به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، اقبال عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری در نشست ستاد مقابله با کرونا در استان با اشاره به اینکه وضعیت استان از نظر شیوع کرونا ناپایدار است، اظهار داشت: گروههایی متشکل از مراکز بهداشتی، نیروی انتظامی و پایگاههای بسیج تشکیل خواهند شد و به صورت محلهای بر نحوه اجرای دستورالعملهای بهداشتی و تجمعات نظارت بیشتری میکنند.
او افزود: گروههای نظارت محلهای زیر نظر فرمانداریها در۲ شهرستان شهرکرد و لردگان که از نظر شیوع ویروس و آمار مبتلا و مراجعه در صدر شهرستانهای استان قرار دارند، تشکیل میشود، تا در ۲ هفته آینده نحوه اجرای دستورالعملهای بهداشتی توسط اصناف را بررسی و تجمعات و مراسم را به صورت محله به محله رصد کنند.
بیشتر بخوانید
عباسی با بیان اینکه این گروهها میتواند برای نظارت بر آرامستانها و حاشیه شهرها نیز وارد عمل شوند، اضافه کرد: عملکرد این گروههای نظارتی و اثرگذاری فعالیت آنها بررسی خواهد شد تا بتوان از نتایج بهدستآمده در تصمیمگیریهای آینده استفاده کرد.
او به برگزاری برخی تجمعات در شرایط هشدار قرمز نیز اشاره کرد و گفت: بیشترین آلودگیهای مربوط به ویروس کرونا مربوط به مراسمی است که به صورت تجمعی در آرامستانها و یا به صورت خصوصی در منازل برگزار میشود و با وجود آنکه مسئولان در بخشهای بهداشتی در این مورد بارها تذکر و خانواده متوفیان نیز برای برگزار نشدن اینگونه مراسم تعهد دادهاند، اما همچنان مراسم ترحیم به صورت تجمعی برپا میشود.
عباسی افزود: به منظور کاهش تجمعات و کنترل شرایط شیوع ویروس، از این پس نیروی انتظامی استان با توجه به دریافت هرگونه گزارش از منابع ذیصلاح و همچنین اعلام مردمی، درباره تجمعات و مراسم میتواند ورود کند و تذکر دهد.
او با تاکید بر اینکه حفظ سلامت عمومی در اولویت قرار دارد، اضافه کرد: چاپ آگهی ترحیم و انتشار آن در گروهها و شبکه اجتماعی نیز رصد میشود و با متخلفان در این مورد برخورد خواهد شد.
عباسی درباره ادامه محدودیتها و تعطیلی مشاغل و صنوف نیز یادآور شد: ستاد ملی مقابله با کرونا تا پایان این هفته اجرای این محدودیتها را در مناطق قرمز ضروری اعلام کرده است که در استان نیز باید ادامه یابد، اما به منظور حمایت از اصناف آسیبدیده و بنا به تصمیم اعضای ستاد استانی تا پایان وضعیت قرمز پرداخت عوارض کسب و پیشه با همراهی شهرداریها الزامی نخواهد بود.
او به تقاضای اصناف برای بهرهمندی از برخی تسهیلات بانکی در شرایط تعطیلی بازار اشاره کرد و گفت: به لحاظ قانونی نمیتوان برای وصول چک در بانک محدودیتی در نظر گرفت، اما از بانکها خواسته شده است تا به نحوی این موضوع را مدیریت کرده تا آسیب کمتری متوجه اصناف شود.
عباسی با بیان اینکه در خصوص مالیات نیز بر اساس موارد قانونی سعی خواهد شد شرایط موجود تسهیل شود، اضافه کرد: بهزودی پیشنهاد تغییر در فرآیند ارائه تسهیلات کرونایی و امکان بهرهمندی مشاغل آسیبدیده از مراحل بعدی این تسهیلات و افزایش سقف تسهیلات پرداختی نیز به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه میشود.
انتهای پیام/ف