به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چای پوست موز حتی میتواند از قدرت بیشتری برخوردار باشد. پوست موز سرشار از مواد مغذی است، از اینرو، میتواند قدرت این چای را افزایش داده و میزان ضایعات میوه را نیز کاهش دهد.
مواد مغذی چایموز
چایموز سرشار از پتاسیم، ویتامین B ۶، منگنز و منیزیم است. به گفته وزارت کشاورزی آمریکا، یک موز رسیده اندازه متوسط جوشیده در آب حاوی ۲۹۳ میلیگرم پتاسیم، ۰.۳ میلیگرم ویتامین B ۶، و ۲۴.۶ میلیگرم منیزیم است. با این وجود، این ارقام با توجه به روش تهیه میتوانند متفاوت باشند.
نوشیدن چایموز برای افرادی که با مشکلات خواب، افسردگی، اضطراب مزمن، سیستم ایمنی ضعیف، فشار خون بالا، چاقی و مشکلات التهابی مواجه هستند، میتواند مفید باشد.
ممکن است به خواب خوب و آرامش بخش کمک کند
سطوح بالای تریپتوفان، سروتونین و دوپامین در چای موز ممکن است با بهبود شرایط خواب، کاهش بی خوابی، و به طور کلی خواب آرامش بخش و بدون وقفه مرتبط باشد. این مواد شیمیایی به میزان زیاد در پوست میوه موز وجود دارند، اما در خود میوه اینگونه نیست. هرچه مدت زمان بیشتری کل پوست و میوه موز دم بکشد، میزان بیشتری از این مواد مغذی در نوشیدنی وجود خواهد داشت.
نوشیدن یک فنجان چای موز پیش از خواب ممکن است سطوح هورمونهای استرس را کاهش داده و به خواب آرامش بخش و بدون وقفه کمک کند. اگرچه مطالعاتی که این دو را به طور مستقیم با هم پیوند دهند، وجود ندارند، اما یک مطالعه نشان داد که غذاهای کاربردی میتوانند به بهبود خواب کمک کنند. موز حاوی بسیاری از عناصر از جمله پتاسیم و تریپتوفان است.
ممکن است فشار خون را تنظیم کند
چای موز شاید به دلیل محتوای پتاسیم خود شناخته شده باشد که میتواند به بهبود سلامت قلب کمک کرده و فشار خون را کاهش دهد. به عنوان یک گشادکننده رگهای خونی، پتاسیم نه تنها میتواند تعادل مایع در بدن را تنظیم کند، بلکه ممکن است با کاهش تنش در سرخرگها و رگهای خونی دیگر، فشار روی دستگاه قلبیعروقی را کاهش دهد.
ممکن است خلق و خو را بهبود ببخشد
دوپامین و سروتونین موجود در چای موز میتواند به تنظیم سطوح هورمونی و تقویت خلق و خو کمک کند، زیرا آنها انتقال دهندههای عصبی احساس خوب هستند. افزودن چای موز به رژیم غذایی ممکن است یک درمان طبیعی و سالم برای تقویت خلق و خو باشد.
ممکن است تراکم استخوانی را افزایش دهد
انواع مختلفی از مواد معدنی، از جمله منگنز و منیزیم در چای موز وجود دارند که این دو ماده مغذی میتوانند به بهبود تراکم مواد معدنی استخوان کمک کنند. دریافت این مواد مغذی به میزان کافی از یک رژیم غذایی متعادل میتواند به کند کردن یا پرهیز از پوکی استخوان با افزایش سن کمک کند.
بیشتر بخوانید
ممکن است گوارش را بهبود ببخشد
پتاسیم و منیزیم هر دو به عنوان موادی که عملکرد عضلات صاف را بهینه سازی میکنند، شناخته شده هستند که این در دستگاه گوارش اهمیت دارد. این شرایط میتواند به تحریک حرکت پریستالتیک کمک کند که ممکن است حرکات روده را تنظیم کند، از این رو، امکان دارد از یبوست، نفخ، و کرامپ جلوگیری کند، در شرایطی که جذب مواد مغذی را نیز بهبود ببخشد.
ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند
ویتامین C و ویتامین A که هر دو در موز وجود دارند میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. هر دو ویتامین میتوانند به عنوان آنتی اکسیدان عمل کنند. ویتامین C تولید گلبولهای سفید خون را تحریک میکند و ویتامین A میتواند به طور مستقیم با پیشگیری از استرس اکسیداتیو در شبکیه چشم، احتمال ابتلا به انحطاط ماکولا و آب مروارید را کاهش دهد.
ممکن است به کاهش وزن کمک کند
برخلاف باور عمومی، موز میتواند گزینه خوبی برای کنترل وزن باشد. موز سرشار از فیبر محلول و نامحلول است که میتوانند به کند کردن گوارش، کاهش اشتها، و تقویت متابولیسم بدن کمک کنند. موز میتواند به تقویت احساس سیری کمک کند. بنابر یک مقاله در Penn Medicine، یک رژیم غذایی متعادل عامل کلیدی برای حفظ کاهش وزن در بلند مدت است. استفاده از قندهای طبیعی، فیبر و دیگر مواد مغذی موجود در موز میتواند در برنامه ریزی یک چنین رژیم غذایی مفید باشد.
