به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، شیرینی محلی تومزگه متشکل از گردو و توت خشک به عنوان مواد اولیه اصلی است که به شیوه سنتی تهیه شده و مقدار توت بسته به شیره و میزان گردو بسته به روغن متفاوت است. محصول نهایی با کوبیدن و لهکردن این دو میوه خشک فرآوری میشود.
شیوه سنتی تهیه و فرآوری تومزگه و انتقال مهارت آن به صورت شفاهی و سینهبهسینه از مهمترین ویژگیهای این میراث ناملموس است که به اشکال مختلف و از دیرباز در کشور مرسوم بوده است.
براى تهیه شیرینى تومزگه از توت و گردو نرم شده ى خشک مى توان استفاده کرد.در گویش محلى کرجى جوز به گردو و به هونگ هم جوزن مى گویند.
در جوزن یک مشت گردو و یک مشت توت خشک میریزیم و به مدت ٢٠دقیقه پشت سر هم آن را میکوبیم به صورتى که روغن بیندازد.
بعد از این که روغن توت و گردو در کوبیدن به خورد یکدیگر رفت آن را به صورت له شده قالب مى زنیم.
شیرینى تومزگه ما به همین راحتى آماده مى شود و خاصیت درمانى از جمله گرم نگهداشتن طب بدن را دارد.
انتهای پیام/پ