن نسخه پزشکان است.
او یکی دیگر از مزیتهای نسخه الکترونیک و حذف دفترچههای تامین اجتماعی را ارائه سابقه مصرف دارویی بیمار در زمانهای مختلف دانست و عنوان کرد: این امر باعث میشود پزشکان از تجویز دارو سایر پزشکان برای بیمار اطلاع و تجویز و به تکرار و یا مجوز مجدد آن اگاه باشند.
راهاندازی سامانه اطلاع رسانی
رمضانی با بیان اینکه پزشکانی که با سازمان تامین اجتماعی قرارداد منعقد کردهاند خدمات خود را به صورت الکتریکی انجام میدهند افزود: هزینههای آزاد درمانی توسط پزشکانی که با این سازمان قرارداد ندارند اخذ میشود و عدهای از بیماران بدون اطلاع از این موضوع به مطب این پزشکان مراجعه کرده و با مشکل مواجه میشوند.
رمضانی در ادامه با اشاره به سامانه اطلاعرسانی از وضعیت بیمهگذار گفت: شهروندان با شمارهگیری کد دستوری #۱۴۲۰*۴* میتوانند از وضعیت بیمهای خود مطلع شوند و آن را در اختیار منشی مطب قرار دهند.
او در پایان اعلام کرد: طی مکاتبههایی که انجام شده در تلاشیم در تمامی مطب پزشکان استان اطلاعرسانیهای لازم انجام شود، از مردم میخواهیم با گزارش هر گونه تخلف زمینه را برای برخورد جدی با خاطیان فراهم کنند.
با توجه به اینکه استفاده از نسخه و پرونده الکترونیک سبب دسترسی راحت به سوابق بیمار میشود که این امر در روند درمان بیماران موثر است، امید است مسئولان با برطرف کردن موانع پیش روی این طرح را بهطور دقیق و بدون نقص، در جامعه به اجرا درآوردند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/د