چگونه چای موز را آماده کنیم؟
شما میتوانید چای موز را به راحتی در خانه آماده کنید. آنچه نیاز دارید یک موز ارگانیک، آب داغ، و یک افزودنی طبیعی مانند عسل یا دارچین است.
- چای موز پیش از خواب
این چای گزینهای خوب برای کسب آرامش پیش از زمان خواب است.
مواد لازم:
- یک موز ارگانیک
- دو فنجان آب
- یک چوب دارچین
- یک قاشق غذاخوری عسل
روش تهیه:
آب و چوب دارچین را در یک ظرف ریخته و آب را به جوش آورید.
انتهای موز را برش زده و آن را در آب جوش قرار دهید. در صورت تمایل میتوانید پوست موز را بکنید. اما پوست این میوه مواد مغذی بسیاری دارد.
اجازه دهید موز برای ۱۰ دقیقه بجوشد و سپس آن را از روی حرارت بردارید.
چای را از یک صافی عبور دهید. شما میتوانید موز جوشیده را برای استفاده در یک پودینگ دانههای چیا یا فرنی نگه دارید.
برای بهبود طعم چای میتوانید به آن عسل اضافه کنید. این یک نوشیدنی آرامش بخش فوق العاده است که پیش از زمان خواب میتوانید آن را مصرف کنید.
نکته: از موز ارگانیک استفاده کنید تا حاوی مواد شیمیایی و آفت کشها نباشد. همچنین، به جای چوب دارچین میتوانید از پودر آن استفاده کنید. یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین را پس از دم کشیدن چای موز به آن اضافه کنید.
چای پوست موز
این یک روش طبیعی برای افزایش سطوح منیزیم در بدن است که به خواب خوب کمک میکند.
مواد لازم:
پوست یک موز
دو فنجان آب
یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین
روش تهیه:
انتهای پوست موز را برش بزنید. شما میتوانید پوست موز را منجمد کرده یا خشک کنید تا همواره برای تهیه این چای در دسترس شما باشد.
آب را به جوش آورده و پوست موز را در آن قرار دهید. اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه به آرامی بجوشد.
چای را از یک صافی عبور دهید و برای بهبود عطر و طعم به آن پودر دارچین اضافه کنید. همچنین، میتوانید از یک شیرین کننده طبیعی مانند عسل نیز استفاده کنید.
نکته: موز سبز انتخاب بهتری نسبت به موز کاملا رسیده است. پوست موز سبز سطوح بالاتر پروبیوتیکها و همچنین نشاسته مقاوم را دارد که به سرعت توسط بدن گوارش نمیشود. این شرایط هرچه بیشتر چربی سوزی و کاهش وزن را تقویت میکند.
عوارض جانبی چای موز
عوارض جانبی نوشیدن چای موز ممکن است شامل حالت تهوع، استفراغ، ناراحتی معده، و هایپرکالمی (سطوح بالای پتاسیم) شوند. این آثار منفی به طور کلی تنها زمانی که افراد میزان بیش از حد چای موز را مصرف میکنند یا موز استفاده شده ارگانیک نیست، تجربه میشوند. یک تا دو فنجان چای موز در روز باید حد معقول برای بیشتر افراد باشد.
میزان بیش از حد پتاسیم: همان گونه که اشاره شد، افراد گاهی اوقات پس از نوشیدن چای موز از حالت تهوع، استفراغ یا ناراحتی معده شکایت میکنند. اما این شرایط به طور معمول در نتیجه مصرف بیش از حد پتاسیم رخ میدهد که میتواند به هایپرکالمی منجر شود. شدت زیاد این شرایط میتواند حتی مرگبار باشد. بیشتر موارد میزان بیش از حد پتاسیم منجر به اسپاسمهای عضلانی، ضربان قلب نامنظم، و اسپاسمهای دستگاه گوارش میشوند. مصرف متعادل چای موز نباید موجب عوارض جانبی شود. شرایط دیگر از جمله بیماری مزمن کلیه ممکن است به معنای محدود کردن مصرف پتاسیم باشد.
موزهای غیر ارگانیک: استفاده از موزهای ارگانیک برای آماده کردن چای موز توصیه شده است، به ویژه اگر موز را با پوست دم میکنید، زیرا خطر ورود آفت کشها و مواد شیمیایی دیگر به بدن را افزایش میدهد. اگر مطمئن نیستید که موز ارگانیک یا عادی را استفاده میکنید، پوست موز را پیش از دم کردن چای به خوبی شستشو دهید.
منبع:عصر ایران
انتهای پیام/